Zoomaa kuvaa sormilla kosketusnäytöllä

Helo 90 Erikoislakka 2,7l kiiltävä sävytettävissä

TEKNOS

Nopeasti kuivuva uretaanialkydilakka vaativien puupintojen lakkaukseen ulkona ja sisällä. Sään- ja vedenkestävyys erinomainen. Lakkakalvo säilyttää kauan kiiltonsa eikä rapaudu tai halkeile. Sisältää UV-suojan.

  • riittoisuus: 10–14 m²/l

88,90 € / kpl

32,93 € / l

Tilaa tuote valmiiksi sävytettynä
Valittu sävy:Ei valintaa
Huomaathan että näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan elektronisesti, eivätkä ne välttämättä vastaa lopullista sävyä.
Toimitus
Tilaa ja noudaAnna postinumero nähdäksesi lähimmät myymälät

  • Tuotenumero: 500950280
  • EAN-koodi: 6414621031932

Helo 90 on kiiltävä, nopeasti kuivuva ja erittäin kestävä erikoislakka vaativiin kohteisiin sekä sisällä että ulkona. Lakkapinta on kova mutta kimmoisa – siksi se kestää iskuja ja kolhuja hyvin. Liuotinohenteinen Helo 90 -lakka kestää vaativissakin olosuhteissa. Kova ja kimmoisa lakkakalvo kestää erinomaisesti kulutusta ja pesua sekä rasvoja ja öljyjä. Lakka kuivuu nopeasti – saman päivän aikana ehtii lakata monta kerrosta, ja työ tulee nopeasti valmiiksi. Helo-sarjan liuotinohenteisia lakkoja on kolme eri kiiltovaihtoehtoa: himmeä, puolikiiltävä ja kiiltävä. Ne kaikki soveltuvat kovalle rasitukselle joutuvien puupintojen lakkaukseen sekä sisällä että ulkona. Ulkokäyttöön tuote kannattaa sävyttää, koska silloin se antaa paremman suojan. • väri: väritön, sävytettävissä kuultaviin sävyihin • täyskiiltävä (kiiltoryhmä 1) • riittoisuus: 10–14 m²/l • kuiva-ainepitoisuus: n. 50 tilavuusprosenttia • tiheys n. 0,9 g/ml • EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l. Helo 90 -lakalla lakattu puupinta on pölykuiva tunnin kuluttua ja kosketuskuiva kuuden tunnin kuluttua lakkauksesta. Uudelleenkäsiteltävissä lakkapinta on 16 tunnissa. Kuivuminen hidastuu ilman ollessa viileä tai kostea. Lakkapinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin kuukaudessa – sitä ennen pintaa on syytä kohdella varoen. PINNAN ESIKÄSITTELY Esikäsittelemällä lakattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Huolellinen esikäsittely myös vähentää myöhempien huoltokäsittelyjen tarvetta – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti. Poista lakattavilta pinnoilta rasva ja lika. Pese pinta maalarinpesuliuoksella ja hio vanha, ehjä lakkapinta himmeäksi. Jos lakkapinta on hilseilevä ja huonokuntoinen, kaavi se pois maalinpoistoaineen avulla. Hio pinta tämän jälkeen hyvin ja poista hiontapöly huolellisesti. Ulkokohteet kannattaa pohjustaa ennen lakkausta värittömällä pohjustepuunsuojalla. Hio pinta vielä kerran ennen lakkausta ja poista hiontapöly. LAKKAAMINEN Sekoita lakka huolellisesti pohjia myöten ennen lakkausta. Pohjalakkaukseen käytetään aina kiiltävää Helo 90 -lakkaa, jota ohennetaan pohjalakkausta varten lakkabensiinillä noin 20 %. Ennen pintalakkausta pinta hiotaan kevyesti ja hiontapöly poistetaan. Pintalakkaus tehdään ohentamattomalla lakalla 1–3 kertaan. Lakkauskertojen välillä pinta hiotaan kevyesti ja hiontapöly poistetaan. Levitä lakka leveällä lakkasiveltimellä ja huolehdi hyvästä tuuletuksesta lakkaustyön aikana. Käsittelyolosuhteet Lakattavan pinnan tulee olla kuiva. Lakkaustyön ja lakan kuivumisen aikana ilman, pinnan ja lakan lämpötilan tulee olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Muista myös: siveltimet, hengityssuojaimet, työvaatteet ja -käsineet.

Tuote

Paino
2.56 kg
Ohenne
Liuotin
Käyttö
Sisälle ja ulos
Perusmaali
PM3
Sävytys
Sävytettävissä
Pakkauskoko (l)
2.7
Riittoisuus/pohjamaalaus (imemätön pinta), m²/l
0
Riittoisuus/pohjamaalaus (imevä pinta), m²/l
0
Riittoisuus (imemätön pinta), m²/l
12
Kiilto
Täyskiiltävä
Riittoisuus (imevä pinta), m²/l
10

Pakkaus

Paino
2.91 kg
Nettosisältö
2.7 LTR
Korkeus
16 cm
Pituus
21 cm
Leveys
21 cm

Vaaralausekkeet:

H226 Syttyvä neste ja höyry. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. EUH208 Sisältää 2-butanonioksiimi, kobolttibis(2-etyyliheksanoaatti) ja rasvahapot, mäntyöljy, oleyyliamiiniyhdisteet. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Faroangivelser: H226 Brandfarlig vätska och ånga. H336 Kan göra att man blir dåsig eller omtöcknad. EUH208 Innehåller 2-butanonoxim, koboltbis(2-etylhexanoat) och hydroxifenylbenzotriazolderivat. Kan framkalla en allergisk reaktion.