Zoomaa kuvaa sormilla kosketusnäytöllä

Panssarimaali 2,7l A valkoinen sävytettävissä

TIKKURILA
  • EAN-koodi: 6408070002605 | Tuotenumero: 500089727

Puolikiiltävä ruosteenestopigmenttiä sisältävä alkydimaali.

66,90 € / kpl

24,78 € / l

Tilaa tuote valmiiksi sävytettynä
Valittu sävy:Ei valintaa
Huomaathan että näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan elektronisesti, eivätkä ne välttämättä vastaa lopullista sävyä.
Toimitus
Tilaa ja noudaAnna postinumero nähdäksesi lähimmät myymälät

  • EAN-koodi: 6408070002605
  • Tuotenumero: 500089727

Panssarimaali on kestävä ja perinteinen, ruosteenestopigmenttiä sisältävä peltikattomaali. Se sopii myös muiden sinkittyjen sekä alumiini- ja teräspintojen maalaukseen. Liuotinohenteisella Tikkurilan Panssarimaalilla voit maalata mm. peltikatot, vesikourut, kaiteet ja teräsrakenteet. Ruosteenestopohjamaalin kanssa käytettynä se muodostaa kestävän maalipinnan, jonka kiilto himmenee kauniisti ajan myötä. Maalipinta on kuiva noin 3–5 tunnin kuluttua maalaamisesta, ja päällemaalaus kannattaa tehdä seuraavana päivänä. Panssarimaali kestää hyvin kulutusta ja säärasituksia. Ohenteena ja työvälineiden pesuaineena käytetään lakkabensiiniä. • väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin • puolikiiltävä (kiiltoryhmä 3) • riittoisuus: n. 8–12 m²/l • kuiva-ainepitoisuus: n. 55 tilavuusprosenttia • tiheys n. 1,0–1,3 kg/l • EU VOC raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l. PINNAN ESIKÄSITTELY Uusi, sinkitty peltikatto suositellaan maalattavan aikaisintaan yhden talven jälkeen. Parhaiten maali tarttuu, kun pinta on saanut himmentyä vaihtelevissa sääoloissa tai kun se on karhennettu kemiallisesti. Maalaamaton pinta Poista mahdollinen valkoruoste ja ruoste hiomalla ja teräsharjaamalla. Poista myös lika, rasva ja öljy harjaamalla. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Pohjamaalaa koko pinta ruosteenestopohjamaalilla. Aikaisemmin maalattu pinta Poista irtoava maali ja mahdollinen ruoste kaapimalla ja teräsharjaamalla. Jos maali hilseilee runsaasti, sen tarttuvuus on kauttaaltaan huono ja se kannattaa poistaa kokonaan. Pese pinta harjan avulla, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Suojaa ruosteesta puhdistetut kohdat ruosteenestopohjamaalilla. MAALAAMINEN Suorita maalaustyö siten, että maalipintaa ehtii kuivahtaa ennen mahdollisen iltakasteen laskeumista, sillä kosteus aiheuttaa tuoreen maalipinnan himmenemistä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan sävyerojen välttämiseksi. Sekoita maali hyvin. Levitä mieluiten siveltimellä. Yleensä kertamaalaus Panssarimaalilla riittää. Ruosteenestopohjamaalilla maalattu pinta voidaan pintamaalata Panssarimaalilla jo muutaman tunnin kuluttua. Pintamaalaus on kuitenkin tehtävä viimeistään neljän vuorokauden kuluttua. Maalipinnan liukkautta voidaan vähentää lisäämällä maalin joukkoon karhennusjauhetta. Tällöin tarvitaan kaksi maalikerrosta, joista jälkimmäisessä käytetään karhennettua maalia. Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan tulee olla kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, sillä muuten tuote haihtuu liian nopeasti, tarttuvuus heikkenee ja maalipintaan voi muodostua huokosia tai kuplia. Muista myös: ruosteenestopohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tuote

Paino
3.456 kg
Riittoisuus (imevä pinta), m²/l
8
Perusmaali
A
Kiilto
Puolikiiltävä
Käyttö
Ulos
Ohenne
Liuotin
Riittoisuus (imemätön pinta), m²/l
12
Sävytys
Sävytettävissä
Pakkauskoko (l)
2.7

Pakkaus

Paino
3.81 kg
Nettosisältö
2.7 LTR
Korkeus
18 cm
Pituus
18.2 cm
Leveys
19.2 cm

Ympäristötiedot

Orgaaninen liuotinpohjainen maali
Kyllä
Lue lisää vastuullisuudesta

Vaaralausekkeet:

H226 Syttyvä neste ja höyry. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. H412 Haitallista vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. EUH208 Sisältää etyylimetyyliketoksiimi. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Faroangivelser: H226 Brandfarlig vätska och ånga. H336 Kan göra att man blir dåsig eller omtöcknad. H412 Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer. EUH208 Innehåller etylmetylketoxim. Kan orsaka en allergisk reaktion.