CELLO

CELLO GÅRD PUNAMULTAMAALI 10L

Tuotenumero: 501470530

EAN: 6438313164623

Cello Gård -punamultamaali on perinteinen, keittämällä valmistettu punamultamaali, joka muodostaa puuta suojaavan, hengittävän ja kauniisti vähitellen ajan myötä kuluvan maalipinnan. Cello Gård -punamultamaali suojaa puupintaa luonnonmukaisella...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Cello Gård -punamultamaali on perinteinen, keittämällä valmistettu punamultamaali, joka muodostaa puuta suojaavan, hengittävän ja kauniisti vähitellen ajan myötä kuluvan maalipinnan.

Cello Gård -punamultamaali suojaa puupintaa luonnonmukaisella tavalla. Se sisältää pellavaöljyä ja rautaoksidipigmenttiä. Vanhan ajan täyshimmeä punamultamaali sopii erityisesti asuin- ja talousrakennusten kuten aittojen ulkoseinien maalaamiseen. Sillä voidaan maalata uusia ja aikaisemmin punamultamaalilla maalattuja sahalautapintoja sekä höyläämättömiä hirsipintoja. Punamultamaali ei sovellu höylättyjen tai muilla maalityypeillä maalattujen pintojen käsittelyyn.

• väri: punainen
• täyshimmeä (kiiltoryhmä 6)
• riittoisuus: n. 3 m²/l
• EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 130 g/l.

Maalipinta on päällemaalattavissa noin 4 tunnin kuluttua. Työvälineet pestään vedellä heti käytön jälkeen.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Pinnan esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamaton puupinta
Harjaa puupinta puhtaaksi liasta ja pölystä sekä irtoavista puukuiduista. Pese mahdollinen home pois homepesuaineella.

Aikaisemmin maalattu puupinta
Poista aikaisemmin punamultamaalilla maalatusta pinnasta irtoava maali teräsharjalla.

MAALAAMINEN

Levitä punamultamaali leveällä siveltimellä. Pohjamaalaa puupinnat ensimaalauksessa ohuelti punamultamaalilla, jota on ohennettu vedellä 10–20 %. Maalaa uudet pinnat kahteen kertaan, aikaisemmin punamultamaalilla maalatut yhteen tai kahteen kertaan maalipinnan kunnosta riippuen.

Punamultamaali sisältää luonnollista rautaoksidipigmenttiä, ja eri valmistuserien maaleissa saattaa olla sävyeroja. Eri maalierien rajakohta kannattaa sijoittaa mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan, esimerkiksi rakennuksen nurkkaan, tai sekoittaa eri maalierien maali keskenään rajakohdan välttämiseksi.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, ilman lämpötilan yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana. Pilvipouta on paras maalaussää.

Muista myös: homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, maalarinteipit ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 11,54 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 33.0 x 33.0 x 22.0 cm
Käyttö Ulos
Kiilto Täyshimmeä
Pakkauskoko (l) 10