K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Monitoimityökalu Dremel 4000-6/128 Platinum Edition

Dremelin monitoimityökalu tarvikkeineen pääsi testiin kuluttajan käsissä. Kommentti laitteesta oli muun muassa: "Ihanteellinen pakkaus käsitöitä harrastavalle." Katso koko tuotepaketin arviointi!

dremel-monitoimikone-4000-6-128-testissa-laukku-auki-c

Testattavaksi tuotteeksi sain Dremel 4000 -monitoimityökalun kuudella lisälaitteella sekä 128:lla tarvikkeella. Tavarat tulevat kätevässä ja komean näköisessä pakissa, jossa on omat kolot kaikille setin tarvikkeille sekä kaksi pientä koteloa tarvikkeille.

Setin lisälaitteet ovat: tukialustalisälaite, tarkkuuskädensija, kulmavaihde, viiva- ja ympyräleikkuri, taipuisa akseli sekä leikkaussarja. Tarvikesetti on kattava ja sisältää paljon erilaisia sekä erikokoisia päitä niin hiomiseen, katkaisuun, poraamiseen kuin kaivertamiseenkin. Pakkaus sisälsi myös listan tuotesarjan lisälaitteista sekä tarvikkeista, josta oli helppo katsoa, mikä tarvike on sopiva millekin materiaalille ja millä välikappaleella mikäkin tarvike laitteeseen kiinnitetään.

dremel-monitoimikone-4000-6-128-testissa-laukku-kiinni-c

Dremelin monitoimityökalu

Itse monitoimityökalusta aikaisemmat kokemukseni olivat koulun käsityötunneilta ja muistin sen olevan erittäin kätevä ja kokoonsa nähden tehokas. Nämä muistikuvat näyttäytyivät oikeiksi, kun aloitin tuotteen testaamisen. Laite oli heti käyttövalmis ja työt voi aloittaa heti paketin avattua. Käyttöönoton helppous sekä nopeus yllätti minut hieman.

Laitteen muoto tekee siitä erittäin helposti käsiteltävän monissa asennoissa. Puhtia työkalussa on myös täysin riittämiin, testaukseni aikana en törmännyt kertaakaan tilanteeseen, jossa laitteen teho olisi muodostunut ongelmaksi. Mielestäni laitteen paras ominaisuus on uskomattoman laaja muokattavuus eri lisälaitteiden avulla sekä lisälaitteiden ja tarvikkeiden vaihtamisen helppous ja nopeus.

dremel-monitoimikone-4000-6-128-testissa-kone-c

dremel-monitoimikone-4000-6-128-testissa-tyosto-c

Lisälaitteet

Setin sisältävä lisälaitevalikoima on kattava huomioon ottaen erityyppisen käyttötarkoitukset. Omiksi suosikkilisälaitteiksi testin aikana valikoituivat tarkkuuskädensija, joka helpotti erityisesti kaivertamista sekä hiomista tuomalla huomattavasti lisätarkkuutta; kulmavaihde, joka loi työkalusta kätevämmän ahtaissa paikoissa erityisesti katkaisu- sekä hiomalaippoja käytettäessä ja taipuisa akseli, joka oli vielä itse työkalua pienempi ja mahdollisti vielä tarkemman työn jäljen.

Tarvikkeet

Mukana tuleva 128 osainen tarvikekattaus on monipuolinen ja sisältää kaiken tarvittavan moneen eri tehtävään. Tarvikkeet ovat valittu hyvin monipuoliseksi setiksi, sisältäen mielestäni kaikki yleisimmin tarvittavat päät sekä välikappaleet. Lisätarvikkeille tuli kuitenkin itselläni kaipuu mm. kaivertamisessa, mutta tarvikkeita löytyy laajasti lisää.

Yhteenveto

Dremelin monitoimityökalu lisälaitteineen ja tarvikkeineen on aivan ihanteellinen pakkaus käsitöitä harrastavalle huolimatta materiaalin tyypistä. Testaustyönä tein puusta sormuksen ja sen tekemisen jokainen vaihe onnistui helposti tällä laiteella. Muita kohteita, joihin koen työkalun esimerkiksi olevan erittäin sopiva ovat puukkojen kädensijojen muotoileminen, kaikenlaiset kaiverrustyöt sekä käsitöiden lisäksi laite on erittäin pätevä monissa tarkkuutta vaativissa tehtävissä ja ahtaissa paikoissa.

Osta monitoimityökaluja!

Tutustu Dremel-merkin muihin tuotteisiin verkkokaupassamme.