K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

TOP 3 -kysymystä pintojen suojaamisesta ennen remonttia

Päivitetty 13.09.2021

Uuden sukupolven suojausratkaisut varmistavat, että remontti sujuu siististi. Katso TOP 3 -kysymystä ja asiantuntijan vastausta aiheesta.

1. Miksi pintojen suojaaminen on tärkeää?

Remontoinnissa syntyy pölyä, roskaa ja tahroja. Purkutöitä tehtäessä sekä työkaluja ja materiaaleja siirreltäessä kodin pinnat ja kalusteet kolhiintuvat ja naarmuuntuvat helposti. Hyvällä suojauksella vähennät oleellisesti pintoihin kohdistuvaa rasitusta ja remontin jälkeistä siivoustarvetta. Kun rajaat työstettävän alueen, varmistat myös viimeistellyn työn jäljen, kuten maalattujen pintojen siistit reunukset.

Mieti suojaustarve ja hankitarvitsemasi suojaustuotteet samanaikaisesti työvälineiden ja materiaalien kanssa. Maalausprojektissa maalattavan alueen huolellinen rajaus ja ympäristön roiskesuojaus riittävät. Purkutöissä tarvitset aina suojausta myös naarmuja, kolhuja ja pölyä vastaan.

Muistathan suojata myös itsesi! Suojalasit, hengitys- ja kuulosuojaimet sekä suojakäsineet ovat tarpeen monissa remonttitöissä. Parhaat vinkit asianmukaisten suojaustuotteiden valintaan saat lähimmästä K-Raudasta.

2. Miten maalattava alue kannattaa rajata?

Käytä rajausten tekemiseen tähän tarkoitukseen suunniteltua maalarinteippiä.

Laadukas suojausteippi kiinnittyy hyvin pintaan, mutta irtoaa jälkiä jättämättä. Erilaisten teippien ominaisuuksiin voit tutustua esimerkiksi K-Raudan verkkokaupassa. Saatavilla on jopa tapetin päälle liimattavia hellävaraisia vaihtoehtoja.

Teipin leveyden valinnalla voit vaikuttaa alle jäävän rajausalueen eli valoraidan leveyteen. Pyri rajaamaan maalattavan alueen yksi reuna yhtenäisellä teipillä. Näin lopputulos on tiivis eikä maalia pääse lurahtamaan saumakohdista teipin alle.

Valitse selkeät kiintopisteet, niin saat aseteltua teipin suoraan. Laadukkaan teipin voit irrottaa ja kiinnittää uudelleen, jos se sattuu menemään vinoon. Kiinnitä teippi napakasti peukalolla painamalla. Poista teippi, kun maali on hieman kosteaa. Näin et vahingoita kuivunutta maalikalvoa.

3. Miten suojaan lattian pintarempan ajaksi?

Kun maalaat sisällä katto- tai seinäpintoja, voit tehdä suojauksen helposti lattiasuojafleecellä. Nihkeäpintainen suoja pysyy hyvin paikoillaan ja kestää kovaakin kohtelua repeytymättä. Polyeteenikalvo estää maaliroiskeiden sekä muiden nesteiden pääsyn lattiaan. Suojafleece soveltuu useimmille lattiamateriaaleille, mutta ei kuitenkaan vastakäsitellylle puu- tai parkettipinnalle.

Jos teet purkutöitä tai esimerkiksi laatoituksia, valitse suojausmateriaaliksi paksu suojapahvi tai kennolevy. Ne suojaavat lattiaa suojafleeceä tehokkaammin naarmuilta ja kolhuilta.

Kaikkia lattiansuojausmateriaaleja voidaan käyttää useita kertoja.

Asiantuntijat: tavararyhmäpäälliköt Teemu Tapio ja Timo Vanninen, K-Ryhmä

Katso lisää remontoinnin vinkkkejä

vaikea-aloittaa-mahdotonta-lopettaa-ARTIKKELI-KIINNITYSOPAS

Katso lisää huomioi työturvallisuus -jutusta sekä ohjeita ja vinkkejä remontointiin.

Laita taulut ja peilit seinälle, katso vinkit kiinnitysoppaasta.

Kysy mitä vain remontoimisesta remonttineuvonnastamme!

Näillä suojaus kuntoon: 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje