K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Listoita kekseliäästi: 4 erilaista seinäideaa

Päivitetty 02.02.2023

Kuvioi ja koristele listoilla seinästä huoneen katseenvangitsija. Poimi tästä neljä ajankohtaista ideaa helposta haastavaan. Katso ohjeet ja toteuta!

1. Ruudukkolistoitettu seinä

Yhdistä vaakalautoja pystylistoituksen väliin, niin saat koko seinän kokoisen hyllykön. Näppärää!

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak1

Pehmeän beige ruudukkoseinä on rauhallinen ja mielenkiintoinen yksityiskohta, jonka ilme muuttuu asetelmia vaihtelemalla.

Tee näin:

Suunnittele seinäsi mittoihin sopiva säännöllinen ruudukko ja laske listan, naulojen sekä maalin menekki. Maalaa seinä, laudat ja listat kerran ja anna kuivua. Merkitse pystylistojen ja hyllyjen paikat seinään ja kiinnitä rivi kerrallaan pystylistoista alkaen niin, että voit naulata vaakalaudan sitä alhaalta kannatteleviin pystylistoihin kiinni. Jatka, kunnes ruudukko on valmis. Maalaa seinä vielä kertaalleen lautoineen ja listoineen.

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak2

Tarvikkeet:

2. Modernisti listoitettu seinä

Sommittele graafinen, epäsäännöllinen vinoruudukko tapetoidun seinän päälle ja toteuta se kultaiseksi maalatuilla, aivan ohuilla listoilla.

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak3

Näyttävä seinä ei tauluja kaipaa!

Tee näin:

Mittaa seinä ja jaa se sekä pysty että vaakasuunnassa neljään tai viiteen osaan. Hahmottele paperille mittojen mukainen säännöllinen apuruudukko. Asettele pystylinjoille listat ja sommittele apuruudukon risteyskohtien kautta kulkevia vinoja listalinjoja niin, että kokonaisuus pysyy graafisena. Laske listan, maalin ja naulojen menekki.

Sahaa listat suunnitelmasi mittojen mukaan, vinot risteyskohdat jiiriin. Tapetoi seinä ja maalaa paneelit. Mittaa ja merkitse listojen paikat ja kiinnitä listat paikoilleen.

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak4

Tarvikkeet:

3. Klassisesti listoitettu seinä

Tee arvokkaan oloinen, nostalginen ja klassinen panelointi boordilistoilla.

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak5

Tee näin:

Suunnittele seinän tai seinien mittoihin sopiva panelointikuvio. Laske listan, maalin ja naulojen menekki. Sahaa listat oikean mittaisiksi, ruutujen listat jiiriin. Maalaa seinä ja paneelit, anna kuivua. Mittaa ja merkitse listojen paikat ja kiinnitä listat listanauloilla paikoilleen. Maalaa seinä listoineen.

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak6

Tarvikkeet:

4. Puoliksi listoitettu seinä

Kokoa seinän alaosaan simppeli kuvio kevyestä MDF-listasta ja yhdistä se näyttävään tapettiin.

listoita-kekseliaasti-k-rauta-ak7

Puolikkaan seinän listoitus on todella helppo toteuttaa!

Tee näin:

Mittaa seinä tai seinät ja suunnittele kokonaisuuteen sopiva puolipanelointi. Laske listan, maalin, tapetin ja naulojen menekit. Pyydä K-Rautaa sävyttämään seinämaali MDF-listan sävyiseksi ja vaikka leikkaamaan listat suunnitelmaasi sopiviksi.

Maalaa seinän alaosa, anna maalin kuivua ja tapetoi yläosa niin, että tapetin alaraja jää ylemmän poikkilistan alle. Mittaa ja merkitse listojen paikat ja kiinnitä ne listanauloilla.

Tarvikkeet:

Näin onnistut listoituksessa:

  • Varmista, että puulistat ovat aivan suoria. Taipuneet listat irvistävät ja irtoilevat.
  • Jos teet listoitusta yksin, käytä naulapyssyä. Homma onnistuu toki vasaralla ja nauloillakin, mutta saatat tarvita apukäsiä listojen paikoillaan pitämiseen.
  • Hanki seinämateriaalille sopivat naulat.

Katso listoja K-Raudan verkkokaupasta

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin