K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Säästä aikaa kylpyhuoneremontissa: valitse Fibo-levy

Päivitetty 20.03.2023

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa kylpyhuoneremontissa? Toteuta se Fibo-sisustuslevyillä. Nämä ympäristöystävälliset seinäpaneelit on helppo asentaa suoraan koolaus-, levy- tai betoniseinään. Levyjen vahva pinta kestää suoran vesisuihkun ja suuretkin lämpövaihtelut.

Mikä on Fibo-levy?

kylpyhuoneremontissa-fibo-levy-k-rauta-fibo-levyjajpg

Fibo-sisustuslevyjä löytyy eri kuosi- ja värivaihtoehdoilla. K-Raudan valikoimissa on yli 100 erilaista kuosia ja yli 500 Fibo-tuotetta!

Vesitiivis Fibo-levy on valmistettu vanerista, jonka päälle on liimattu korkeapainelaminaatti. Levyissä on ponttirakenne. Fibo soveltuu erityisesti kylpy- ja pesuhuoneisiin sekä keittiön välitiloihin. Fibolla vältät niin levyn saumauksen ja pohjustuksen kuin höyrysulun asentamisen – tarvitset vain ruuveja ja liimaa.

K-Raudassa myytävät Fibo-sisustuslevyt ovat 11 mm paksuja, 600 mm leveitä ja 2 400 mm korkeita.

Valikoimasta löytyy myös pidempiä levyjä – 3020 mm sekä muutamia tehostelevyjä, jotka ovat kooltaan 11 x 300x 2400 mm.

Fibo keittiön välitilalevyt ovat kooltaan 11 x 600 x 580 mm.

Isokokoiset levyt on helppo leikata seinään sopiviksi. Niin kylpyhuoneisiin kuin keittiöihin tarkoitetut levyt myydään kahden levyn paketeissa.

Fibo-tuotteilla on VTT:n tuotesertifikaatti, joka takaa tuotteiden sopivan märkätilojen seinäpinnoitteeksi. Lisäksi Fibo-tuotteille on hankittu RT-kortit.

Aikaa ja euroja säästyy

Fibo on helppo asentaa kaikkiin kohteisiin, kun kosteita tiloja remontoidaan. Fibo-levyn voi ruuvata suoraan koolauksiin. Asennuksen yhteydessä syntyy samalla vesieriste ja valmista pintaa. Fibo-paketissa on perusteelliset asennusohjeet.

Valmistajan nettisivuilta saat lisätietoja erilaisista asennustavoista (digitaalinen käsikirja): https://fibo.no/content/uploads/2021/09/Fibo-Produkthandbok-FI-0921-LQ.pdf

Fibon asennus sujuu viisi kertaa nopeammin kuin laatoitus. Asennukseen tarvitaan vain levyt-, listat-, tiivistemassa ja ruuvit. Isolla levyillä syntyy saumatonta pintaa, sekä vesieristys samalla. Näin materiaalien että työn kustannukset ovat huomattavasti pienemmät. Fibolla saa 60 prosentin hyödyn kaakeleihin verrattuna.

Etenkin taloyhtiöiden remonteissa Fibo on fiksu valinta, koska helppo asentaminen vähentää työtunteja. Esimerkiksi putkisaneerauksen pitää sujua nopeasti, jotta asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa mahdollisimman pian.

tummanruskea-fibo-levyk-krauta-ak

Saisiko olla tummaa Fibo-levyä kylpyhuoneen seinään?

kylpyhuoneremontissa-fibo-levy-k-rauta-fibo-white-project-levy

Vai oletko enemmän vaaleiden sävyjen ystävä?

keltainen-ja-marmorikuvioitu-fibo-levy-k-krauta-ak

Tai jospa värikylläistä tai hienostunutta?

Saumattomasti puhdasta

Saumaton Fibo-levy on helppo pitää puhtaana. Aqualock-saumalukitus on Fibo As:n kehittämä tiivistysmenetelmä. Sen ansiosta Fibo myöntää sisustuslevyilleen peräti 15 vuoden takuun.

Levyjen pitkillä sivuilla on Aqualock-liitos. Näin levyt saadaan liitettyä saumattomasti toisiinsa.

Fibo-levykuosit näyttävät isoilta kaakelilaatoilta, niidenkin saumat ovat myös laminaattia. Ne eivät ime itseensä likaa, rasvaa tai kosteutta. Fibo-levyt ovat näin hygieenisempiä ja helpompi pitää puhtaana.

Kaikki Fibon seinäpaneelit ovat nyt myös todistetusti antibakteerisia, katso lisää aiheesta.

Kestävää ja kaunista

Fibo-sisustuslevyt kehitettiin 1952 Norjassa laivateollisuuden käyttöön. Laivoissa kosteuden- ja kulutuksenkestolta vaaditaan paljon, mutta Fibo toimi näissä olosuhteissa – ja myöhemmin myös eurooppalaisissa kodeissa.

Norjalaisvalmistaja on sitoutunut kestävään kehitykseen kaikessa toiminnassaan. Kaikki Fibo-levyt tehdään PEFC-sertifioidusta puusta, ja kaikki tavarantoimittajat noudattavat kierrätysvaatimuksia toimitusketjun joka vaiheessa. Fibo-tuotteille on myös myönnetty EPD-sertifikaatti.

sininen-ja-harmaa-fibo-levy-k-krauta-ak

Fibo-levyissä on iso valikoima kuoseja! K-Raudan asiakkaat suosivat esimerkiksi keittiön välitilalevyissä mustaa, valkoista ja harmaata väriä. Kylpyhuonelevyjä on saatavana erilaisilla pintavaihtoehdoilla: betoni-, kivi-, marmori-, puu- ja laatta.

Mikä Fibo?

valkoinen-fibo-levy-k-krauta-ak

  • Kylpyhuoneisiin ja muihin vaativiin tiloihin tarkoitettu vesitiivis seinälevy
  • Kustannustehokas ratkaisu: Helppo ja nopea asentaa kosteiden tilojen seiniin
  • Ympäristöystävällinen valinta: Levyt tehdään PEFC-hyväksytystä puusta
  • Iso valikoima: Yli 100 erilaista kuosia
  • Luotettava: VTT:n märkätilasertifikaatti
  • Kestävä: 15 vuoden takuu

Asiantuntijoina Kesko Oyj:n rakennustarvikkeiden ja puutavaran myyntipäällikkö Kimmo Halinen ja Fibosystem Finland Oy:n maajohtaja Jan Klemets.

Kysy lisää lähimmästä K-Raudasta tai varaa palveluaika myymälän asiantuntijalle.

Tutustu Fibo-levyjen valikoimaan

Tutustu puupohjaisten sisustuslevyjen valikoimaan.

K-Raudasta runsas kattaus Fibo-sisustuslevyjä