K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Matala-alkaliset AlkaDry®-lattiatasoitteet ammattikäyttöön

Päivitetty 17.11.2022

Saint-Gobain Weberin AlkaDry®-teknologia huolehtii lattioiden toimivuudesta ja turvallisuudesta. Matala-alkaliset lattiatasoitteet tasoittuvat itsestään, joten tasainen ja käyristymätön alusta lattiapinnoille syntyy nopeasti ja vaivatta. AlkaDry® pitää lattiapäällysteet ja liimat suojassa kosteudelta, eikä haitallisia VOC-yhdisteitä pääse syntymään.

Weberin AlkaDry®-lattiatasoitteita käytetään betonialustan ja lattialiiman sekä lattiapäällysteen välissä. Lattiatasoite suojaa lattiapäällysteitä ja liimoja ja säästää aikaa, sillä sen käyttäminen on huomattavasti tavanomaisia tasoitteita nopeampaa.

AlkaDry® -lattiatasoitteet ovat matala-alkalisia. Viiden millimetrin matala-alkalinen lattiatasoitekerros varmistaa sisäilman hyvän laadun, sillä se estää tehokkaasti alkalisen kosteuden kulkeutumisen betonista lattian päällysrakenteeseen. Lattiapäällysteessä ja liimassa olevat orgaaniset aineet eivät hajoa haitallisiksi päästöiksi, ja päällysteet pysyvät terveinä ja turvallisina pitkään.

AlkaDry® -lattiatasoitteet soveltuvat käytettäviksi kaikkien lattiapintamateriaalien kanssa.

Teinit-fiiliskuva-300dpi-vaakakuva-ilman-lattiarakennetta

AlkaDry®-teknologia varmistaa lattioiden turvallisuuden kymmeniksi vuosiksi. Siksi se sopii hyvin paitsi koteihin, myös julkisiin tiloihin kuten kouluihin ja sairaaloihin.

AlkaDry®-lattiatasoitteet pähkinänkuoressa:

Tuoteperheessä 12 vaihtoehtoa eri käyttökohteisiin

Tuoteperheen valikoimasta löytyy vaihtoehtoja muun muassa:

  • sisä- ja ulkotilojen lattioiden tasoittamiseen
  • kuiva- ja märkätilojen lattioiden tasoittamiseen
  • betonialustojen tasoittamiseen
  • sementtipohjaisten alustojen tasoittamiseen
  • kolojen, naarmujen, halkeamien, reikien ja portaiden paikkaamiseen
  • uiviin rakenteisiin

Soveltuu käytettäväksi kaikkien lattiapintamateriaalien kanssa

Matala-alkalinen (pH <11)

Myös kuituvahvisteiset tasoitteet

Kolme kuivumisluokkaa:

  • 10 mm/tunti >> itsestään kuivuvat tasoitteet (esim. 6000 Pikamassa tai 4400 Pikatasoite)
  • 10 mm/päivä >> nopeasti päällystettävät tasoitteet (esim. 120 Reno Saneeraus Plaano tai 3300 Oikaisutasoite)
  • 10 mm/viikko >> normaalisti kuivuvat tasoitteet (esim. 130 CORE Comfort Plaano tai 4100 Vaateri Plus)

Tuotteesta riippuen käsin levitettävä ja/tai pumpattava

Kerrospaksuus tuotteesta riippuen 0–80 mm. Suositeltu kerrospaksuus lattioiden tasoittamiseen on vähintään 5 mm.

Menekki tuotteesta riippuen noin 1,3–1,7 kg /m²

Kaseiiniton

Polymeerimodifioitu erikoissideainesysteemi on ominaisuuksiltaan ylivoimainen verrattuna pintabetoniin tai sitä vastaaviin tuotteisiin.

Kestää suuria dynaamisia kuormia.

Katso Weberin videolta, miten AlkaDry®-teknologia toimii.

Katso Weberin videolta, miten AlkaDry®-teknologia toimii.

AlkaDry®-lattiatasoitteita on helppo käyttää

Valitse kohteeseen oikea tuote käyttötarkoituksen mukaan. AlkaDry®-tuoteperheestä löytyy tasoitteita niin ulko- kuin sisäkäyttöönkin ja erilaisiin kuiva- ja märkätiloihin.

Onnistunut AlkaDry®-lattiatasoitteen käyttö alkaa tarkistamalla tasoitettavat pinnat ja varmistamalla, että betonialustan suhteellinen kosteus on sallituissa raja-arvoissa. Tasoituskohteen aikataulu tulee suunnitella kuivumisajat ja olosuhteet huomioiden. Pohjustus tehdään Weber MD 16 Dispersiolla yli +10 °C lämpöiselle alustalle.

Tasoitekerroksen halkeilemattomuuden ja kovettumisen varmistamiseksi tulee olosuhteiden olla tuotekohtaisten ohjeiden mukaiset. Varmista, että asennushetkellä alustan, ilman ja materiaalien lämpötila on vähintään +20 ˚C. Lattialämmitys on hyvä kytkeä päälle vähintään kaksi viikkoa ennen päällystystä tai pinnoitusta.

AlkaDry®-tasoite levitetään pumppaamalla tai käsin. Varmista, että pumppukalustolle on työmaalla riittävästi tilaa. Käytä matala-alkalista tasoitetta ohjeen mukaan ja vähintään viiden millimetrin kerros, jotta tuotteen kaikki ominaisuudet tulevat käyttöön.

”AlkaDry®-lattiatasoitteet saavat ammattilaisilta kiitosta hyvästä työstettävyydestä ja siitä, että valmis tasainen pinta syntyy vaivattomasti. Lopputulos on aina laadukas.” – Christoffer Mannström, Tuote- ja kategoriapäällikkö, Saint-Gobain Weber

lattian tasoitus weber-alkadry-krauta-artikkelikuva

AlkaDry®-lattiatasoitteet ovat itsetasoittuvia, joten niillä saadaan aikaan siisti ja laadukas lopputulos helposti.

Ympäristöystävälliset tuotteet ovat myös kotimaisia

AlkaDry®-tuotteet sopivat sekä kuluttajien että ammattilaisten käyttöön. Kaikki AlkaDry®-lattiatasoitteet ovat CE-merkittyjä, ja niillä on M1- ja EC1+ -luokitusmerkit sekä EPD-ympäristöseloste. Tuotteita voi käyttää Joutsenmerkityissä kohteissa. Tuotteilla on myös kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.