K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

SwitchDimmer – Tee arjestasi helppoa muutamalla painalluksella

Päivitetty 14.06.2022

Erilaiset olosuhteet vaativat erilaista valaistusta. SwitchDimmer tuo uusia ulottuvuuksia kodin valaistukseen ja tarvitset vain tavallisen valokatkaisimen. Tutustu Trio Lightingin SwitchDimmer-teknologiaan ja tuotteisiin.

Kodin viihtyvyyden tärkeä tekijä on oikeanlaisen tunnelman luominen tilaisuuden mukaan. Erilaiset olosuhteet sekä arjen vaihtelevat tapahtumat vaativat erilaista valaistusta, jotta kaivattu tunnelma olisi onnistunut. Valaisimet ja niiden luoma valo määrittelevät tilan tunnelmaa enemmän kuin moni ensiajattelemalla arvaisikaan.

Trio Lightingin helppokäyttöinen SwitchDimmer-teknologia sopii lähes jokaiseen kotiin tuoden uusia ulottuvuuksia arkeen ilman kalliita sähköremontteja tai vaikeasti opeteltavia järjestelmiä - tarvitaan vain tavallinen valokatkaisin.

SwitchDimmer -teknologian kolmiportainen toimintaperiaate on yksinkertainen

Ensimmäisellä valokytkimen painalluksella ON-asentoon valoteho on täydet 100 %. Kun kytkintä käytetään OFF + ON -asennossa 3 sekunnin sisällä, vaihtuu valotehoksi 50 %. Kolmannen kerran toistaessa OFF + ON -liikettä 3 sekunnin sisällä jää valotehoksi enää 25 %. Valaisin sammuu normaalisti jättäessä kytkimen OFF-asentoon.

SwitchDimmer-toiminto tarjoaa muunneltavuutta kodin tunnelmavalaistukseen. Se on kätevä ominaisuus varsinkin tiloissa, joilla on useita käyttötarkoituksia. Esimerkiksi monilla makuuhuone saattaa toimia myös etätyötilana: työskennellessä valon tarve on usein suurempi, kun taas illan pimentyessä on mukava rauhoittua hämärämpään tunnelmavalaistukseen.

SwitchDimmer-ominaisuudet löytyvät muun muassa seuraavista Trio Lightingin upeista design-valaisimista

switchdimmer-k-rauta-artikkeli-kollaasi-1

Ihastuttavan mattavalkoisen Nuria-riippuvalaisimen kauniisti kietoutuva LED-valoelementti vangitsee katseen. Plafondi-mallin ystäville tyyliä tarjoilee elegantti mattamusta Girona, ja näyttävä Granada kullansävyisin yksityiskohdin sopii puolestaan niin makuuhuoneeseen kuin oleskelutiloihin.

SwitchDimmer-teknologia löytyy myös LED-lampuista

Mikäli vielä ei ole aika uusia koko kodin valaistuspuolta, ovat SwitchDimmer-ominaisuudet saatavilla myös pelkän LED-lampun muodossa. SwitchDimmer-lampun voi näppärästi vaihtaa tavalliseen valaisimeen vanhan lampun tilalle, ja kätevät himmennysominaisuudet toimivat aivan kuten SwitchDimmer-valaisimissakin.

Trio Lightingin LED-lamppuvalikoimasta SwitchDimmer-teknologia on valmiina esimerkiksi seuraavissa E27-kantaisissa valonlähteissä: kirkaslasinen 987-6810 värilämpötilassa 2700K, perusvalaistukseen sopiva valkolasinen 988-10 3000K sekä näyttävä suurikupuinen 985-6810 kirkkaalla lasilla 2700K. Kohdevalaistukseen löytyy myös GU10-kantainen LED-valo 956-5736 3000K.

Portaattomasti tunnelmasta toiseen – kaukosäätimellä ohjattava valaistus

Toisinaan kodin valokatkaisimet sijainnillaan aiheuttavat ylimääräisiä askelia sekä turhaa päänvaivaa, ja varsinkin avarissa yhteistiloissa katkaisimet saattavat löytyä ainoastaan huoneen toiselta laidalta.

Arkiseen, jopa turhauttavaan ongelmaan löytyy nyt myös vaihtoehto: kaukosäätimellä ohjattavat Trio Lighting -valaisimet. Katso alla oleva video kaukosäätimen helppokäyttöisyydestä – käyttö onnistuu jopa perheen pienimmiltä.

Kaukosäätimellä ohjattava valaistus tarjoaa viimeistellyn ja modernin tunnelman sopien lähes jokaiseen kotiin. Kaukosäätimen avulla valaistuksen säädettävyys paranee, ja jopa yksi valaisin riittää muuttamaan tilan tunnelman täysin.

switchdimmer-k-rauta-artikkeli-kollaasi-2

Laadukas mattavalkoinen Girona-plafondi on yksi Trio Lightingin kaukosäädinohjattavista valaisinmalleista. Myös sulavalinjainen Kagawa-kattovalaisin sopii tilaan kuin tilaan, ja siron Monte-plafondin puinen kehys on tyylikäs lisä täydentämään skandinaavista sisustusta.

Portaaton himmennys on monipuolinen apu arkeen: helppokäyttöisellä ohjaimella valaistuksen kirkkauden saa säädettyä haluamalleen tasolle, ja turhat retket sohvalta valokatkaisimelle voivat jäädä historiaan. Kaukosäätimen näppäintä painamalla sekä osoittamalla valaisinta samanaikaisesti saa valotehoa himmennettyä tai lisättyä mielensä mukaan.

Portaattoman himmennyksen lisäksi osassa Trio Lightingin kaukosäädettävistä valaisinmalleista myös valon värilämpötilaa saa muutettua kaukosäätimen avulla. Hyödyllinen ominaisuus mahdollistaa tunnelmanmuutokset käden käänteessä tarpeen mukaan. Esimerkiksi työskentelyvaloksi on hyvä asettaa kirkas, päivänvalon kaltainen valaistus, ja ahkeroinnin päätteeksi kaukosäätimellä on helppo muokata valonsävy lämpimämmäksi tunnelmavalaistukseksi illanviettoa varten.

Kesähelteiden lähestyessä kannattaa tutustua myös Trio Lightingin -kattotuuletinmalleihin, joissa valaistusta sekä tuulettimen toimintoja on mahdollista ohjata kaukosäätimen avulla.

Valitse sinulle sopivat valaisimet 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje