K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Bosch GRL 600 CHV pyörivä laser

Päivitetty 28.04.2022

Haemme kuukausittain K-Raudalle testaajia ammattilaisten työkoneille ja tällä kertaa testituotteena oli Boschin pyörivä laser GRL 600 CHV, joka pääsi testiin maanrakennustyömaalla. Katso testitulokset!

Pyörivän laserin käyttöönotto

Hain Bosch GRL 600 CHV:n Järvenpään K-Raudasta, jossa ystävällinen työntekijä sen minulle antoi. Bosch pyörivä laser tarvikkeineen on pakattu tukevaan kantolaukkuun. Laukusta löytyy mm. pyörivä laser, vastaanotin, akku, paristoja, paristoadapteri, kaukosäädin, akkulaturi, käyttöohjeet. Eli varusteita on kattavasti.

tuotetesti-bosch-pyoriva-laser-grl-600-chv-k-rauta-pakkauksessa

Ennen ensimmäistä käyttökertaa akku pyydetään lataamaan täyteen. Akkuna on 18 voltin ProCORE 4 Ah:n akku. Akun lataus sujuu nopeasti ja lataustilan pystyy tarkistamaan akussa olevasta painikkeesta ja laserin näytöstä näkee myös varauksen tilan. Käyttöajaksi 4 Ah:n akulla luvataan yhdellä latauksella 60 tuntia. Laseria voidaan käyttää myös paristoilla, joihin on erillinen paristoadapteri. Akkua ei todellakaan tarvinnut latailla testin aikana ensilatauksen jälkeen, joten akunkesto on taattu pitkäksi ajaksi yhdellä latauksella.

tuotetesti-bosch-pyoriva-laser-grl-600-chv-k-rauta-pro-core-18v

Laitteen käyttökokemukset

Laseria testattiin maanrakennustyömaalla ulkona, missä luonnollisesti laite altistuu pölylle, lämmönvaihteluille ja kosteudelle. Ei mitään ongelmia em. olosuhteiden kanssa. Laseria käytettiin pääasiassa tasolaserina pyörivällä käyttötavalla. Laser ja vastaanotin toimivat moitteettomasti. Laite on varustettu digitaalisella näytöllä ja kaltevuuden syöttö kahteen tasoon on myös mahdollista. Laserissa on erittäin monipuoliset toiminnot. Sitä voi käyttää myös linja- ja pistekäytössä. Pyörivässä käytössä on valittavissa kolme eri pyörimisnopeutta. Käyttötapaa ja eri toimintoja on helppo hallita joko itse laserlaitteesta tai kaukosäätimestä. Myös älypuhelimeen ladattavalla Bosch Leveling Remote App -sovelluksella on mahdollista käyttää mittalaitetta kauko-ohjauksella.

tuotetesti-bosch-pyoriva-laser-grl-600-chv-k-rauta-lahikuva

tuotetesti-bosch-pyoriva-laser-grl-600-chv-k-rauta-tyomaalla

tuotetesti-bosch-pyoriva-laser-grl-600-chv-k-rauta-tyomaalla-2

Yhteenveto pyörivästä laserista

Bosch GRL 600 CHV on varma valinta ammattikäyttöön. Se on helppokäyttöinen, lujarakenteinen ja monipuolisilla toiminnoilla varustettu laser vaativampaankin käyttöön. Annan erittäin vahvan suosituksen kyseiseen tuotteeseen.

Testaaja: Tommi Loikala, Koneurakointi Loikala Ky

Katso lisää tuotteesta ja osta pyörivä laser omaksi

Tutustu Bosch Blue -sarjan koneiden valikoimaan

K-Rauta PRO – palvelut ammattilaisille