K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ikkunaremontin hinta

Päivitetty 09.04.2020

Ikkunaremontin hinta herättää usein kysymyksiä. Tutustu ikkunaremontin hyötyihin ja katso ikkunaremontin hintaesimerkit.

Ikkunaremontti kannattaa monesta syystä

Kun mietit, pitäisikö ikkunaremontti tehdä, on hyvä muistaa, että vahva ikkunoiden ja ovien lämmöneristyskyky takaa asumismukavuuden lisäksi ekologisen kodin. Helppo ikkunaremontti säästää sekä rahaa että ympäristöä heti asentamisesta lähtien ja ikävä vedontunne katoaa.

ikkunaremontin-hinta-k-rauta-artikkeli

Ikkunaremontti tuottaa säästöä: Modernit ikkunat pitävät talvella lämmön sisällä ja kesäisin ulkona

Ikkunaremontin yhteydessä asennettavat uudet ikkunat takaavat sen, että lämmitys- ja viilennyskulut pysyvät kurissa. Ikkunoiden ja ovien rooli kotien energiankulutuksessa on Suomessa merkittävä. Modernit ikkunaratkaisut pitävät lämmön talvisin sisällä ja kesäisin ulkona. Kesähelteillä energiaa ei siis tarvitse kuluttaa turhaan kodin viilentämiseen.

ikkunaremontin-hinta-k-rauta-artikkeli-nainen-olohuoneessa

On myös hyvä muistaa, että ikkunaremontin myötä kotiin kuuluvan liikennemelun määrä pienenee. Suurissa kaupungeissa, kuten vaikka Helsingissä, huomioidaan entistä vahvemmin jopa laivaliikenteestä johtuva, matalataajuinen melu.

Ikkunoiden uusiminen on siis edullinen ja kestävää kehitystä painottava sijoitus, joka parantaa arkea ja alkaa maksamaan itseään heti takaisin. Niin rahassa, mukavuudessa kuin energiantuotannon päästöissäkin.

__Tiesitkö, että vaihtamalla esimerkiksi 80-luvulla asennetut ikkunat uusiin, voit säästää energiankulutuksessa jopa 20 prosenttia. __

Ikkunaremontin hinta: Katso esimerkkihinnat

Ikkunaremontti mielletään useasti vaikeaksi ja monimutkaiseksi kokonaisuudeksi. Näin ei kuitenkaan ole. Ikkunaremontin hinta vain ikkunoita vaihdettaessa on noin 4000€ / 5 ikkunaa. Näin yhden ikkunan hinnaksi tulee noin 800€.

ikkunaremontin-hinta-k-rauta-artikkeli-asennus

Ikkunaremontin hinta omakotitaloon Avaimet käteen -ratkaisulla

Ikkunaremontin hinta omakotitalossa (10 ikkunaa ja 2 ulko-ovea) on noin 10 000€. Kyseessä on hinta, joka koskee Avaimet käteen -ratkaisuja.

Avaimet käteen -ratkaisut sisältävät vanhojen ikkunoiden sekä ovien purun, uusien asennuksen listoituksineen ja ovien lukituksineen. Kokonaishintaan vaikuttavat kuitenkin tuotteiden lisäominaisuudet, kuten esimerkiksi erikoislasitukset, listoitukset tai sälekaihtimet. Asennustyön hintahaitari on keskimäärin noin 300 - 400€ per tuote kohteesta riippuen.

Ikkunaremontin hinta riippuu luonnollisesti ikkunoiden ja ovien määrästä, valituista tuotteista ja niiden ominaisuuksista. Jossain kohteissa saattaa olla myös erityisvaatimuksia ikkunaremontin suhteen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi palo- tai ääneneritystarpeet, jotka myös voivat vaikuttaa hintaan.

Ikkunaremontin hinta & kotitalousvähennys

Ikkunaremontin hinta ei ole aina asukkaalle lopullinen. On hyvä muistaa asennustyöstä saatava kotitalousvähennys, jota henkilön on toistaiseksi mahdollista saada maksimissaan kalenterivuonna (v. 2020) yhteensä 2250€ erilaisista kotipalvelutöistä.

Ikkunat ja ovet on mahdollista asentaa itse

Rakennusalan ammattilainen tai tee-se-itse mies, joka hallitsee vanhan ikkunan purkamisen ja uuden asennukseen eristyksineen, listoineen ja vesipelteineen voi toki tehdä ikkunaremontin itsekin. Tai luotat ammattitaitoisiin asentajiin, jotta ikkunaremonttiin käytetty investointi voidaan viimeistellä ammattilaisten voimin ja uusien energiatehokkaiden ikkuna- ja ovituotteiden hankinta todella lisää asumismukavuutta.

ikkunaremontin-hinta-k-rauta-artikkeli-nainen-keittio

Skaalan ikkunoissa energiatehokkuus alkaa olla huipussaan

Skaalan sisäänpäin aukeavat ikkunat ovat puu-alumiinirakenteisia, mutta mallistossa on myös puurakenteisia ikkunoita. Kaikissa ikkunoissa on erinomainen ääneneristävyys ja Skaalan matalaenergiaikkunoissa on huurtumaton FrostFree-ominaisuus vakiona.

ikkunaremontin-hinta-k-rauta-artikkeli-nainen-olohuone-2

Ikkunoiden uudistamisella voi säästää pientalossakin merkittävästi, etenkin jos edelliset ikkunat ovat vuosikymmeniä vanhoja ja hukkaavat energiaa. Skaalan ikkunat ja ovet ovat aina olleet tunnettuja energiatehokkuudestaan ja täyttävät, jopa ylittävät, kaikki uudisrakentamiselle asetetut vaatimukset. Vielä vajaa vuosikymmen sitten kolmilasiselle ikkunalle erinomaisena U-arvona pidettiin arvoa 1,4. Vanhemmissa ikkunoissa U-arvo on voinut olla huomattavasti suurempi, jopa yli 2,0. Tänä päivänä kolmilasinen ikkuna on U-arvoltaan jopa 0,8 ja nelilasisen U-arvo puolestaan jopa 0,6.

Lue lisää ikkunoiden ominaisuuksista ja ikkunaremontista täällä.

ikkunaremontin-hinta-k-rauta-artikkeli-olohuone

Artikkelin kuvat: Skaala IFN Oy