K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Piikkauskone Makita DHK180Z SDS-PLUS 3,1J

Ammattilaiset testaavat kuukausittain K-Raudan työkoneita ja tällä kertaa Makitan 18 voltin piikkauskone pääsi kansainväliseen testiin Suomen pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella sekä Norjan puolella Seidassa ja Båtsfjordissa. Katso testin tulos!

tuotetesti-piikkauskone-makita-dhk180z-sds-plus-3-1j-krauta-tuotekuva

Ensivaikutelma Makitan piikkauskoneesta on miellyttävä

Kädensija sopii hyvin käteen. Muurarin vantteran kouran lisäksi kone pysyi helposti ja hyvin vävykokelaan pari numeroa pienemmässä kädessä. Virtakatkaisin on isokokoinen. Sen alapuolella on kuitenkin riitttävästi tilaa, jotta pikkusormi ja nimetön mahtuvat ottamaan tukevamman otteen kahvasta.

Makitan piikkauskone on suhteellisen kevyt. Painoa on akun ja taltan kanssa noin 3,5 kg. Kone on tasapainoinen, mikä helpottaa merkittävästi työskentelyä eri asennoissa. Tärinänvaimennus toimii kiitettävän hyvin. Testasin konetta lukuisissa eri työasennoissa. Taltan saa käännettyä 12 eri asentoon, joten luonteva työasento löytyi vaivatta.

Pienen kylpyhuoneen (1,6x1,6 m) seinälaattojen irrottaminen sujui ripeästi

tuotetesti-piikkauskone-makita-dhk180z-sds-plus-3-1j-krauta-piikkaus-menossa

Yhdellä viiden ampeeritunnin akulla sai piikattua lähes kaikki seinälaatat irti. Kahden akun varustuksella pärjää hyvin. Kolmen akun kapasiteetilla saa takoa tauotta. Koneen 3,1 iskuvoima riittää erinomaisesti kaikkiin yleisimpiin remonttitöissä tarvittaviin piikkauksiin. Nopeuden säätö mahdollistaa myös varovaisemman piikkaamisen suurta tarkkuutta edellyttävissä paikoissa, esimerkiksi putkien ja kaapeleiden lähellä.

Akkukäyttöisenä Makitan piikkauskone on helppo ja nopea ottaa käyttöön työkohteessa. Se on riittävän tehokas ammattilaisen päivittäiseksi työkoneeksi. Koneen ergonomia on kunnossa. Teen monipuolisesti rakennustöitä kahdessa maassa, Suomessa ja Norjassa. Pitkien etäisyyksien ja ankarien olosuhteiden työmailla luotettavuus on työkalujen tärkein ominaisuus. Makita ei ole pettänyt minua.

Sekä ammattilaisen että harrastelijan kannattaa keskittää työkoneensa yhden akun järjestelmään. Silloin lataaminen on helppoa. Tarvittaessa täyden akun voi ottaa toisesta työkoneesta.

tuotetesti-piikkauskone-makita-dhk180z-sds-plus-3-1j-krauta-lattian-piikkaus

Testaaja: Tero Ronkainen, Tero Ronkainen Ky

Osta Makitan piikkauskone sekä akku ja laturi omaksi.

Katso lisää Makitan työkoneita!

Tilaa ammattilaisten uutiskirje suoraan sähköpostiisi, saat tietoa muun muassa uutuuksista ja tuotetesteistä.

K-Rauta PRO ammattilaisen apuna – katso palvelut ja ajankohtaista asiaa.