K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Akkutekstiilipesuri Kärcher SE 3-18 V

Päivitetty 12.02.2024

Kuluttajat testaavat K-Raudan uutuustyövälineitä. Kärcherin akkutekstiilipesuri pääsi Sarilla kokeiluun runkopatjan ja työtuolin pesussa. "Olen kyllä tosi tyytyväinen Kärcher SE 3-18 V -pesuriin ja odottelen vaan uusia pesukohteita", toteaa Sari. Katso koko arvio pesurista!

tuotetesti-akkutekstiilipesuri-karcher-se-3-18v-krauta-ak

Ensimmäiseksi tietysti kiinnitti huomion akkutekstiilipesurin ulkonäkö; kivannäköinen, pirteän värinen ja tyylikkäästi muotoiltu. Ikinä ei nimittäin saa aliarvioida ulkonäön merkitystä missä tahansa työvälineessä, kodinkoneessa tai teknisessä laitteessa. Ilo alkaa hommiin ja työt sujuu aina paremmin ja innokkaammin, kun on toimivien laitteiden lisäksi myös nätit työvälineet! Pesuri on kevyt ja siinä on tukeva, hyvin sivuun kääntyvä kahva eli helppo liikutella ja säilyttää.

Käyttöönotto on helppoa

Osat kiinnittyvät toisiinsa hyvin ja napakasti, ei liikaa osia ja niiden paikoilleen laittaminen oli loogista eli siihen ei olisi tarvittu välttämättä edes käyttöohjetta. Molemmat vesisäiliöt lähtevät näppärästi irti, joten sekä puhtaan veden lisääminen että likavesisäiliön tyhjennys on vaivatonta. Käytin pesussa mukana tullutta pesuainetablettia, joka liukeni hyvin veteen eikä tuoksu ollut ainakaan omaan nenään liian voimakas. Pestävää kohdettahan ei tarvitse huuhdella pesun jälkeen. Pesuaineen käyttö ei ole välttämätöntä, jos pestävä kohde ei ole kovin likainen tai tahrat pinttyneitä, ihan pelkällä vedelläkin voi pestä. Akun näyttö näyttää kätevästi akun jäljellä olevan latauksen prosentteina ja käyttöajan minuutteina.

Itse pesin tällä kertaa runkopatjan verhoilun sekä työtuolin. Kumpikaan ei ollut näkyvästi tahrainen, mutta kovin likainen vesi lähti varsinkin patjasta ihan kevyelläkin pesulla.

Vettä/pesuainetta tulee suulakkeesta melko kevyennäköisellä suihkulla, joten ainakin itsellä tuli suihkuteltua sitä ehkä hieman turhankin runsaalla kädellä eli pienempikin määrä olisi omassa pesussa ehkä riittänyt. Tosin imuteho on hyvä eli kankaat eivät kuitenkaan mielestäni jääneet lainkaan liian märiksi vaan kuivuminen oli suht nopeaa.

Pesurin suulakkeet

Suulakkeita pesurissa on kaksi; normi tekstiilisuulake sekä kapea rakosuulake, jolla pääsee pieniin/ahtaisiin paikkoihin, kuten esim. istuimen selkä- tai käsinojan ja istuintyynyn väleihin, joihin muuten voi helposti jäädä läikkiä aiheuttavaa kosteutta. Itsellä ei tällä kertaa ollut kuitenkaan rakosuulakkeelle käyttöä, vaan pesu tapahtui ainoastaan tuolla normisuulakkeella. Normisuulakkeen koko on mielestäni juuri sopivan kokoinen eli ei liian leveä, jolloin pienempien tai mahdollisesti kaarevien pintojen pesu olisi haastavaa, eikä liian pieni, jolloin pesuun olisi mennyt kauemmin aikaa.

Pesurin osat kiinnittyvät toisiinsa napakasti napsahtaen, mikä luo tunteen laadukkaasta ja kestävästä tuotteesta. Itselle kuitenkin suulake kiinnittyi putkeen niin tiukasti, etten omilla sormivoimillani saanut sitä irrotettua. Painike tässä kohdassa oli kuminen, johon en saanut minkäänlaista toimintaa tapahtumaan, joten tuossa lukituksessa pitäisi olla jokin helpommin toimiva avaus/poislukitussysteemi, joka ei vaatisi niin paljon sormivoimaa.

Akun kesto mietitytti itseäni ennakkoon,

mutta ainakin näihin pesuihin akku kesti hyvin. Pesin sänkyä n. 20 minuuttia, aloittaessani akussa oli virtaa jäljellä 85 % ja lopettaessa 35 %. Vara-akku on toki hyvä olla olemassa ja odottamassa ladattuna, mikäli pesee isompia ja pitkäkestoisempia projekteja.

Laite sopii mielestäni hyvin kotikäyttöön pienen, näppärän kokonsa sekä keveytensä vuoksi. Muotonsa ja kokonsa vuoksi kätevä säilyttää ja ottaa tarvittaessa pikaisesti käyttöön ja pesaista tahrat matoilta ja muilta tekstiilipinnoilta – varsinkin lapsi- ja lemmikkiperheissä varmaan useamminkin käyttöä. Itsellä ei ole lemmikkejä eikä lapsia, mutta pesurin kanssa voi ottaa vähän rennommin vaalean sohvan kanssa. Tämä olisi kätevä myös ottaa mukaan vaikka mökille tai veneelle.

Talvikelin ja lämpimän pysäköinti/kuivaustilan puutteen vuoksi en päässyt vielä kokeilemaan pesuria autonpenkkeihin, mutta se on ehdottomasti seuraava projekti lähempänä kesää. Olen aiemmin vuokrannut sähkökäyttöistä pesuria tähän käyttöön, mutta oletan uuden Kärcherini soveltuvan siihen paljon paremmin, koska ei tarvitse etsiä pesupaikkaa sähkönlähteen vierestä, pyöriskellä sähköjohdon kanssa ja kevyttä pesuria on niin paljon helpompi käsitellä ja siirrellä pienessä tilassa.

Laitteen osien puhdistus pesun jälkeen

on itselleni yleensä se hermoja koettelevin osuus. Koska vesisäiliöt ovat irtoavia, kävi veden poisto sekä säiliöiden puhdistus helposti ja nopeasti. Kokemuksesta voin muuten myös kertoa, että vaikka likavesisäiliö jää laittamatta laitteeseen, ei vahinkoa pääse tapahtumaan, sillä laitteen imutoiminto ei käynnisty osan puuttuessa.

Olen kyllä tosi tyytyväinen Kärcher SE 3-18 V -pesuriin ja odottelen vaan uusia pesukohteita! Testiin menee myös ystäväperheelle oman pesurin harkintaa varten.

tuotetesti-akkutekstiilipesuri-karcher-se-3-18v-krauta-ak

Plussat:

 • koko
 • keveys
 • tukeva, taittuva kahva
 • helppo puhdistaa
 • ei liikaa osia
 • hyvä imuteho
 • akun näyttö
 • helppo ja nopea ottaa käyttöön
 • helppo liikutella
 • akun kesto

Miinukset:

 • itselle suulakkeen kiinnitys liian tiukka

Osta akkutekstiilipesuri omaksi K-Raudasta 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje