K-Rauta-hero-banner

Kreetta Järvenpään, Kaisa Kartelan ja Heidi Valkolan suunnittelemat kuvatapetit

K-Rauta lanseeraa suomalaisten suunnittelijoiden uniikin kuvatapettimalliston yksinoikeudella

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 1.9.2020

K-Rauta lanseeraa suomalaisten suunnittelijoiden uniikin kuvatapettimalliston yksinoikeudella

Kolme eturivin suomalaista suunnittelijaa – Kreetta Järvenpää, Kaisa Kartela ja Heidi Valkola – on suunnitellut uuden kuvatapettimalliston yksinoikeudella K-Raudalle. Kuvatapeteilla on Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki muistuttamassa suomalaisen työn merkityksestä ja siitä, että tuotteet on suunniteltu Suomessa.

K-Raudan laaja sisustamisen ja pintamateriaalien valikoima kasvaa kotimaisten suunnittelijoiden luomalla ainulaatuisella kuvatapettimallistolla. Uudessa mallistossa on valikoimaa runsaista kukkakuoseista yksinkertaisiin graafisiin kuoseihin ja hellyttäviin lastentapetteihin. Kuvatapettimallisto on suunniteltu yksioikeudella K-Raudan omalle Cello-tuotemerkille ja tulee myyntiin 1.9. alkaen.

”Suunnittelijat saivat vapaat kädet kuvatapetteja tehdessään, ja siksi jokainen tapettikuosi on vahvasti tekijänsä näköinen. Raikkaalla ja ajanhenkisellä kuvatapettimallistolla haluamme nostaa esille modernia suomalaista suunnittelua ja kannustaa asiakkaitamme kokeilemaan rohkeasti uutta ilmettä tapettien avulla”, kertoo tuotelinjajohtaja Harri Karumo.

Kukkakuoseja, graafisia pintoja ja hellyttäviä kuvituksia

Kaikki suunnittelijat ovat luoneet K-Raudalle kaksi tapettikuosia. Suunnittelijat paljastavat, mistä inspiraatio kuoseihin on saanut alkunsa.

Fritillaria- ja Whispering-kuvatapetit suunnitellut Kreetta Järvenpää kertoo taustaa suunnitteluprosessilleen. ”Taiteilijaurallani yksi tärkeimmistä huomioista on ollut se, että inspiraation vuoksi ei tarvitse matkustaa mihinkään. Kipinä voi löytyä vaikka aamupalapöydästä, puiden lehdistä syystuulessa, kesäillan kauniista valosta. Arjen hiljaisessa virrassa on todella paljon asioita, jotka inspiroivat. Asetelmallisissa kukkakuvituksissani kantavana teemana on elämän kiertokulku nupusta täyteen kukkaan, aina lakastumiseen saakka. Kukka on kaunis jokaisessa kehitysvaiheessaan - niillä voi kuvittaa tunnelmia kauniisti ja välittää monenlaisia tunnetiloja. Alankomaiden 1600-luvun still life -maalausperinteistä ammentavien kuvitusten ajatuksena on säilöä kukkien loistoa myös talveksi”, Järvenpää sanoo.

Heidi Valkola suunnitteli Niitty- ja Meri-kuvatapetit. “Inspiraationi kumpuaa lapsuuteni kirjoista, Tove Janssonin Muumi-piirustuksista ja Janoschin tarinoista. Nyt luen samoja kirjoja omalle lapselleni. Lapset eivät mieti ja analysoi kuvituksia puhki. Siksi on kiva tuoda kuvituksiin leikkisiä elementtejä mukaan, pieniä hassuja juttuja“, hän kertoo.

Kuuhunkurkottaja- ja Haaveilija-kuvatapetit loi mallistoon Kaisa Kartela. “Lähdin kuvituksissa liikkeelle sisustussilmä edellä, eli mietin, millaisen kuvan minä tai ystäväni voisimme laittaa seinälle. Valitsin kaikkiin tapetteihin maanläheiset pohjasävyt, jotka ovat helposti yhdistettävissä osaksi sisustusta melko suurieleisistä kuvituksista huolimatta. Oman kokemukseni mukaan rohkeus sisustamisessa kannattaa: olipa kyse maalisävyistä tai tapeteista, olen aina ollut tyytyväisin niihin kaikkein uskaliaimpiin valintoihini”, Kartela kertoo.

Suomalaista suunnittelua – Design from Finland

Uusilla Cello-kuvatapeteilla on Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki muistuttamassa suomalaisen työn merkityksestä ja siitä, että tuotteet on suunniteltu Suomessa.

”Olemme mukana Suomalaisen Työn liiton ja K-ryhmän kampanjassa, jossa haluamme nostaa esille suomalaisen työn tärkeyttä. Jo nyt merkittävä osa K-Raudan myynnistä tulee kotimaisista tuotteista. Nostamme myös jatkossa esiin kotimaisia tuotteita, jotka työllistävät suomalaisia ja pitävät kotimaan talouden pyörät pyörimässä”, jatkaa Karumo.

Lisätietoja:

Tuotelinjajohtaja Harri Karumo, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimiala, puh. 040 763 8897, [email protected]

Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimiala, puh. 040 709 9176, [email protected]

Kuvapyynnöt: PR-tuottaja Mere Sundqvist, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimiala, puh. 050 433 4078, [email protected]

Kuvatapetit K-Rauta fi

K-Rauta – Yllättävän helppoa Me K-Raudassa autamme niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan rakentamisessa ja remontoinnissa mahdollisimman vaivattomasti. Laajin valikoima ja parhaat palvelumme varmistavat, että projektisi onnistuu – niin kivijalassa kuin verkossakin. Sinua palvelee 132 uudistunutta kauppaa kattaen koko Suomen Tammisaaresta Ivaloon. K-Rauta.fi