K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Polvisuojat ja polvisuojien valinta raskaaseen työhön

Päivitetty 21.12.2023

Tiesitkö, että raskasta työtä tekevien polvet joutuvat kovemmalle rasitukselle kuin monien huippu-urheilijoiden polvet? Polvisuojat ovat yksi parhaista tavoista vähentää polvivammoja raskaassa työssä. Katso, minkälaiset polvisuojat sinulle sopii ja katso vinkit polvisuojien käyttöön.

Raskaassa työssä polvivammojen riski on huomattavasti suurempi kuin muissa ammateissa. Kunnon polvisuojat voivat vähentää vammoja ja kroonista kipua. Tärkeää on kuitenkin vaihtaa polvisuojat säännöllisesti. Nyrkkisääntönä on, että jokaista housuparia kohden tulisi olla vähintään kahdet polvisuojat.

polvisuojat-k-rauta-fiilis

Snickers Workwearin polvisuojat suojaavat käyttäjää lyhyt- ja pitkäaikaisilta vammoilta riippumatta siitä, työskentelevätkö he polvillaan sisätiloissa lyhyempiä tai pidempiä aikoja.

Polvisuojat ovat helppo asentaa paikoilleen

Polvien luotettava suojaus edellyttää tehokkaita, varmasti paikallaan pysyviä polvisuojia, ja juuri sitä tarjoavat Snickers Workwear KneeGuard™ -polvisuojat ja KneeGuard Pro™ -polvisuojajärjestelmä. Polvisuojia voi säätää kahteen eri korkeuteen juuri oikeaan paikkaan, jolloin ne tuntuvat mukavalta ja suojaavat mahdollisimman hyvin.

polvisuojat-k-rauta-asennus

Polvisuoja asennetaan kätevästi housujen ulkopuolelta käsin. Laajennuslaskokset polvien yläpuolella lisäävät mukavuutta ja joustavuutta, polvitaskujen lisämuotolaskokset antavat tilaa polvisuojille istuvuutta heikentämättä ja kuusi vahvikeommelta pitää suojan paikallaan. Polvisuojaa voi säätää kahteen eri korkeuteen, joten ergonomian voi optimoida eri vartalotyypeille.

Näin valitset sopivat polvisuojat

Polvistutko silloin tällöin vai vietätkö polvillasi työskennellen pitkiä aikoja? Ehkä polvistut ja nouset monta kertaa päivän aikana? Valitse polvisuoja, joka sopii parhaiten työtilanteeseesi.

Kaikki Snickersin polvisuojat löydät täältä.

D30-teknologialla valmistetut polvisuojat suojaavat polvia

Snickersin uusimmissa polvisuojissa on käytetty D3O®-teknologiaa, joka tarjoaa ainutlaatuista suojaa ja iskunvaimennusta. Louise Wilson brittiläisestä D3O® yrityksestä selittää, miten teknologia toimii.

“D3O® on ainutlaatuinen teknologia, joka antaa meille mahdollisuuden luoda innovatiivisia ja aktiivisia materiaaleja, jotka reagoivat eri tavoin riippuen voimista, joille ne altistuvat. Materiaalin molekyylit virtaavat käyttäjän liikkeiden mukaan, mutta iskuille altistuessaan ne lukkiutuvat ja jäykistyvät vaimentamaan iskun energian. Siksi kykenemme tarjoamaan ainutlaatuisen yhdistelmän käyttömukavuutta ja joustavuutta sekä äärimmäistä suojaa silloin, kun sitä todella tarvitaan.”

D3O®-teknologiaa käytetään useissa kehon suojatuotteissa. Sitä on niin moottoripyöräilijöiden ja extremelajeja harrastavien vaatteissa ja jalkineissa kuin asevoimien ja poliisin henkilökohtaisissa suojavarusteissakin.

“Uskon, että henkilösuojaimissa käytetään pian enemmän extremelajeissa käytettävien ratkaisujen tapaisia suojia esimerkiksi mitä tulee pään, niskan, kyynärpäiden ja käsien suojaamiseen,” sanoo Louise Wilson D3O®-yrityksestä.

Tiesitkö tätä polvisuojien käytöstä?

Kyselytutkimuksen mukaan vain yksi kolmesta ruotsalaisesta ammattilaisesta käyttää aina polvisuojia. Vastaajista 60 prosenttia sanoo kärsivänsä pääosin polvi- ja selkäkivuista.

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

  • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • Tietoa uusista työvälinetesteistä
  • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi