K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Luo retrotyyli helposti upeilla design-valaisimilla sekä -lampuilla

Päivitetty 04.08.2020

Retrotyyli on suositumpaa kuin koskaan – myös valaisimissa. Retrohenkinen valaistus antaa tunnelmaa kotiin ja sillä on helppo korostaa haluttuja kohteita huoneessa. Tutustu LEDVANCEn uuteen Vintage Edition 1906 -mallistoon ja rakenna kotiisi upea retrotyyli modernilla tekniikalla.

LEDVANCEn Vintage Edition 1906 -sarja yhdistää 1900-luvun alun minimalistisen sekä teollisen tyylin moderniin valaistusteknologiaan. Vintage 1906 -valaisimien sekä lamppujen avulla saat luotua vintage-tyyliä kodin useisiin sisustuskohteisiin.

retro-valaistus-k-rauta-artikkeli

Vintage Edition 1906 -valaisimien avulla luot upeita retrotyylejä helposti Toiset puhuvat vintage-tyylistä, toiset klassisesta, retrosta tai nostalgiasta. Joka tapauksessa me kaikki tarkoitamme samaa asiaa. Menneiden vuosikymmenten tyyli ja design ovat suositumpia kuin koskaan. Vintage Edition 1906 -valaisimilla lisäät selkeää urbaania tyylikkyyttä huoneeseen. Valaisimissa yhdistyvät moderni muotoilu ja elegantit materiaalit. Kaikkiin valaisimiin sopivat E27-kantaiset lamput, joten voit valita lampun oman mieltymyksesi mukaan.

Vintage 1906 -pöytä- ja lattiavalaisimet

retro-valaistus-k-rauta-artikkeli-poyta-ja-lattiavalaisimet

Eleganteilla pöytä- ja lattiavalaisimilla tuot kauniisti valoa huoneiden pimeisiin kohtiin tai korostat haluttuja yksityiskohtia, kuten perinnöksi saatua rustiikkista senkkiä tai antiikkikelloa.

1906 -katto- ja riippuvalaisimet

retro-valaistus-k-rauta-artikkeli-katto-ja-riippuvalaisimet

Ajattoman tyylikkäästi muotoillut katto- ja riippuvalaisimet kruunaavat huoneen ilmeen ja tuovat kotiisi vintage-tyyliä helposti. Lisäksi esteettiset riippuvalaisimet, joissa on kuvioidut lasikuvut, tuovat oman säväyksen sisustukseen heijastamalla kauniita kuvioita läheisiin pintoihin.

Tyylikästä designia ympäristöystävällisesti – Vintage Edition 1906 -sarja on nostalgiaa ja nykypäivää parhaimmillaan

retro-valaistus-k-rauta-artikkeli-nostalgia

Retrohenkiset LED-lamput ovat nykyään paitsi kauniita myös ympäristöystävällisiä ratkaisuja kodin sisustukseen ja valaisuun. Ne kuluttavat 80 prosenttia vähemmän sähköä ja niiden käyttöikä on jopa viisitoista kertaa pidempi kuin perinteisillä hehkulampuilla. Modernit LED-lamput eivät sisällä elohopeaa tai muita vaarallisia aineita.

Näin valitset sinulle sopivan lampun

retro-valaistus-k-rauta-artikkeli-lampun-valinta

Lampun valinta määrittää merkittävästi sitä, kuinka valaisin toimii niin valonlähteenä kuin sisustuselementtinä. Katso alta helpot ohjeet oikean lampun valintaan.

Kannan malli

Vintage Edition 1906 -valaisimiin sopivat E27-kantaiset lamput.

Valovirta eli luumen-arvo määrittää valon määrän

Luumen (lm) kertoo, kuinka paljon valoa lamppu tuottaa. Korostevalaisuun riittää 30-40 lm, tunnelmavalaistukseen 220-250 lm, yleisvalaistukseen 800 lm ja työvalaistukseen 700- 1 100 lm.

Watti ei kerro valon määrää

Watti (W) kertoo, kuinka paljon lamppu kuluttaa sähköä. On tärkeää muistaa, ettei watti kerro mitään valon määrästä.

Värilämpötila

Värilämpötila-arvon yksikkö on Kelvin (K) ja se kertoo, onko valonväri lämmin vai kylmä. Esimerkiksi valo värilämpötila-arvoltaan 2 700 K on lämmintä, hieman kellertävää valoa, joka koetaan usein miellyttäväksi oleskelutiloissa. Taas arvoltaan 6 000 K on kylmemmän väristä, miltei päivänvaloa vastavaa valo, joka soveltuu hyvin työ- tai lukuvaloksi.

Himmennettävyys

Kaikkia lamppuja ei voi himmentää. Himmennettävät Vintage 1906 -lamput tunnistaa pakkaukseen merkitystä himmennys-symbolista.

Luo upea valaisin helposti itse

retro-valaistus-k-rauta-artikkeli-valaisimen-raknetaminen

LEDVANCEn Vintatage Edition 1906 -sarjan PenduLum-tuotteilla voit luoda valaisimen helposti itse yhdistelemällä erilaisia valaisimia, lampunvarjostimia sekä lamppuja uusiksi ja upeiksi kokonaisuuksiksi.

Vaihe 1: Valaisimen valinta

PenduLum-riippuvalaisimet antavat vapautta, joustavuutta ja tilaa luovuudelle. Voit asentaa ne esimerkiksi ryhmiin, nippuihin, yksinään tai yhdistettynä pakkauksen mukana tulevilla kiinnikkeillä. Lisää ilmettä valaisimiin saa yhdistämällä niihin erilaisia Vintage 1906 PenduLum -lampunvarjostimia ja Vintage 1906 -lamppuja.

Vaihe 2: Lampunvarjostimen valinta

Muuta PenduLum -valaisimen ilmettä minimalistisesti muotoilluilla mustan tai kullan värisillä alumiinirunkoisilla varjostimilla, jotka on helppo asentaa pakkaukseen sisältyvillä kiinnitystarvikkeilla.

Vaihe 3: Lampun valinta

Lopuksi valitse mieleisesi E27-kantainen lamppu Vintage Edition 1906 -mallistosta. Kaikissa lampuissa on tyylikäs muotoilu ja perinteinen tyyli on yhdistetty uusimpaan teknologiaan sekä laatustandardeihin. LED-lampuissa on kauniin himmeä valo matalan tehonsa ansiosta ja lamppujen kultainen tai savun harmaa väri korostaa entisestään Vintage-tyyliä. Perinteiset sekä persoonalliset muodot, kuten Globe, Edison tai Diamond, tekevät lampuista tyylikkäitä katseenvangitsijoista. Saatavana myös himmennettäviä malleja.

Kuten huomaat, vaihtoehtoja sinulle sopivan valaisimen luontiin on satoja. Käytä siis mielikuvitusta ja kokeile rohkeasti. Artikkeli on tehty yhteistyössä LEDVANCEn kanssa.

Tutustu koko 1906-sarjan valikoimaan täältä.