K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Märkä-kuivaimuri Nilfisk Buddy II 12 Car Cleaner

Kuluttajat testaavat kuukausittain K-Raudan työvälineitä. Tällä kertaa testissä oli uusi Nilfisk Buddy märkä-kuivaimuri, jota testattiin kodin eri pintoihin sekä auton puhdistukseen. Näin testaaja Maritta kommentoi tuotetta: "tämä sopisi todella hyvin esimerkiksi autotalliin tai varastoon imuriksi." Tuotteen löydät K-Raudan valikoimista. Katso koko testin tulos!

Ensihavainnot märkä-kuivaimurista

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-tuotekuva

Sain testattavakseni Nilfisk märkä-kuivaimurin. Heti tuotteen noudettuani huomasin, että se on mukavan kevyt ja pienikokoinen, vaikkakin pakkauksen päältä pystyi jo näkemään, että lisäosia oli mukana paljon. Paketissa tulee mukana erilaisia vaihtopäitä imuriin, jotka helpottavat imurointia eri paikoissa, esimerkiksi auton penkkien imurointi ja ahtaat penkkien välit, alaosat sekä märkäimurointiin tarkoitettu vaihtopää.

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-pakkaus

Lisäksi mukana oli yksi pölypussi. Itse sain tähän mukaan vielä kokonaisen paketillisen pölypusseja, jee :)

Imurin märkätoiminto kokeilussa

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-imurin-markatoiminto

Ensimmäisenä halusin päästä kokeilemaan imurin märkätoimintoa, koska en ole sellaista vielä koskaan kokeillut. Kohteeksi tähän otin meidän kodinhoitohuoneen laattalattian. Ensimmäisenä laitoin imuriin pölypussin (yllättävän iso pölypussi) ja imuroin lattian ihan normaaliin tapaan. Hyvä imuteho, mutta mielestäni hieman kova ääni. Tämän jälkeen vaihdoin imuriin märkäimurointiin tarkoitetun muovisen pään ja otin pölypussin pois imurin säiliöstä. Kastelin lattian reilusti pesuainevedellä, jotta saisin hyvän kuvan imutehosta. Täytyy kyllä myöntää, että hyvin toimi ja kuivaa tuli. Otin tästä kohteesta videopätkää, josta hyvin näkyy kuinka imuri imee veden sisälleen.

Tästä hyvin onnistuneesta kokeilusta innostuneena, päätin testata imuria myös eteisen lattiaan. Tyhjensin säiliöön tulleen veden ja laitoin pölypussin paikoilleen normaalia imurointia varten. Hätätapauksessa tällä imuroisi vaikka koko kodin. Imuteho on hyvä ja isojen pyörien ansiosta imuri liikkuu todella hyvin ja kevyesti. Ääni tosin on hieman liian iso omaan makuun normaaliksi koti-imuriksi, mutta mielestäni tämä sopisi todella hyvin esimerkiksi autotalliin tai varastoon imuriksi. Imuroin lattian pölystä ja hiekasta ja pesin hyvin. Taas oli vuorossa veden imurointi pois ja hienosti sujui myös tällä lattialla. Jälki oli aivan kuiva, eikä tarvinnut odotella, jotta pääsee siinä kävelemään.

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-imurin-markatoiminto-lattia

Kaiken kaikkiaan hyvä kokeilu molemmissa kohteissa. Aion tehdä samat toimenpiteet myös vessan lattioihin, koska meillä ei ole vessoissa ollenkaan lattiakaivoja, joka hankaloittaa kunnon märkäpesua. Tällä imurilla se kuitenkin onnistuu hyvin.

Kuivausrummun nukkasihdin ja kotelon imurointi

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-kuivausrummun-nukkasihdin-imurointi

Sitten keksin hyvän kohteen aivan tavalliseen imurointiin, nimittäin kuivausrummun ovessa oleva nukkasihti ja sen kotelo. Meidän kuivausrummussa on erittäin hankalasti ulotuttavia koloja tässä nukkasihdin kotelossa, johon keksin kokeilla imurin mukana tullutta pitkää ja taipuisaa vaihtopäätä. Tämä pää oli ohjeiden mukaan opastettu käytettäväksi auton ahtaiden penkkien välien imurointiin, mutta toimi vallan hyvin myös tähän. Vaihtopää on ohutta muovia, joten sitä pystyi myös hieman taivuttelemaan haluamaansa suuntaan. Nukkasihdin kotelo lähti hyvin puhtaaksi tällä vaihtopäällä.

Auton imurointi

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-auton-imurointi

Kokeilin toki kyseistä imuria sitten myös sinne autoon. Työajossa olevani auton kontti olikin jo päässyt likaantumaan aikalailla, joten imurointia se kaipasikin. Tämä imuri hoiti homman erittäin hyvin. Olisin myös pessyt kontin ja imuroinut kuivaksi, mutta koska keli oli vielä niin viileä, päätin jäädä odottamaan tätä kokeilua kesään. Kontin imuroinnin jälkeen siirryin auton sisätiloihin. Tämä taipuisa pitkä vaihtopää, josta kerroin kokemuksiani jo edellä, osoittautui todella hyväksi penkkien alta ja välistä imurointiin. Minulla on autossa muovimatot, mutta mikäli matot olisivat olleet sellaista nupukkimateriaalia, olisi tähänkin tarkoitukseen löytynyt oma vaihtopäänsä.

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-auton-imurointi-lopputulos

Tässä autossa on joskus kuljetettu koiraa, joten penkkien sivusta ja istuinosasta löytyi karvaa jonkin verran. Vaihdoin mukana tulleen tähän tarkoitetun vaihtopään ja penkki lähtikin sillä todella hyvin puhtaaksi. Toki tähän olisi varmasti sopinut ihan tavallinenkin imurin pää, mutta tämä oli sopivan pieni juuri penkkien imurointiin ja pään vaihto tapahtui helposti. Puhdasta tuli joka puolelta.

Yhteenveto Nilfisk Buddy -imurista

tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-buddy-II-12-car-cleaner-k-rauta-tuotekuva

Näiden kokeilujen perusteella voin todeta, että imuri toimi hyvin ihan tavallisena kuin myös märkäimurina. Voisin hyvin kuvitella, että juurikin auton imuroinnin lisäksi, tämä olisi hyvä siellä autotallissa ja varastossa.

Suunnitelmissani on viedä imuri vielä töihin testattavaksi, jossa kohteina olisivat muovilattian sekä kylmiön lattian märkäimurointi. Uskon tämän soveltuvan näihin hyvin.

Tekstiilien imurointipäällä varmasti onnistuisi sohvien imurointi, jota myös aion vielä kokeilla jossain vaiheessa. Ai niin, lisäksi tästä imurista löytyy myös puhallustoiminto. Tätä ajatteli kokeilla esimerkiksi kesällä terassin puhaltamiseen puhtaaksi lehdistä ja roskista.

Säilytys onnistuu pienessä tilassa, koska imurin vaihtopäät voi laittaa vesisäiliöön talteen ja osan myös imurin päällä oleviin säilytyskohtiin. Kaiken kaikkiaan kokeilu tämän imurin kanssa oli hyvä ja voin vahvasti suositella tätä Nilfiskin märkä-kuiva imuria muillekin.

Tutustu Nilfiskin imureihin sekä muihin pesureihin ja osta omaksi.

Katso myös muut työvälinevinkit ja tutustu myös remontoinnin vinkkeihin.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje