K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Korvatulpat Honeywell In-Ear Impact Pro

Päivitetty 18.08.2023

Ammattilaiset kokeilevat K-Raudan työvälineitä. Tällä kertaa Jere testasi uusia Honeywell In-Ear Impact Pro -korvatulppia, jotka vaimentavat taustamelua, mutta samaan aikaan päästävät puheen läpi. Myös vaikkapa musiikin kuuntelu onnistuu samalla. Katso testaajan havainnot korvatulpista ja hanki omaksi K-Raudasta.

Pääsin kokeilemaan K-Raudan uutuustuotetta Honeywell In-Ear Impact Pro säädettävällä kuulevalla toiminnolla olevia korvatulppia.

testitulos-honeywell-in-ear-impact-pro-korvatulppa-krauta-ak-pakkaus

Käyttöönotto

Ensimmäinen käyttöönotto oli helppoa, puhelimeen yhdistämisen ja parittamisen kanssa ei ollut ongelmia. Homma sujui kuten muillakin bluetooth-laitteilla. Aluksi korvaan asettamisen kanssa oli haasteita, koska olen tottunut käyttämään perinteisiä ear-korvatulppia, niin että ne rullataan suppuun ja laitetaan korviin. Tästäkin haasteesta selvisi, kun katsoi ohjeita korviin asettamisesta ohjekirjasta. Korviin asettamisen ohjekuvat löytyvät kätevästi myös kuulokkeiden suojakotelosta. Kuulokkeissa olevat sangat ovat hyvin muokattavissa ja ne saa taivuteltua istumaan korvan mukaisesti, ja ne myös asettuvat sinne mukavasti. Mukana tuli latausjohto, joka kulkee mukana suojatulppien säilytyskotelossa olevassa verkkotaskussa. Säilytyskotelossa oli myös kolme paria erikokoisia tulppia.

Käyttäminen

testitulos-honeywell-in-ear-impact-pro-korvatulppa-krauta-ak-kaytossa

Itse päädyin keskimmäisen koon tulppiin, koska ne tuntuivat istuvan sillä hetkellä. Useamman käyttökerran jälkeen pitäisi ehkä kokeilla pienimpiä tulppia, koska jossain tilanteessa tulpat eivät meinaa pysyä korvissa. Jos tekee sellaista hommaa että joutuu kääntämään paljon päätä, niin kuulokkeissa olevat laatikot tarttuvat takin tai paidan kaulukseen ja kuuloke irtoaa helposti korvasta. Valitsin keskimmäiset tulpat, sillä ne vaimensivat melun mielestäni parhaiten, mutta en ehkä hoksannut ajatella sitä, että kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus. Tämä hämäsi tulppien äänenvaimennuksessa kokoa valittaessa.

Kokemukset

Aluksi ajattelin että pidän Honeywellejä samanlailla kuin muitakin korvasuojaimia/kuulokkeita, eli kovassa melussa ja musiikin kuuntelussa tai puhelimessa puhuessani. Mutta huomaamattani ne saattavat olla hyvin pitkiä aikoja päässä vaikka en olekaan melussa, kuuntele musiikkia tai puhu puhelimessa.

Aktiivinen taustamelun vaimennus on tuntunut hyvältä ensimmäisestä sohvalla tehdystä käyttökerrasta lähtien. Meluisaa työtä tehdessä Honeywellit vaimentavat kovat äänet mieleiselle tasolle, jolloin taustaäänet kuuluvat hyvin, tämä lisää todella paljon turvallisuutta. Äänentoisto kuulokkeissa on hyvä ja selkeä, ja aika perustasolla mitä vastaavissa suojakuulokkeissa yleensäkin on. Jutteleminen korvatulpat korvissa on vaivatonta ja helppoa, ja onnistuu myös mukavasti vaikka musiikki soi taustalla (kohtuullisella voimakkuudella). Työkavereillenikin sekä itselleni on tullut yllätyksenä, kuinka hyvin pystyn juttelemaan normaalilla äänentasolla vaikka korvatulpat ovat korvissa, sekä kuulen vastapuolen ilman äänenkorottamista. Honeywelleissä pystyy säätämään taustaäänien voimakkuutta toisen boksin sivussa olevilla napeilla, ja suurimmillaan äänet kuuluvat todella hyvin. Korvatulpat ovat lisänneet työskentelymukavuutta kun ne joka työssä vaimentavat ylimääräisiä ääniä ja samalla pystyy kuuntelemaan vaikka musiikkia.

Käyttökohteet

testitulos-honeywell-in-ear-impact-pro-korvatulppa-krauta-ak-kaytossa-visiiri

Hitsausmaskin kanssa korvatulppien käyttö on vaivatonta ja helppoa, maskin kanssa ei missään vaiheessa tule tunnetta että ne pitäisi ottaa pois. Työvaiheita sekä suojavälineitä pystyy sujuvasti vaihtamaan korvatulpat korvissa.

Olen käyttänyt Honeywellejä myös ulkona työskennellessä meluisissa töissä, sekä pelkästään vain musiikin kuunteluun lisäämään työmukavuutta ja tässäkin ne ovat olleet hyvät.

Myös koneella ajaessa olen käyttänyt korvatulppia, jolloin ne vähentävät mukavasti koneesta syntyviä ääniä ja samalla voi kuunnella musiikkia. Korvatulppien käyttö aurinkolasien kanssa on vaivatonta eikä sangat paina korvatulppien korvantausta sankoja ollenkaan, tämä on todella mieluista, koska monien kuulokkeiden kanssa on se ongelma.

Honeywellejä pystyy käyttämään joka paikassa niiden helppouden ja kätevyyden ansioista.

Puhelimessa puhuminen

Puhelimessa puhuminen on myös erinomainen ominaisuus, ja ääni kuuluu selkeästi korvatulpista, sekä vastapuolelle minun ääneni kuuluu selkeästi. Taustaäänet kuuluvat ilmeisesti jonkun verran vastapuolelle, mutta eivät häiritsevästi. Myöskään tuulen tuottama humina ei kuulu häiritsevästi vastapuolelle. Jossain tilanteissa puhelimessa puhuessa jotkut taustaäänet tulevat hankalalla voimakkuudella, joita korvatulpat eivät osaa vaimentaa vastapuolelle, jotta minun ääneni kuuluisi selkeästi. Tällöin äänet menevät ilmeisesti päällekkäin ja minun ääneni ei vastapuolelle kuulu. Tällaisia tilanteita on tullut vastaan esimerkiksi kun on kävellyt tai seissyt käynnissä olevan moottorityökoneen vieressä, jolloin moottorin ääni on sekoittunut tai peittynyt minun ääneni kanssa.

Puhun töissä ollessani paljon puhelimessa ja tässä Honeywellit ovat palvelleet hyvin. Lähes aina töissä ollessani korvatulpat vähintään "roikkuvat" kaulassa, jotta ne on sujuva laittaa korvaan puhelimen soidessa tai kun haluan alkaa kuuntelemaan musiikkia tai mikäli alan työskentelemään melussa.

Hyvät puolet:

 • Korviin laittamisen alkukankeuden jälkeen kuulokkeiden korviin laittaminen on sujuvaa.
 • Kuulokkeet ovat kevyet ja huomaamattomat käytössä sekä kaulalla roikkuessa.
 • Musiikin kuunteluun Honeywellit ovat hyvät, ääni on selkeä ja hyvä.
 • Aktiivinen taustamelun voimakkuus on hyvä, taustamelun säätönappeihin tarvitsee harvoin koskea melun määrästä huolimatta.
 • Jutteleminen kasvotusten sekä puhelimessa on helppoa ja sujuvaa.
 • Suojakotelo on hyvä ja se mahtuu kätevästi taskuun.
 • Korvatulpat ovat niin sirot, että ne eivät hiosta kuumallakaan kelillä, muuta kuin luonnollisesti korvakäytävää korvissa ollessaan. Mutta niin tekevät kaikki kuulokkeet.
 • Akun kesto on minulle ainakin ollut riittävä joka tilanteessa, en lataa kuulokkeita omassa käytössäni edes päivittäin.

Huonot puolet:

 • Kuulokkeissa olevat boksit jäävät välillä häiritsevästi jumiin päätä käännellessä jolloin korvatulppa saattaa irrota korvasta.
 • Korvatulpissa olevat sangat voisivat olla ehkä hieman jäykempää materiaalia, jolloin tukisi edellisen ongelman kanssa korvatulpat pysymistä korvassa, sekä eivät muokkautuisi niin helposti esimerkiksi suojakotelossa ollessaan.

Parannettavaa/kehitettävää:

 • Voisiko korvatulppien korviin asennettava osuus olla hieman vaahtomuovimaisempaa tms., jotta korviin asentaminen olisi hieman sujuvampi ja turpoaisivat korvissa sitten tiiviisti?
 • Voisiko korvatulppien ja boksien välinen johdon pituus olla hieman pidempi? Tällöin se antaisi hieman enemmän liikkumavaraa käännellä päätä.

Yhteenveto

testitulos-honeywell-in-ear-impact-pro-korvatulppa-krauta-ak-pakkaus

Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen Honeywell-korvatulppiin, ja tulen niitä jatkossakin käyttämään lähes päivittäin töissä sekä vapaa-ajalla tallissa sekä muualla. Honeywellejä pystyy ja on mukava käyttää vaikka ei varsinaisesti ole tarvettakaan melun vaimentamiselle, sillä ne soveltuvat lähes joka paikkaan käytettäväksi. Olen myös suositellut tuttavilleni kyseisiä korvatulppia, ja ne ovatkin herättäneet kovasti mielenkiintoa.

Testaaja: Jere Ankerman, Kiinteistöhuolto Jurvelin

Hanki korvatulpat omaksi K-Raudasta: