K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Puutarhakalusteilla kruunaat pihan – valitse oikea materiaali

Polyrottinki, puu, metalli vai polysementti – mikä olisi paras materiaali terassille, pihalle tai parvekkeelle? Lue vinkit ja löydä suosikkisi K-Raudan puutarhakalusteista.

Polyrottinki

Polyrottinki on materiaalina erittäin helppohoitoinen ja se kestää erilaisia sääolosuhteita hyvin. Polyrottinkiset kalusteet puhdistetaan kevyesti pehmeällä liinalla ja tarvittaessa miedolla pesuaineella. Talvella kalusteet on hyvä säilyttää lumelta suojattuna. Polyrottinki sopii hyvin niin terassille, pihalle kuin parvekkeellekin.

Puu

Puu on mukavan lämmin materiaali, mutta se vaatii säännöllistä hoitoa. Luonnonpuukalusteet reagoivat herkästi erilaisille sääolosuhteille ja varsinkin pohjoismaalainen ilmasto on erityisen rankka kesäkalusteille. Säännöllinen puukalusteen huolto pidentää tuotteen käyttöikää, ja kalusteet olisikin hyvä öljytä 1-2 kertaa kauden aikana sekä ennen talvisäilytystä. Jos kalusteessa on maalipinta, sitä ei voi öljytä. Maalipinnan ikää voi pidentää lakkaamalla tai maalamalla se ulkotiloihin sopivalla maalilla.

Metalli

Metalli on materiaalina erittäin kestävä, mutta sen kolhimista tulee välttää, sillä kolhut voivat rikkoa pinnoitteen, ja ilman paikkaamista metalli saattaa ruostua. Metallikalusteet ovat usein kevyitä, joten niiden siirtely paikasta toiseen on helppoa isommallakin terassilla. Metallikalusteisiin kannattaa aina hankkia pehmusteet, sillä yksistään metalli on epämukava istua.

Polysementti

Polysementti on kestävä ja vahva orgaaninen materiaali. Se on sekoitus vedestä, sementistä, hiekasta, kivipölystä, mikä on vahvistettu polyesterihartsilla ja vaahtomuovilla. Polysementtipinta on hyvin huokoinen ja on tämän vuoksi herkkä rasvalle, nesteille, väreille jne. Päivittäisessä käytössä on tärkeää, että lika pyyhitään pois pöydän pinnalta mahdollisimman pian. Polysementtipinta voidaan puhdistaa tavallisella PH-neutraalilla saippualla, jonka lisäksi pinta tulee käsitellä 2-3 kertaa vuodessa polysementille tarkoitetulla suoja-aineella.

Tutustu puutarhakalusteisiin