K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Weberin uusi käsikipsilaasti monille kivipinnoille

Päivitetty 10.08.2022

Weberin seinätasoitevalikoima on täydentynyt kahdella ammattilaisille suunnatulla uutuustuotteella. Weber KK Käsikipsi sopii muun muassa seinä- ja kattopintojen korjauksiin ja oikaisuihin monenlaisissa kohteissa. Käsikipsiä voidaan käyttää yhdessä LR+ Premium Pintatasoitteen kanssa.

Kipsipohjainen Weber KK Käsikipsi on seinien ja kattojen oikaisuun tarkoitettu käsikipsilaasti. Käsin levitettävää kipsilaastia voidaan käyttää sisätiloissa kiviaineisten sisäseinien ja -kattojen oikaisuihin ja rappauksiin sekä roilojen ja kolojen täyttöön. Laasti sopii myös kipsilevyjen liimaamiseen erilaisille alustoille.

weberin-kasikipsilaasti-kivipinnoille-k-rauta-sakit

Weber KK Käsikipsiä voidaan käyttää monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin.

Weber KK käsikipsilaasti ei kutistu

 • Sopii sisätiloihin betoni-, tiili-, laasti- ja kevytbetonipinnoille
 • Kutistumaton
 • Maalausvalmis pinta
 • Kovettumisaika noin 1 vuorokausi normaaleissa olosuhteissa
 • Suositeltava kerrospaksuus 5–25 mm / levityskerta
 • Menekki noin 8,6 kg/m², kun kerrospaksuus on 10 mm
 • Puristuslujuus 28 vrk > 2MPa (EN 13279-1)
 • Levitetään käsin
 • Pakkauskoko 20 kg säkki
 • Ei vedenkestävä
 • Värisävy valkeahko
 • Palamaton (paloluokka A1)
 • Rasitusluokka RL 01…03

KK Käsikipsiä voi levittää jopa 2,5 senttimetrin kerroksissa

KK Käsikipsiä käytetään kuiville, kiinteille, kutistumattomille, puhtaille ja kosteussuojatuille pinnoille sisätiloissa. Tiiviit ja imevät pinnat on käsiteltävä ennen rappausta tai kipsilevyjen liimausta esimerkiksi Weber MD 16 Dispersiolla. Massan kerrospaksuus rapatessa ja seinää oikaistaessa on 5–25 mm. Jos kerroksia levitetään useampia, noudatetaan märkää märälle -periaatetta: ensimmäinen kerros karhennetaan ja uusi kerros levitetään ennen ensimmäisen kerroksen kuivumista. Laatoitettavilla alustoilla laastikerroksen paksuuden tulee olla vähintään 10 mm, ja tasoitepinta tulee käsitellä epoksiprimerilla ennen laatoitusta.

Kun massa alkaa sitoutua, pinta hierretään märällä solumuovisienellä ja tasoitetaan teräslastalla. Työvälineet ja laitteet pestään vedellä heti työn päätyttyä. Laastia ei saa kaataa viemäriin.

KK Käsikipsilaastin työstäminen on helppoa – sitä voidaan tarvittaessa muovata ja levittää paksujakin kerroksia kerralla. Monipuolinen tuote sopii lukuisiin käyttötarkoituksiin!

- Christoffer Mannström, tuotepäällikkö, Saint-Gobain Weber

weberin-kasikipsilaasti-kivipinnoille-k-rauta-levitys

Weber KK käsikipsi sopii erilaisille pinnoille, ja sitä voidaan levittää kerralla paksujakin kerroksia.

Valmis pinta voidaan tapetoida, maalata tai hienotasoittaa

Hyvin tasoitettu kipsilaastipinta voidaan maalata tai tapetoida 7–14 vuorokauden kuluessa. Valmis pinta ei vajoa tai halkeile. Tilojen tehokas ilmanvaihto on tärkeää ja nopeuttaa laastin kuivumista. Halutessa pinta voidaan hienotasoittaa ennen käsittelyä Weber LR+ Pintatasoitteella tai Weber VT+ Valmistasoitteella.

KK Käsikipsiä voidaan käyttää Joutsenmerkin saaneissa rakennuksissa. CE-merkityllä tuotteella on M1-luokitus. Käsikipsilaastin sideaine on hemihydraattikipsi ja sen runkoaine sisältää kevytfilleriä.

LR+ Premium Pintatasoite hienotasoittaa vaativatkin RL 04-luokan kohteet

Laadukas ja kestävä Weber LR+ Premium Pintatasoite muodostaa kovemman pinnan kuin tavanomaiset hienotasoitteet. LR+ täydentää KK-käsikipsilaastin ominaisuuksia, mutta sitä voidaan käyttää myös itsenäisesti seinä- ja kattopintojen tasoittamiseen.

LR+ -pintatasoite soveltuu erinomaisesti kovalle kulutukselle joutuviin RL 04 -luokan kohteisiin kuten julkisiin tiloihin, porraskäytäviin, sairaaloihin ja kouluihin. Premiumilla voi tasoittaa myös asuntojen sisäseinät.

LR+ Premium Pintatasoitetta voidaan käyttää kuivissa sisätiloissa. Se soveltuu myös kiviaineisten alustojen sekä kipsi- ja muiden levypintojen tasoitukseen. LR+ -pintatasoitteen työstäminen on helppoa, ja se pölyää hyvin vähän hiottaessa ja sekoitettaessa.

Katso Weberin vinkit väliseinien tekoon ja tasoittamiseen

Katso Weberin vinkit väliseinien tekoon ja tasoittamiseen

Hanki laadukkaat rappaustuotteet K-Raudan verkkokaupasta tai lähimmästä K-Rauta-myymälästä! 

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

 • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
 • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
 • Tietoa uusista työvälinetesteistä
 • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi