K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Terassin pohjatyöt hoituvat näin – lue vinkit ja ryhdy hommiin

Hyvin suunniteltu terassi on parhaimmillaan kuin kodin ylimääräinen huone, jossa yhdistyy pihakeittiö, tunnelmallinen oleskelutila ja lasten leikkipaikka. Pitkäikäinen terassi on rakennettu huolellisesti pohjatöitä myöten.

Terassin pohjatöitä ennen on hyvä miettiä minkä kokoinen terassi pihatontille mahtuu ja millaisia toiminnallisuuksia sinne halutaan. Koossa ei tule säästellä, vaan kannattaa rakentaa kerralla tarpeeksi laaja oleskelutila, jonne saa asujien tarpeisiin sopivat kalusteet, grillin ja vaikkapa ulkoporeammeen.

Terassin rakentamiseen tarvitaan toimenpidelupa, mikäli rakennuksen julkisivu muuttuu eli jos terassi katetaan tai sille rakennetaan kaiteet. Lupa haetaan kaupungin rakennusvalvonnasta ja se hoituu huomattavasti helpommin kuin rakennuslupa. Rivitaloasujien pitää ilmoittaa terassin rakennustöistä aina isännöitsijälle.

terassin-pohjatyot-k-rauta-ak

Pakkanen tai rikkaruohot eivät pure hyvin tehtyyn terassiin

Ennen perusteiden rakentamista terassin pohja pitää kaivaa routarajan alapuolelle. Maanmuokkaus ja kaivaminen hoituvat käsivoimin, eikä järeämpiä työkaluja tai koneita yleensä tarvita.

Kun pintamaa on kaivettu kokonaan pois, tulee alueelle laittaa maanerotuskangas, jonka päälle levitetään noin 20 senttimetrin paksuudelta sepeliä. Näin vältetään kasvillisuuden kurkistelu terassilautojen välistä.

Mikäli maaperä on hyvää ja routimatonta, voi terassin kiinnittää talon sokkeliin. Jos taas on syytä epäillä, että terassi saattaa roudan vaikutuksesta liikkua, kannattaa se tehdä kelluvaksi.

Kaikki tarvittavat työkalut ja avun suunnitteluun saat K-Raudasta. Varaa aika tästä ja tule juttelemaan ammattilaisen kanssa unelmiesi terassista.