K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kiilto Pro Core Tile Grout -erikoissaumalaasti ammattikäyttöön

Päivitetty 20.01.2023

Kiillon uusi ammattikäyttöön tarkoitettu erikoissaumalaasti on nopea levittää ja pestä, eikä siihen synny kalkkihärmettä. Tutustu saumalaastin ominaisuuksiin!

Kiilto Pro Core Tile Grout on lattia- ja seinäkäyttöön tarkoitettu uusi erikoissaumalaasti, jolla syntyy helposti ja nopeasti yhtenäinen, tasavärinen sauma. Saumalaasti ei sisällä komponentteja, jotka voivat muodostaa kalkkihärmettä. Ammattikäyttöön tarkoitettu riittoisa laasti sopii kaikkien yksityisten ja julkisten tilojen keraamisten laattojen ja kivien saumauksiin sisä- ja ulkotiloissa.

Saumalaasti vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä keraamisista laatoista rakennettu seinä- tai lattiapinta valmiina näyttää. Tasaisen värinen sauma tekee lopputuloksesta yhtenäisen ja viimeistellyn.

Kiilto Pro Core Tile Grout on ammattilaisten kanssa yhteistyössä kehitetty saumalaasti, jolla syntyy tasainen ja sileä saumapinta. Tuote ei sisällä kalkkihärmettä aiheuttavia komponentteja. Uusi erikoissaumalaasti kestää paremmin ulkoisia olosuhteita ja saavuttaa halutut ominaisuudet perinteisiä saumalaasteja nopeammin.

saumalaastin-levitys--ja-pakkaus-kiilto-pro-core-tile-grout-krauta-artikkelikuva

Uusi ammattikäyttöön tarkoitettu erikoissaumalaasti Kiilto Pro Core Tile Grout on helppo levittää ja nopea pestä. Lopputuloksena syntyy sileä pinta, johon ei muodostu kalkkihärmettä.

Kiilto Pro Core Tile Grout -erikoissaumalaasti:

 • Härmeetön, nopea erikoissaumalaasti lattia- ja seinälaattojen saumaukseen
 • Kaikki yksityisten ja julkisten tilojen keraamisten laattojen ja kivien saumaukset sisä- ja ulkotiloissa
 • Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esimerkiksi uima-altaat)
 • Kestää kovaa kulutusta
 • Tasavärinen sauma
 • Pitkä työstöaika
 • Erittäin riittoisa, 0,3–1,5 kg/m² sauman ja laatan koosta riippuen
 • Erinomainen puristus- ja taivutuslujuus sekä jäädytys- ja sulatusjaksojen kesto
 • Sauman leveys 2–12 mm
 • Kutistuma < 3 mm/m
 • Käyttölämpötilasuositus +18–20 °C, alin käyttölämpötila +5 °C
 • Sideaineet sementti ja polymeeri, runkoaine kalkkikivi
 • 10 kg astia jossa 2 x 5 kg jauhepussia
 • 8 värisävyä

Katso Kiilto Pron videolta, miten Core Tile Grout erikoissaumalaastin levittäminen ja pesu onnistuu, ja kuinka tasainen ja siisti lopputulos sillä saadaan aikaan.

Kiilto Pro Core Tile Grout - erikoissaumalaastia on helppo käyttää

Saumaus voidaan aloittaa viiden tunnin – kolmen vuorokauden kuluttua laatoituksesta. Aloitusajankohta riippuu kiinnityslaastista, alustasta ja olosuhteista. Vaikka Kiilto Pro Core Tile Grout -saumalaasti ei sisällä härmettä, alemmissa rakenteissa kulkeva vesi voi kuljettaa mukanaan esimerkiksi kiinnityslaastin suoloja. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää noudattaa käytettävän kiinnityslaastin työohjetta ja kuivumisaikaa.

Lasittamattomat laatat kostutetaan ennen saumausta. Huokoisilla laatoilla saumalaastin puhdistettavuus laatan pinnalta tulee testata etukäteen.

Jauhe sekoitetaan koneellisesti puhtaaseen, viileään veteen. Sekoitettu laasti on käyttökelpoista 30–45 minuuttia. Saumalaasti levitetään kulmalastalla vinosti saumojen yli, minkä jälkeen saumojen annetaan kuivua noin 15–30 minuuttia. Pinta puhdistetaan kostealla sienellä ja annetaan saumojen kuivua.

Loppupuhdistus tehdään kuivalla kankaalla tai trasselilla. Loppupuhdistuksen jälkeen saumat jälkikastellaan puhtaalla vedellä 1–3 kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana, jotta sauma saavuttaa riittävän lujuuden.

Nurkkien ja läpivientien saumaukseen käytetään Kiilto Saniteettisilikonia.

”Koska perinteiset saumalaastit kuivuvat hitaammin, asentajalla voi olla houkutus aloittaa pesuvaihe liian aikaisin. Tämä voi johtaa sauman pinnan kirjavuuteen. Kiilto Pro Core Tile Grout taklaa ongelman nopealla kuivumisella ja härmeettömällä koostumuksella.” – Jonne Lahtinen, tuoteryhmäpäällikkö, Kiilto Oy

saumalaastin-levitys-kiilto-pro-core-tile-grout-krauta-artikkelikuva

Kiilto Pro Core Tile Grout -erikoissaumalaasti soveltuu keraamisten seinä- ja lattialaattojen saumaukseen kuiva- ja märkätiloissa. Lyhyt kuivumisaika nopeuttaa asennustyötä.

Turvallista saumalaastia ympäristöystävällisessä pakkauksessa

Kiilto Pro Core Tile Grout on CE-merkitty tuote, eikä sitä ole luokiteltu vaaralliseksi. Saumatessa tulee käyttää suojakäsineitä ja pitää huolta saumattavan tilan ilmanvaihdosta.

Kiilto Pro Core Tile Grout erikoissaumalaastille on myönnetty M1-, LEED- ja Avainlippu-sertifikaatit, ja sitä saa käyttää Joutsenmerkin saaneissa rakennuksissa. Tuotteen pakkaus on valmistettu sataprosenttisesta kierrätysmuovista.

Core Tile Grout täydentää Kiillon saumalaastivalikoimaa, johon kuuluvat entuudestaan Kiilto Lattiasaumalaasti (Kiilto Floor Tile Grout), yleiskäyttöön soveltuva Kiilto Saumalaasti (Kiilto Tile Grout) ja Kiilto Epoxy Tile Grout.

Tutustu Kiillon saumalaasteihin K-Raudan verkkokaupassa ja nouda tuotteet lähimmästä myymälästäsi!