K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tupakan haju pois asunnosta

Päivitetty 14.09.2023

Tupakan haju ei aina lähde pois asunnosta helposti. Katso yleisimmät kysymykset ja asiantuntijan vastaukset, miten saat tupakan hajun pois asunnosta.

Miten hajusta pääsee eroon?

Tupakan aiheuttamiin haittoihin vaikuttaa se, kuinka paljon ja kuinka pitkään asunnossa on tupakoitu, asunnon ilmanvaihto sekä käytetyt pintamateriaalit. Haitat voivat vaihdella lievästä tunkkaisuudesta isompiin vahinkoihin. Vaadittavat toimenpiteet riippuvat ongelman laajuudesta. Joissain kohteissa riittää huolellinen pesu, tuuletus ja seinien maalaus, toisissa vaaditaan kattavampaa remonttia. On erittäin olennaista suunnitella tupakkakohteen remontti huolellisesti ja malttaa tehdä se kunnolla, jottei haju myöhemmin palaa teettämään turhaa lisätyötä.

tupakan-haju-pois-asunnosta-K-RAUTA-ARTIKKELI

Mistä kannattaa aloittaa, kun halutaan tupakan haju pois asunnosta?

Kun halutaan tupakan haju pois asunnosta, hajuhaitan häätäminen aloitetaan maalattavien pintojen huolellisella puhdistamisella maalipesulla. Sen jälkeen on eristävän akrylaattimaalin vuoro. Näitä eristyspohjamaaleja käytetään esimerkiksi tahrojen ja hajujen kapseloimiseen, jolloin ne eivät pääse läpi lopulliseen maalipintaan. Eristyspohjamaali toimii samalla tavallisena pohjamaalina. Sillä on erityisen hyvä peittokyky ja se luo hyvän valkoisen pohjan sävymaalille, jos tarkoitus on esimerkiksi maalata tummia seiniä vaaleammiksi. Mikäli tupakan aiheuttamat vahingot ovat suuret, sulkumaalauksen saattaa joutua tekemään kahdesti. Maalilla voi käsitellä lähes kaikkia pintoja, rautaa ja terästä lukuunottamatta. Puupinnoille on erillisiä eristepohjamaaleja, jotka estävät puun uuteaineita nousemasta maalipintaan.

Mitä teen kiintokalusteille?

Jos hajuhaitta on erittäin voimakas, on varminta vaihtaa kaikki, mistä raaskii luopua. Tupakan haju tarttuu erityisen voimakkaasti tekstiileihin ja muihin huokoisiin materiaaleihin, mutta myös tapetteihin, komeroihin ja muihin irtokalusteisiin. Pahimmissa tapauksissa joudutaan vaihtamaan myös listat, pistorasiat, johdot ja palovaroittimet.

Tupakan haju pois asunnosta: Tutustu Eeva Kolun projektiin

tupkka-kohde-ennen-ja-jalkeen-ARTIKKELI

"Suunnitellessani tupakkakohteen remonttia soitin K-Raudan remonttineuvontaan, josta sain konkreettisia ohjeita tuotteiden valintaan ja käyttöön. Remonttineuvonta on maksutonta ja toimii sähköisellä kysymyslomakkeella. Jos liityt K-Raudan remonttiasiakkaaksi, saat neuvontaa myös puhelimitse tai paikan päällä myymälässä ajanvarauksella. Remontissa kannattaa hyödyntää myös myymälöiden maaliosaston myyjien osaamista. Heillä on paljon tietoa tuotteista, niiden riittoisuudesta ja käytöstä sekä työvälineiden valinnasta."

tupakan-haju-pois-asunnosta-K-RAUTA-EEVA-KOLU

Eeva Kolu on helsinkiläinen kirjoittaja ja bloggaaja. Hän remontoi vanhan asunnon, jossa oli tupakoitu. Lue lisää, miten tupakan haju lähti pois asunnosta. Kuvat: Eeva Kolu

Näitä tarvitset: 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin