K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Säästä aikaa kylpyhuoneremontissa: valitse Fibo-levy

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa kylpyhuoneremontissa? Kokeile Fibo-märkätilalevyjä. Nämä ympäristöystävälliset seinäpaneelit on helppo asentaa suoraan rankarakenteisiin tai vanhaan seinään.

Mikä on Fibo-levy?

Vesitiivis Fibo-levy on valmistettu koivuvanerista, jonka päälle on liimattu korkeapainelaminaatti. Levyissä on ponttirakenne. Fibo soveltuu erityisesti kylpy- ja pesuhuoneisiin sekä keittiön välitiloihin. Fibolla vältät niin levyn saumauksen ja pohjustuksen kuin höyrysulun asentamisen – tarvitset vain ruuveja ja liimaa.

Levyt voi asentaa suoraan talon rankarakenteisiin tai vanhaan seinään. Levyjen vahva pinta kestää suoran vesisuihkun ja suuretkin lämpövaihtelut.

K-Raudassa myytävät Fibo-märkätilalevyt ovat 11 mm paksuja, 600 mm leveitä ja 2 400 mm korkeita. Isokokoiset levyt on helppo leikata seinään sopiviksi. Niin kylpyhuoneisiin kuin keittiöihin tarkoitetut levyt myydään kahden levyn paketeissa.

Fibo-tuotteilla on VTT:n tuotesertifikaatti, joka takaa tuotteiden sopivan märkätilojen seinäpinnoitteeksi. Lisäksi Fibo-tuotteille on hankittu RT-kortit.

k-rauta-pro-saasta-aikaa-kylpyhuoneremontissa-valitse-fibolevyt-kylpyhuoneessa

Aikaa ja euroja säästyy

Fibo on helppo asentaa esimerkiksi vanhaan omakotitaloon. Kun näitä kosteita tiloja remontoidaan, Fibo-levyn voi ruuvata suoraan ulkoseinän koolauksiin, ilman kipsilevyä ja vesieristettä. Fibo-paketissa on perusteelliset asennusohjeet.

Fibon asennus sujuu viisi kertaa nopeammin kuin laatoitus, joka edellyttää laattojen alle asennettavaa jäykkää levyä ja monia työvaiheita. Kun sekä materiaalien että työn kustannukset pienenevät, Fibolla saa 60 prosentin hyödyn kaakeleihin verrattuna.

Etenkin taloyhtiöiden remonteissa Fibo on fiksu valinta, koska helppo asentaminen vähentää työtunteja. Esimerkiksi putkisaneerauksen pitää sujua nopeasti, jotta asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa mahdollisimman pian.

k-rauta-pro-saasta-aikaa-kylpyhuoneremontissa-valitse-fibolevyt-marmorikuvoitu

Kuvassa marmorikuvioitu Fibo-sisustuslevy, joka sopii kylpyhuoneen seiniin.

Saumattomasti puhdasta

Saumaton Fibo-levy on helppo pitää puhtaana. Aqualock®-saumalukitus on Fibo As:n kehittämä patentoitu tiivistysmenetelmä. Sen ansiosta Fibo myöntää märkätilalevyilleen peräti 15 vuoden takuun.

Levyn pitkät saumat ovat Aqualock®-tiivistyksen takana. Vaikka eräät Fibo-levykuosit näyttävät isoilta kaakelilaatoilta, niidenkin saumat ovat laminaattia, joten ne eivät ime itseensä kosteutta.

Kestävää ja kaunista

Fibo-märkätilalevyt kehitettiin 1952 Norjassa laivateollisuuden käyttöön. Laivoissa kosteuden- ja kulutuksenkestolta vaaditaan paljon, mutta Fibo toimi näissä olosuhteissa – ja myöhemmin myös eurooppalaisissa kodeissa.

Norjalaisvalmistaja on sitoutunut kestävään kehitykseen kaikessa toiminnassaan. Kaikki Fibo-levyt tehdään PEFC-sertifioidusta puusta, ja kaikki tavarantoimittajat noudattavat kierrätysvaatimuksia toimitusketjun joka vaiheessa.

Fibo-levyissä on iso valikoima kuoseja. K-Raudan asiakkaat suosivat esimerkiksi keittiön välitilalevyissä mustaa, valkoista ja harmaata väriä. Kylpyhuonelevyjä on saatavana uritettuina ja sileinä. Kuoseina on saatavana muun muassa kiveä ja marmoria, mutta suosituin tällä hetkellä on sementti.

Mikä Fibo?

  • Kylpyhuoneisiin ja muihin vaativiin tiloihin tarkoitettu vesitiivis seinälevy
  • Kustannustehokas ratkaisu: Helppo ja nopea asentaa kosteiden tilojen seiniin
  • Ympäristöystävällinen valinta: Levyt tehdään PEFC-hyväksytystä puusta
  • Iso valikoima: Yli 400 kuosia
  • Luotettava: VTT:n märkätilasertifikaatti
  • Kestävä: 15 vuoden takuu

Asiantuntijoina Kesko Oyj:n rakennustarvikkeiden ja puutavaran myyntipäällikkö Kimmo Halinen ja Fibosystem Finland Oy:n maajohtaja Jan Klemets.

Tutustu puupohjaisten sisustuslevyjen valikoimaan.

Tutustu Fibo-levyjen valikoimaan

K-Rauta PRO ammattilaisille, katso palvelut!