K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Millainen paistomittari grilliin?

Päivitetty 23.02.2020

Grillaus ja savustus ovat mukavaa puuhaa, mutta onnistunut ja maukas lopputulos tekee puuhasta vielä mukavampaa. Kunnollinen lämpömittari on avain onnistuneeseen kokonaisuuteen.

USEIN GRILLISSÄ TAI SAVUSTIMESSA on oma kannessa tai ovessa oleva lämpömittari, joka näyttää laitteen sisällä vallitsevan lämpötilan. Nämä integroidut mittarit ovat usein suuntaa antavia, eivätkä anna tarkempaa tietoa itse valmistettavan ruoan sisälämmöstä.

Erillisellä paistolämpömittarilla tarkka grillaustulos

Jokainen grillaaja haluaa ruoastaan maukasta ja tasalaatuista. Ratkaisuna on hankkia erillinen paistolämpömittari, joita on markkinoilla monenlaisia. Langatonta tekniikkaa hyödyntävien kehittyneempien mallien avulla on mahdollista seurata yhdellä mittarilla samanaikaisesti esimerkiksi savustettavan lihan sekä itse savustimen sisälämpötilaa. Kun savustimen todellinen sisälämpötila on tiedossa, on sen lämpötilaa mahdollista säädellä tarkemmin haluttuun suuntaan. Katso tästä eri grillaustavat ja ruokien sisälämpötilat!

Saatavana on myös perinteisiä manuaalisia piikkimittareita, jotka työnnetään valmistettavaan lihaan, kanaan tai kalaan. Niillä pystytään varmistamaan ruoan sisälämpötila helposti halutun lopputuloksen saamiseksi.

Katso alta poimintoja K-Raudassa myynnissä olevista laadukkaista paistolämpömittareista

Nämä mittarit sopivat erinomaisesti grillaus- ja savustuskäyttöön!

millainen-paistomittari-grilliin-k-rauta-ak1

Pienikokoinen ja kätevä Weber iGrill Mini on Weber iGrill-sovellukseen liitettävä langaton lämpömittari. Se kulkee helposti mukana vaikka taskussa jopa 45 metrin päähän grillistä ja sen avulla voi seurata älylaitteella muun muassa ruoan ja grillin sisälämpötilaa ja jäljellä olevaa paistoaikaa. Ehdoton vakiovaruste!

millainen-paistomittari-grilliin-k-rauta-ak2

  1. Langattomalla Muurikka paistomittarilla voit seurata ruoan valmistumista jopa 20 metrin päästä. Tiedät tarkalleen grillattavan tai savustettavan ruoan sisälämpötilan ilman turhia arvailuja. Helppoa! 2) Muurikan paistomittari on perinteinen digitaalinen paistomittari, joka näyttää tarkasti milloin ruokasi on riittävän kypsä. 3) Laita Napoleonin paistomittarin teräsanturi lihan tai kalan keskelle ja tarkista lämpötila kädenkäänteessä. 4) Langaton paistomittari Meater Plus on täysin langaton. Mittarin Bluetoothin kantavuus on jopa 50 metriä. Siinä on kaksi sisäänrakennettua lämpösensoria, joiden avulla puhelimeen asennettu applikaatio avustaa sinut valmistamaan täydellistä lihaa kerta toisensa jälkeen. Toimii uunissa, grillissä ja savustimessa.

millainen-paistomittari-grilliin-k-rauta-ak3

Napoleon langaton paistomittari on varustettu kätevällä digitaalisella näyttöyksiköllä. Paistomittarin anturi on ruostumatonta terästä. Käyttö on helppoa ja nopeaa: asetat vain teräksisen anturin lihan tai kalan keskelle ja tarkistat lämpötilan.

Tutustu myös grillaustarvikkeisiin