K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Makitan akkuporavasara DHR242ZJW ja valaisin

Päivitetty 08.11.2022

Ammattilaiset testaavat K-Raudassa myynnissä olevia työkoneita. Makitan uusi akkuporavasara ja työmaavalaisin pääsivät tuotetestiin Janin käsissä rakennustyömaalla. "Poravasara on kevyt ja helppo käyttää yhdellä kädelläkin. Lamppu ei kaadu kovin helposti ja se nousee itsestään takaisin." Katso testaajan koko raportti!

testitulos-makita-akkuporavasara-ja-tyomaavalo-k-rauta-tuotteet

Sain tuotetestiin Makitan akkuporavasara mallia DHR242ZJW pölynpoistolla ja työmaavalaisimen mallia DML810 sekä Makitan Powerpack 197626-8 akkupaketin. Hain tuotteet Vaasan K-Raudasta ystävällisen palvelun kera.

Käytän työssäni päivittäin Makitan koneita ja poravasara olikin jo tuttu, mutta pölynpoiston lisälaite oli minulle uusi tuttavuus.

Akkuporavasara MAKITA DHR242ZJW pölynpoistolla

testitulos-makita-akkuporavasara-ja-tyomaavalo-k-rauta-tyomaavalo-ja-poravasara

Makitan akkuporavasara on kevyt ja helppo käyttää yhdellä kädelläkin. Tiloihin, joissa ei saa pölyttää on todella kätevä. Yllätyin pölynpoiston tehokkuudesta. Suodatin kannattaa muistaa tyhjentää tasaisin väliajoin. Pölynpoiston lisälaite ei paina juuri mitään, joten lisäpainoa tuosta ei juurikaan tule. Lisälaite on helppo kiinnittää poravasaraan. poravasaralla voit porata ja iskuporata, ja siinä on piikkaustoiminto. Pieniin piikkaustöihin todella erinomainen. Piikkaus syö akkua, joten vara-akku kannattaa pitää ladattuna.

Plussat:

  • Tehokas
  • Kevyt
  • Kohdepoisto erinomainen

Työmaavalaisin Makita DML810

testitulos-makita-akkuporavasara-ja-tyomaavalo-k-rauta-tyomaavalo

Tehokas lamppu, joka valaisee isonkin alueen todella tehokkaasti. Makitan työmaavalaisin toimii verkkovirralla tai akulla. Kahdella akulla saadaan valaistusajaksi noin 10 tuntia.

Lamppu on aika "painava" joten esimerkiksi tiloissa, joissa on lyhyt työvaihe ja siirrytään vaikka seuraavaan huoneeseen, on lampun kantaminen hieman haastavaa. Olisin ehkä kaivannut olkahihnaa tai vastaavaa lamppuun varsinkin, kun liikutaan portaissa useamman kerroksien välillä olisi kantaminenkin helpompaa. Myöskin kuljetuksen kannalta olisi hyvä jos lampun olisi saanut pienempään kasaan. Hyvä ominaisuus on, että lamppu ei kaadu kovin helposti ja se nousee itsestään takaisin.

Plussat:

  • Valaisu teho
  • Nousee itsestään ylös kaatuessaan

Miinus:

  • Raskas

Makitan akkupaketti (4X5,0AH+tuplalaturi)

testitulos-makita-akkuporavasara-ja-tyomaavalo-k-rauta-akkupaketti

Kahden akun latauslaite 45 min latausajalla ja 4 kpl 18V 5,0Ah akkuja kätevässä kantolaukussa.

Testaaja: Jani Lindroos, RTM Oy

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Osta Makitan tuotteita!

Tutustu muihin jo testattuihin ammattituotteisiin sekä asiantuntijoiden teksteihin.

Haluatko tietoa uusista testihauista, parhaat vinkit ja tuoteuutuudet ensimmäisten joukossa? Tilaa ammattilaisten uutiskirje sähköpostiisi!

K-Rauta PRO apunasi, katso palvelut.