K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: FXA XCLICK akkukonesarja 18V-L 3-osainen

Kuluttajat testaavat kuukausittain K-Raudan työkaluja ja tällä kertaa FXA:n kolmeosainen akkukonesarja pääsi testiin kuluttajan käsissä tuuletusaukkojen porauksessa sekä kukkahyllykön teossa. Katso testaajan arvio sarjan työkaluista!

fxa-xlick-akkukonesarja-k-rauta-kuva-u

Saimme testiin kolmeosaisen FXA XCLICK -akkukonesarjan, johon kuuluu ruuvinväännin, pistosaha, pyörösaha, 2 Ah ja 4 Ah akut sekä pikalaturi. Työkalujen mukana tuli myös käytännöllinen kanto- ja säilytyskassi. Testasimme työkaluja poraamalla tuuletusaukot tiilitalon ulkoseinien saumoihin, sekä rakentamalla kukkahyllykön.

Ruuvinväännin

tuotetesti-fxa-xclick-akkukonesarja-k-rauta-ruuvinvaannin-kaytossa

Käyttöönotosta ei erityisempää mainittavaa eli poranterä kiinni, akku paikalleen ja menoksi.

Ensin testattiin tuuletusaukkojen poraamista. Aukkoja porattiin noin 45 kpl 4 Ah akulla ja akku vakuutti kestämällä yhdellä latauksella koko urakan.

Kukkahyllyä kasatessa vaihdettiin pienempään akkuun, joka sekin kesti homman ilman lataustarpeita. Ruuveja porattiin noin 50 kappaletta 45 x 45 kuusirimaan sekä liimapuumäntylevyyn. Ruuvit porautuivat vaivattomasti molempiin.

Ruuvinväännin ei ole kevyimmästä päästä, mutta on jykevä ja istuu käteen tukevasti. Työvalo helpotti hämärissä kulmissa työskentelyä. Vahinkokäynnistyksen esto (suunnanvaihtokytkin keskiasennossa) oli mukava turvallisuuslisä. Hyvä peruskone, jossa riittää vääntöä ja akku kestää.

Pistosaha

tuotetesti-fxa-xclick-akkukonesarja-k-rauta-pistosaha-kaytossa

Pistosahassa on avaimeton terän kiinnitys, joten käyttöönotto sekä terän kiinnitys ja vaihto hoituivat helposti. Kädessä saha tuntui tukevalta ja ohjautui ketterästi. Akun sijoittelusta johtuvaan pieneen takapainotteisuuteen tottui nopeasti ja sahasta löytyy myös hyödyllinen työvalo ruuvinvääntimen tapaan. Rimat katkesivat nopeasti ja liimapuulevyyn tehdyn kaarevan sahauksen alapuolesta tuli tasainen ja siisti.

Tämä on kuviosahauksen lisäksi siis näppärä työkalu lautojen ja rimojen nopeaa katkaisemista varten ja siihen hommaan se meillä varmasti otetaankin usein esille isompien remppojen välissä.

Pyörösaha

tuotetesti-fxa-xclick-akkukonesarja-k-rauta-pyorosaha-kaytossa

Pyörösahan terä kiinnittyi kuusiokoloavaimella ja käyttöönotto oli käyttöohjeisiin perehtymisen jälkeen helppoa. Saha oli kevyt, mutta tuntui kädessä jykevältä. Suuntausohjain oli hyvä lisä ja yksinkertainen käyttää.

Liimapuulevyn sahaaminen oli nopeaa ja helppoa ja kytkimestä päästettäessä saha pysähtyi miltei välittömästi. Sahausjäljestä tuli erittäin siisti ja suora. Pisto- ja pyörösahaukset tehtiin peräjälkeen samalla akulla, eikä sen riittävyydessä ollut taaskaan ongelmia.

Yhteenveto akkukonesarjasta

Yhteenvetona voidaan todeta työkalujen sopivan kotiremppaajan käteen hyvin ja olevan riittävän tehokkaita. Työnjälki oli kaikilla koneilla siistiä, käytettävyys hyvä ja akut kestäviä. Plussaa myös havainnollistavista akkutason ilmaisimista. Akkukoneet ovat helppo ja nopea ottaa käyttöön eikä ole johtoja rajoittamassa työskentelyasentoa tai -paikkaa. Ennen olemme valinneet johdollisia työkaluja niiden tehokkuuden ja käyttöajan rajoittamattomuuden vuoksi, mutta tämä testi sai huomaamaan, että akkukoneen riittävät tällaisen kotiremppaajan käytössä paremmin kuin hyvin ja ovat monella tapaa johdollisia verrokkejaan kätevämpiä. Laitteet ovat myös mukavan huoltovapaita, eikä esimerkiksi voitelulle ole tarvetta. Näihin työkaluihin voi varmasti olla tyytyväinen vähän vaativampikin remontoija!

Osta FXA XCLICK -akkukonesarja omaksi ja tutustu myös muihin FXA XCLICK -sarjan koneisiin.

Katso myös muut akkukonepaketit ja lisää asiaa työkaluista ja niiden käyttövinkkejä.