K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Linjalaser Laserliner X2-laser PRO

Päivitetty 12.10.2022

Ammattilaiset testaavat kuukausittain K-Raudassa myynnissä olevia työvälineitä. Tällä kertaa talonrakentajana työskentelevä Jonas testasi Laserlinerin linjalaser X2-Laser Pro -mallia. Katso Jonaksen havainnot laitteesta!

Pääsin testaamaan Laserliner X2-Laser Pro -linjalaseria. Pitkään on ollut hankintalistalla vihreällä säteellä toimiva linjalaser, joka näyttää vaakasäteen 360 astetta, joten olin erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta. X2-Laser Pro näyttää vaakasäteen lisäksi kaksi pystyviivaa ja pisteen alaspäin. Tästä löytyy kaikki tarvittavat toiminnot, joita työssäni talonrakentajana tarvitsen.

Laserliner X2-Laser Pron testauksen aloitus

tuotetesti-linjalaser-laserliner-x2-laser-pro-laser-maalipurkissa-krauta

tuotetesti-linjalaser-laserliner-x2-laser-pro-laser-siaseinassa-4-krauta

Aloitin testaamisen asettamalla laserin kolmijalkaan. Kiinnitysvaihtoehdot ovat 1/4” ja 5/8” kierteet, joten kaikki normaalit kameranjalat sopivat. Jalka laitetaan suurin piirtein suoraan ja laser tasaa itse itsensä. Toimii oikein hyvin. Valintanapista voi valita joko yhden vaakasäteen tai kaksi pystyviivaa. Pystyviivat muodostavat lattiaan 90 asteen kulman, joten sitä voi hyödyntää esimerkiksi väliseinien paikkojen merkitsemiseen tai laatoituksen apuna. Käytin pystysädettä myös apuna paneloinnissa naularivin kohdistamiseen. Vaakasäteellä on helppo merkitä kattojen alaslaskut ja kaappien kiinnityspaikat. Säteen saa myös lukittua, jolloin sen saa asetettua haluamaansa kulmaan.

X2-Laser Pro tulee tukevassa muovisalkussa, jossa kaikki osat ovat tiiviisti pehmusteisiin pakattuina. Mukana on kaksi akkua ja usb-laturi. Akut kestivät hyvin koko useamman päivän kestäneen testijakson ajan, enkä joutunut lataamaan niitä kertaakaan. Salkusta löytyy myös seinäkiinnike, jonka voi ripustaa naulaan roikkumaan tai kiinnittää väliseinätolppaan säädettävän klipsin avulla. Kovin paksuun materiaaliin puristinta ei saa, koska säätö loppuu kesken. Varsinainen laserkiinnike on magneetilla kiinni seinäkiinnikkeessä ja sen voi kiinnittää joko vaakaan tai pystyyn. Hienosäätö onnistuu hyvin kiinnikkeessä olevalla rullasäätimellä.

tuotetesti-linjalaser-laserliner-x2-laser-pro-laser-sisaseinassa-2-krauta

tuotetesti-linjalaser-laserliner-x2-laser-pro-laser-sisaseinassa-krauta

Testaus ulkona

Testasin Laseria myös ulkona kirkkaassa säässä ja totisesti vihreä säde näkyy huomattavasti paremmin ulkona kuin punainen. Harmillisesti tässä paketissa ei tule mukana laservastaanotinta, jolla saa piipattua korkoja, vaan se pitää hankkia erikseen. Vastaanottimen kanssa laseria voi käyttää korkojen merkitsemiseen esimerkiksi perustustöissä.

tuotetesti-linjalaser-laserliner-x2-laser-pro-laser-ulkoseinassa-krauta

Kaiken kaikkiaan X2-Laser Pro toimi juuri niin hyvin kuin toivoinkin, eikä vastaan tullut oikeastaan mitään moitittavaa.

Laserin plussat:

  • Hinta-laatusuhde
  • Hyvät toiminnot
  • Vihreä lasersäde näkyy myös ulkona
  • Kompakti koko
  • Hyvä akunkesto
  • Tukeva salkku

Miinukset:

– Vastaanotin ei kuulu pakkaukseen

Testaaja: Jonas Mattila, Bror-koti Oy

Hanki Laserlinerin linjalaser K-Raudasta 

Seuraa K-Rauta PRO:ta Facebookissa, jossa kerromme kulloinkin auki olevista uusista testihauista.