K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kingspan Kooltherm -lämmöneristelevyt ammattikäyttöön

Päivitetty 09.12.2020

Kingspan Kooltherm -lämmöneristelevyt löytyvät nyt myös K-Raudan valikoimista. Koolthermillä on erinomainen lämmöneristävyys (lämmönjohtavuusarvo vain λd = 0,020 W/mK) eli ne pitävät jopa 10 % polyuretaanieristeitä paremmin lämpöä. Levyjä on helppo työstää ja asentaa. Eivätkä ne sisällä haitallisia ainesosia. Lue lisää ja valitse paras vaihtoehto lämmöneristelevyksi!

eristekuva-kingspan-k-rauta

Miksi valita Kooltherm-lämmöneristelevyt?

  • Erinomainen lämmöneristyskyky
  • Mahdollistaa ohuet rakennepaksuudet
  • Ilman liike ei heikennä eristeen ominaisuuksia
  • Helppo työstää ja asentaa
  • Ei sisällä haitallisia aineosia

kuukauden-tuote-kooltherm-kingspan-rakennuksen-seinassa-k-rauta

Mitä muita etuja Kooltherm tarjoaa?

Energiatehokkaan ja lämmityskuluissa säästöjä tuovan seinärakenteen voi toteuttaa helposti ja kosteusteknisesti turvallisesti.

Kooltherm-lämmöneriste on diffuusioavoin

Tällöin eriste mahdollistaa rakenteen kuivumisen ulospäin. Tällä on huomattava merkitys erityisesti betonirunkoisissa seinissä, joissa betonirakenteiden kuivumisajat ovat pitkät.

Hyötyä ullakkorakentamisessa

Kooltherm-eristeitä käytettäessä rakenteet pysyvät ohuina eli ullakkotilaan on mahdollista saada enemmän myytäviä neliöitä. Tehokkailla lämmöneristeillä rakenteita ei tarvitse paksuntaa, vaan ne voidaan pitää ohuina.

Sopii yhteen erilaisten kerrostalojulkisivumateriaalien kanssa

Kooltherm-eristys voidaan tehdä kerrostaloon sen julkisivumateriaalista riippumatta. Julkisivuksi voidaan valita esim. paikalla muurattu tiilijulkisivu, puuverhous tai tuulettuva järjestelmä, jossa pinta voi olla esim. rapattu tai tiililaattapintainen.

Ei nosta rakennepaksuutta merkittävästi

Julkisivukorjauskohteissa rakennepaksuus pysyy maltillisena: Tehokkaita lämmöneristeitä käytettäessä seinärakenteen paksuutta ei useinkaan tarvitse kasvattaa hyvän lämmöneristävyyden vuoksi ja täten räystäs- ja sokkelilinjat voitaneen pitää alkuperäistasossa. Myös ikkunat pysyvät alkuperäissyvyydessä, jolloin rakennuksen arkkitehtuuri ja sisätilojen valoisuus eivät kärsi liian paksuista seinärakenteista ja hyvin syvälle jäävistä ikkunoista.

kuukauden-tuote-kooltherm-kingspan-rakennekuva-k-rauta

Kooltherm K15 ja K15 C Julkisivueristeet asettuvat sisäkuorielementin ja ulkoverhouksen väliin.

Millainen on Kooltherm-tuotteiden valikoima?

Tuoteperheestä löytyvät seuraavat tuotteet:

Kooltherm K15 Julkisivueriste on erinomainen valinta tuulettuvien julkisivujen eristämiseen sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Tuotteen pinnassa on musta palonsuojalaminaatti. Nykyisen paloasetuksen mukaisesti palonsuojalaminaatilla varustettua Kooltherm K15 Julkisivueristettä voi käyttää ≤ 56 m korkeissa rakennuksissa.

Kooltherm K15 C Julkisivueriste on tehokas lämmöneristelevy tuulettuvien julkisivujen eristämiseen. Eristeen voi asentaa työmaalla tai elementtitehtailla. Tuotteen pinnalla on mikroperforoitu alumiinilaminaatti ja toisella pintapuolella mineraalipohjainen laminaatti. Paloasetusten mukaisesti Kooltherm K15 C eristelevyä voi käyttää ≤ 28 m korkeissa rakennuksissa.

Kooltherm K3 Lattiaeriste on tehokas eristelevy maanvaraisten ja tuulettuvien lattiarakenteiden eristämiseen. Levyn pinnalla on mineraalipohjainen laminaatti.

Kooltherm K10 Alakattoeriste on suunniteltu alakattojen, välipohjien sekä holvien tehokkaaseen eristämiseen. Levyn pinnalla on mineraalipohjainen laminaatti.

Kooltherm K12 Runkoeriste sopii koolattuihin seinärakenteisiin ja teräksisiin tai puisiin kattotuoleihin. Levyn pinnalla on alumiinipohjainen laminaatti.

Kaikki edellä mainitut tuotteet soveltuvat uudis- ja korjausrakentamiseen.

Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueristeen asennus

Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueristeen asennus

Järvenpään Kinnarin uuden alakoulun seinässä Kooltherm K15 -fenolieriste

jarvenpaan-kinnarin-alakoulu-seinassa-kingspan-kooltherm-k15-fenolieriste-k-rauta

Kooltherm K15 -fenolieriste valikoitui Järvenpään Kinnarin uuden alakoulun ulkoseinäeristeeksi monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Järvenpään Mestaritoiminta Oy:n Jani Kervinen on hyvää sanottavaa Kingspan Insulation Oy:n yhteistyöstä:

”Kingspanin eristeillä voidaan toteuttaa turvalliset, kestävät ja toimivat rakenneratkaisut helposti ja nopeasti. Tekemissämme mikrobitesteissä Kingspanin eristeet osoittautuivat täysin puhtaiksi kuusi vuotta asennuksen jälkeen. Painotimme eristevalinnassa erityisesti kosteusteknistä toimivuutta ja energiatehokkuutta. Kooltherm K15 mahdollisti ohuet ulkoseinärakenteet ja helpotti ikkuna- ja ovisovituksia. 120 mm:n eristepaksuudella ulkoseinän U-arvoksi saatiin 0,17 W/m2K", Kervinen toteaa.

Näin tilaat Koolthermiä rakennuskohteeseen

Kooltherm-lämmöneristelevyt ovat toimitusmyyntituotteita. Tilaa tuotteet omasta K-Raudastasi. Kooltherm-levyt toimitetaan suoraan rakennuskohteeseen. K-Raudan myyjä varmistaa toimitusajan toimittajalta.

Katso lisää Kingspan Insulationin eristyslevyratkaisuja!

Tutustu ammattilaisten palveluihin K-Rauta PRO -sivulla.

Tilaa ammattilaisten uutiskirje! Saat tietoa uutuuksista ja muusta ajankohtaisesta suoraan sähköpostiisi.