K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Dewalt akkukonesarja DCK500P3T

Päivitetty 28.04.2022

Ammattilaiset testaavat kuukausittain K-Raudan työvälineitä ja tällä kertaa testissä oli Dewalt DCK500P3T -akkukonesarja viidellä eri koneella. Katso mitä mieltä Nikolaus oli testaamistaan akkukoneista!

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-kaikki-koneet-u

Myöhäinen joulu saapui ja sain tuotetestiin Dewalt DCK500P3T -akkukonesarjan. Käytän työssäni päivittäin erilaisia akkukäyttöisiä käsityökaluja, mutta Dewaltin käsikäyttöisten akkukoneiden osalta kokemukseni ovat olleet tähän asti vähäiset. Niinpä lähdin mielelläni testaamaan näitä työvälineitä.

Konesarja pitää sisällään iskuporakoneen, iskuvääntimen, pistosahan, pyörösahan, valaisimen, 3 kpl 5 Ah:n akkuja, laturin, yhden syvän TSTAK-laukun ja TSTAK-avolaukun. Koneet ovat lähes käyttövalmiita heti paketista purettaessa. Akkujen lataaminen kestää noin 1-2 tuntia. Pyörösahan terän kiinnitys, purunpoistoputkiston kiinnitys ja pistosahan terän asentaminen vievät aikaa noin 10 minuuttia, minkä jälkeen koneet ovat valmiita käyttöön.

Akkupyörösaha DCS570

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-akkupyorosaha

Käyttöönotto sujui mallikkaasti noin viidessä minuutissa: paketti auki, terä paikalleen, pölynpoistoputken kiinnitys ja ei kun sahaamaan! Pyörösaha vaikuttaa laadukkaalta ja kestävältä. Sahan ohjauskiskoon ja runkoon lisätyn mittataulukon avulla työskentely on helppoa ja nopeaa. Saha tuntuu työskennellessä kuitenkin vähän tarpeettoman jykevältä ja raskaalta.

Plussat:

 • Tehokas ja kestävä
 • Ohjauskiskon mittataulukko

Miinus:

 • Raskas

Pistosaha DCS335

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-pistosaha

Pistosaha eli tutummin kuviosaha antaa heti jykevän ja laadukkaan vaikutelman. Näppärä pikakallistus 45 astetta molempiin suuntiin on kätevä ominaisuus, joka tekee koneesta monipuolisemman ja tarkemman käyttää. Naarmusuojalla varustettu sahausjalka suojaa herkimmätkin pinnat naarmuuntumiselta. Kokonaisuudessaan kone miellyttävän tuntuinen kädessä, mutta paksun kahvan vuoksi se ei sovellu pienikätisille. Koneen painopiste on balanssissa.

Plussat:

 • Näppärät säädöt
 • Naarmusuoja

Miinus:

 • Iso kahva ei sovellu pienikätisille

Akkuvalaisin DCL050

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-akkuvalaisin-ruuvinvaannin

Akkuvalaisimen 9-portainen säätö mahdollistaa kohdevalon säätämisen sopivaan kulmaan kaikenlaisiin työolosuhteisiin. Valo on helppo asetella tasaisille pinnoille ja sen voi myös tarvittaessa laittaa roikkumaan ripustuskoukusta. Säädettävä 250-500 lumenin teho riittää sisätiloissa työskenneltäessä, muttei ole paras vaihtoehto ulkokäyttöön.

Plussat:

 • Aseteltavuus
 • Jämäkkä
 • Tehokas

Iskuporakone DCD796

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-ruuvinvaannin-

Iskuporakone on todella mukava kädessä ja erittäin tehokkaan oloinen. Erityisesti 3 -vaiheinen työvalo on erinomainen, sillä se valaisee työskentelyn kohteena olevan alueen tarkasti ja sopivalla kirkkaudella. Valaistus riittävä jopa pimeässä työskenneltäessä. Magneettinen ruuvikärjenpidike helpottaa työskentelyä, sillä se imaisee ruuvin kiinni pidikkeeseen ja pitää sen siinä poraamisen ajan. Pidikkeen avulla voi myös säätää ruuvin poraussyvyyden.

Plussat:

 • Tehokas
 • Koko ja paino
 • Työvalo

Iskuväännin DCF887

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-akkuiskuvaannin

Mukava, pieni ja näppärä työkalu, jolla on miellyttävä työskennellä tarvittaessa ahtaissakin tiloissa. Myös tässä koneessa on kirkas ja hyvin kohdennettu työvalaistus. 3-portainen tehonsäätö mahdollistaa eri pituisten ja paksuisten ruuvien kiristämisen hallitusti.

Plussat:

 • Pieni ja näppärä
 • Koko
 • Työvalo

Yhteenveto Dewaltin akkukonesarjasta

tuotetesti-akkukonesarja-dewalt-dck500p3t-k-rauta-kaikki-koneet-u

Dewaltin akkukonesarjasta jäi erittäin miellyttävä kokonaismaku. Työkalut ovat erittäin laadukkaat ja kestävät. Plussaa muun muassa akkujen varaustilanteen helppolukuisuus, useat säätömahdollisuudet (kallistukset ja tehokkuus) ja koneisiin integroidut työvalot. Konesarja on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Pienenä miinuksena pyörösahan raskas paino ja pistosahan paksu kahva, joiden vuoksi sahat voivat tuntua kömpelöiltä. Sarja soveltuu eritoten ammattikäyttöön ja miksei laatua arvostavalle remontoijallekin. Kokonaisuudessaan tuotesarja on erittäin kompakti paketti, jota voin suositella lämpimästi.

Testaaaja: Nikolaus Määttä

Katso kaikki Dewaltin tuotteet ja osta testattu akkukonesarja omaksi!

Sinua voisi kiinnostaa myös:

tuotetesti-poytasaha-ja-jalusta-dewalt-dwe7485rs-rauta-lahikuva

Tutustu myös Dewaltin pöytäsahan ja jalustan tuotetestiin.

Katso lisää testattuja ammattituotteita sekä asiantuntija-artikkeleita.

Tilaa ammattilaisten maksuton uutiskirje suoraan sähköpostiisi! Saat tietoa avoinna olevista testihauista sekä jo testatuista tuotteista. Asiaa myös ajankohtaisista tuotteista, uutuuksista ja asiantuntijoiden vinkit työhön.

K-Rauta PRO ammattilaisille – Sujuvampien työmaiden puolesta