K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Runkonaulain Senco Fusion F35XP

Päivitetty 12.10.2022

Ammattilaiset testaavat kuukausittain K-Raudassa myynnissä olevia työkoneita. Tällä kertaa Joonas Rakant Oy:stä pääsi testaamaan Sencon runkonaulainta työmaalla muun muassa runkotolppien pystytyksestä. Katso Joonaksen kokemukset koneesta! Tuote on myynnissä K-Raudassa.

tuotetesti-senco-runkonaulain-fusion-kaytossa-krauta

Pääsimme testaamaan Sencon Fusion F35XP runkonaulainta. Aiempi kokemus akkukäyttöisistä runkonaulaimista oli huono, kokemusta oli pelkästään toisen valmistajan ensimmäisistä akkukäyttöisistä runkonaulaimista. Edellinen pyssy hurisi vaan jatkuvasti ja naulat jäivät jatkuvasti pystyyn.

Ensivaikutelma runkonaulaimesta

Ensituntumat naulaimesta olivat positiiviset, naulain vaikutti ammattimaiselta ja sellaiselta ettei se rikkoudu ensimmäisestä pudotuksesta. Naulaimessa olevat säädöt ja toimintatavan valinnat vaikuttivat yksinkertaisilta ja helposti ymmärrettäviltä. Naulaimessa oleva ripustuskoukku vaikutti tukevalta ja tarpeeksi leveältä esimerkiksi telineen kylkeen ripustamiseen. Naulain vaikutti hieman raskaammalta, mitä muut meillä käytössä olevat naulaimet.

Koneen testaus

tuotetesti-senco-runkonaulain-fusion-kaytossa-2-krauta

Sencon naulaimen testauksen aloitimme runkotolppien pystytyksestä. Nauloina käytettiin 90mm runkonauloja ja naulain jaksoi hyvin ampua naulat syvälle puuhun, mikä oli positiivinen yllätys. Naulat lähtivät hyvin lippaasta ilman ongelmia, ja työ sujui ilman naulaimesta johtuvia keskeytyksiä. Ainut mitä naulain tarvitsi oli nauloja ja välillä uutta akkua. Naulainta käytettiin myös todella lämpimässä ilmassa (+30 astetta) ja tämä ei tuntunut haittaavan naulaimen käyttöä. Kaksi akkua helpottivat työskentelyä huomattavasti, kun toinen akku oli aina laturissa valmiina. Akussa oleva varaustila selvisi helposti yhdestä painikkeesta.

Naulaimen testaus jatkui väliseinärunkojen rakennuksessa ja tässä naulain osoittautui todella miellyttäväksi koska naulain ei tarvitse kaasuja, mitkä haisevat voimakkaastikin sisätiloissa käytettäessä. Uskon, että naulain tulee olemaan erityisen hyvä myös talvella, milloin ei tarvitse lämmitellä kaasupatruunoita, jotta saadaan työ suoritettua.

Testasimme naulainta myös otsalautojen, räystäslautojen ja julkisivulautojen asennuksessa ja tämä vaikutti oikein soveliaalta työhön. Naulaimen päähän asennettava kumisuojus esti hyvin laudan pintaan jäävät jäljet ja naulaimen säädöllä, saatiin naulat juuri oikealle korkeudelle. Naulaimen korkeussäätö oli toimiva ja naulain ampui naulat joka kerta samalle korkeudelle, joka oli positiivista. Naulaimessa olevan ripustuslenkin avulla saatiin naulain tukevasti telineisiin kiinni taukojen ja materiaalien haun ajaksi.

Loppupäätelmät Sencon runkonaulaimesta

Sencon naulain yllätti positiivisesti ominaisuuksillaan ja toimivuudellaan. Uskon, että tulemme tulevaisuudessa siirtymään enemmän Sencon akkurunkonaulaimiin, koska niissä on edulliset käyttökustannukset ja naulainta on miellyttävä käyttää.

Koneen plussat:

  • Ei tarvitse kalliita ja haisevia kaasuja
  • Tehokas ja nopea käyttö
  • Toimivat säädöt
  • Vahva rakenne ja ripustuslenkki

Koneen miinukset:

  • Hieman muita naulaimia raskaampi

Testaaja: Joonas Anttila, Rakant Oy

Osta Sencon naulain omaksi!

Katso lisää ammattilaisten testaamia työkoneita ja lue asiantuntijatekstejä.

K-Rauta PRO apunasi, tutustu ammattilaisten palveluihin.

Osta omaksi K-Raudasta