K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Latausasema kotiin

Päivitetty 21.10.2022

Aika hankkia latausasema kotiin? Huomioi nämä asiat, jos sähköauton hankinta kutkuttaa ja tarvitset kotiisi latausaseman.

Latausasema kotiin alkaa perusasioiden haltuunotolla

Latausasema kotiin tulee valita luonnollisesti niin, että se sopii ladattavalle autolle. Tarvitset jatkuvaa hybridi- tai sähköauton lataamista varten kotilatauslaitteen, joka on varustettu joko irrallisella tai kiinteällä latausjohdolla. Niiden hinnat vaihtelevat 500–2 000 euroon tehosta ja ominaisuuksista riippuen. Alkukartoituksen sisältävät asennushinnat lähtevät noin 500 eurosta. Jos asut taloyhtiössä, tarvitset latausaseman asentamiseen ja auton lataamiseen yhtiön luvan.

latausasema-kotiin-artikkeli

Valitse omiin tarpeisiisi sopiva laite

Se, millainen latauslaite ja latausasema kotiin kannattaa hankkia, riippuu lataustarpeestasi ja talosi sähköjärjestelmän kapasiteetista. Hybridiauton lataamiseen riittää pienitehoinen 1 × 16 A:n latausasema. Yön aikana sillä saa ladattua täyssähköautoonkin noin 200 kilometriä toimintasädettä. 22 kW:n latausasemat vaativat sulakkeelta 3 × 22 A:n tehonkeston, mutta ne voidaan tarvittaessa rajoittaa pienempitehoisemmiksi tai käyttää sähköverkon tehon dynaamista kuormanhallintaa.

Pohdi, tarvitsetko lisäominaisuuksia

Tehon ohella on hyvä miettiä, mitä ominaisuuksia laitteelta kaipaa. Tarvitsetko esimerkiksi käyttäjätunnistusta tai tehonsäätö- ja kuormanhallintaominaisuuksia? Taloyhtiökäyttäjä saattaa tarvita myös laskutuspalvelua.

Hanki latausasema kotiin K-Raudasta 

K-Rauta-hero-banner

Peräkärryt ja autotarvikkeet autoiluun

Perävaunu on helppokäyttöinen ja kätevä apuväline asioiden siirtämiseen paikkojen välillä. Pidä huolta lastatessa, että kiinnität kuorman hyvin, jotta se ei pääse heilumaan tai tippumaan kyydistä. Autotarvikkeiden valikoimasta löydät kuormaliinat sekä muut tarvikkeet autoiluun.

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin