K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kipsilevyseinän paikkaaminen

Kipsilevyseinän paikkaaminen on todella helppoa ja nopeaa, kun vain tietää, mitä tekee. Lue asiantuntijamme vinkit kipsilevyseinän paikkaamiseen.

Näin onnistut kipsilevyseinän paikkaamisessa

Valmis kipsilevypaikka on kätevä tapa korjata kipsilevyseinään tullut reikä. Ensin vaurioitunut kohta siistitään mattoveitsellä ja reunat hiotaan kevyesti hiomapaperilla. Tämän jälkeen pöly ja rasva poistetaan maalinpesunesteellä.

Kun pinta on puhdas ja pölytön, reiän päälle painetaan liimapinnalla varustettu, rei´itetystä alumiinista ja lasikuituverkosta valmistettu kipsilevypaikka.

Paikan liimaamisen jälkeen se ylitasoitetaan kipsilevytasoitteella noin 20 cm paikan reunojen ylitse. Ensimmäisen tasoitekerroksen kuivuttua se välihiotaan, jonka jälkeen pinta tasoitetaan uudelleen hienotasoitteella.

Toisen tasoitekerroksen kuivuttua tehdään viimeistelyhionta ja maalataan tai tapetoidaan paikattu seinäpintä.

Asiantuntijana Teemu Tapio, tuotepäällikkö, rakennusmateriaalit, K-Rauta

Vinkki kipsilevyseinän tapetoijalle

Jos aiot tapetoida kipsilevyseinän, muista maalata kipsilevyseinä ennen tapetin asentamista. Muuten levy murenee tapettia irroitettaessa. Jos suunnittelet tumman tapetin asentamista, käytä saman sävyistä pohjamaalia. Silloin pohjamaali ei paista tapetin saumakohdasta rumasti.

Kysy lisää K-Raudan maksuttomasta Remonttineuvonnasta