K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

PROF-rakennuslevyt on helppo ja nopea asentaa

Päivitetty 14.03.2024

K-Raudan valikoimiin tuli viime vuonna kotimainen tuote PROF-rakennuslevy, joka koostuu kuudesta toisiinsa aaltonauloilla kiinnitetyistä laudoista. Rakennuslevy nopeuttaa asennusta työmaalla ja helpottaa materiaalin käsittelyä. Saatavissa kolmessa eri mitassa!

Nyt on helppo suosia suomalaista tuotetta, sillä kyseessä on täysin kotimainen, suomalaisesta uusiutuvasta kuusesta valmistettu PEFC-sertifioitu rakennuslevy. Tuote on samaan aikaan myös kemikaaliton.

Halusimme helpottaa työmaalla materiaalin käsittelyä ja samalla nopeuttaa asentamista. Näistä syntyi ajatus yhteen niitatuista raakaponttilaudoista, joissa ei ole käytetty liimoja tai kemikaaleja. – Kaisa Ahtinen, tuote- ja kategoriapäällikkö, K-Rauta

PROF-rakennuslevy on järkevä valinta yksittäisten lautojen sijasta. Levy koostuu kuudesta 95 mm leveästä toisiinsa aaltonauloilla kiinnitetystä vajaasärmäisestä raakaponttilaudasta. Kyseessä on siis pitkiltä sivuilta pontattu lauta, jonka käyttöpuoli (käyttölape) on hienosahapintainen, jolloin se asennetaan esim. kattomateriaalia vasten. Taustapuoleltaan (takalape) raakapontti on karkeahöylätty ja usein vajaasärmäinen. Levyn hienosahattu pinta parantaa pintakäsittelyaineen tarttuvuutta ja parantaa kitkaa erityisesti kaltevissa asennuskohteissa.

kuukauden-tuote-prof-rakennuslevy-krauta-prof-rakennuslevy-ak

PROF-rakennuslevyä on saatavissa K-Raudasta kolmella eri pituudella: 20x540x2400 mm, 20x540x4200 mm ja 20x540x4800 mm.

PROF-rakennuslevyn käyttökohteita:

  • Kaikenlaisiin työmaiden väliaikaisrakennelmiin
  • Tiili-, pelti- ja huopakattojen alle
  • Betonimuotteihin
  • Pakkauksiin
  • Pieniin piharakennelmiin, esim. puuvarastojen ja venevajojen seinärakenteeksi

Levyt on suunniteltu ammattikäyttöön, mutta ne soveltuvat myös innokkaille kotinikkareille erilaisiin rakennelmiin.

Helppo ja nopea asentaa!

Rakennuslevy asennetaan naulaamalla tai ruuvaamalla jokaiseen tukeen min. 2 kpl/lauta. Naulan tai ruuvin minimipituus on 60 mm. Levyt asennetaan pitkä sivu poikittain tukea vasten ja lyhyt sivu tuen päälle. Levyt asennetaan niin, että vajaasärmäinen puoli jää piiloon. Kantavissa rakenteissa on seurattava rakennesuunnittelijan ohjeita. Sahattaessa täytyy huomioida että terä on sellainen, joka kestää myös teräksen sahausta levyssä olevien aaltonaulojen varalta.

kuukauden-tuote-prof-rakennuslevy-krauta-rakennuslevyn-tyosto

kuukauden-tuote-prof-rakennuslevy-krauta-rakennuslevyt-paikallaan

Varastoi rakennuslevyt oikein

Suojaa levyt sekä varastoinnin että asennuksen aikana pitkäaikaiselta sateelta ja maaperän kosteudelta. Säilytä rakennuslevyt ilmavassa paikassa ja varmista että kosteus ei jää suojapeitteiden alle.

PROF-merkiltä tuotteet tekijöille

prof-hanskat-rakennusmiehen-kasissa-krauta-ak

K-Raudan omasta PROF-tuoteperheestä löydät tuhansia erilaisia tuotteita rakentamiseen ja remontointiin niin sisä- kuin ulkotiloissa aina puutavarasta muihin rakennustarvikkeisiin, työvälineisiin ja työvaatteisiin. Alansa parhaat valmistajat ovat merkki PROF-tuotteiden korkeasta laadusta.

PROF-rakennuslevystä löytyy kolme eri pituutta, valitse sopivat: