K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Klapikoneen valinta

Päivitetty 29.11.2022

Hyvä, parempi vai paras klapikone? Klapikoneesta on hyötyä kaikille, joilla on tarvetta hiemankin suuremmalle klapimäärälle. Katso vinkit klapikoneen valintaan ja huoltoon.

Mikä klapikone on?

Klapikone on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan klapien teossa. Klapikoneen avulla voidaan halkaista erikokoiset puupöllit klapeiksi. Klapikoneet toimivat yleensä hydraulisesti sähkömoottorin avulla ja niissä on mallista riippuen jopa jopa 8 tonnin puristusvoima.

Kenen kannattaa hankkia klapikone?

Klapikone on fiksu hankinta, jos edes joskus on tarvetta suuremmalle klapimäärälle. Klapikone on hyvä hankinta niin kotiin kuin mökillekin.

klapikoneen-valinta-artikkeli

Onko klapikoneissa eroja?

Klapikoneissa on eroja. Siksi klapikone kannattaa aina valita tarpeen mukaan. Suurimmat erot klapikoneiden välillä ovat klapipituudessa sekä halkaisuvoimassa. K-Raudan valikoimasta löytyy sopivat klapikoneet neljän ja kahdeksan tonnin puristusvoiman väliltä. Isoin klapikone toimii polttomoottorin avulla, joten sen kanssa ei tarvitse edes sähköverkkoa.

Mistä tiedän, minkälainen klapikone minulle sopii?

Koska klapikoneiden suurimmat erot ovat klapipituudessa sekä halkaisuvoimassa, tulee klapikonekin valita ensisijaisesti näiden ominaisuuksien perusteella. Mallistostamme löytyy myös omilla jaloillaan seisova malli, jolloin työskentely on ergonomisesti sujuvaa. Tämä klapikone onkin kaikkein suosituin malli.

Hyvä, parempi vai paras klapikone: Tässä suosituksemme

Hyvä klapikone: FXA 4T 37cm

klapikoneen-valinta-artikkeli-FXA-4T-37cm

FXA 4T 37cm on hyvä klapikone, jolla halkaiset polttopuut helposti. 1500 W moottori tuottaa 4 tonnin puristusvoiman. Klapien pituus enintään 37 cm. Jalusta myydään erikseen.

Parempi klapikone: Klapikone FXA 6T 52cm jalustalla

klapikoneen-valinta-artikkeli-FXA-6T-52cm-jalustalla

FXA 6T 52cm on kätevä jalustalla varustettu klapikone enintään 52 cm polttopuiden halkaisuun. Tehokas 2000 W moottori tuottaa 6 tonnin puristusvoiman. Renkaat helpottavat laitteen siirtämistä.

Paras klapikone: Klapikone FXA 7T 52cm

klapikoneen-valinta-artikkeli-FXA-7T-52cm

Erittäin tehokas kaksinopeuksinen FXA 7T 52cm -klapikone on paras klapikone polttopuiden helppoon halkaisuun. Voimakas 2200 W moottori tuottaa 7 tonnin puristusvoiman. Klapien pituus enintään 52 cm.

Klapikoneiden huolto: Pitääkö klapikoneita huoltaa?

Klapikoneita pitää huolta. Klapikoneen ohjekirjassa on tarkka huolto-ohje. Sähkökäyttöisessä klapikoneeseen vaihdetaan hydrauliöljyt mallista riippuen n.100–400 käyttötunnin välein. Polttomoottorikäyttöisessä klapikoneessa on vielä oma huolto-ohjelma polttomoottorille.

Valitse sinulle sopiva klapikone 

K-Rauta-hero-banner

K-Raudasta välineet isoihin ja pieniin klapitalkoisiin

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin