K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Keittiötaso – valitse keittiöösi sopivin

Keittiötaso on avainasioita keittiössäsi. Materiaalit kannattaa valita sen mukaan, millaiselle kulutukselle tasot joutuvat.

Keittiötason suunnittelussa ja mitoituksessa on hyvä muistaa muutama avainseikka, kuten työtason pituus ja oikea korkeus. Uunia ei kannata suunnitella tasokorkeudelle, jos se vähentää laskutason määrää liikaa. Keittiötason ja altaan molemmille puolille tarvitaan myös tarpeeksi tilaa. Myös tiskikone on mahdollista sijoittaa tasokorkeuteen ja näin välttää turhaa kumartumista kotiaskareissa.

Keittiötason hinta muodostuu pinta-alan, paksuuden ja aukkojen määrän lisäksi siitä, tuleeko reunoihin tai kulmiin pyöristyksiä. Suosituimmat keittiötyötasojen materiaalit ovat laminaatti ja massiivipuu. Listasimme molempien materiaalien keskeiset ominaisuudet.

Laminaatti keittiötasossa

Laminaatti on hyvä ja kestävä yleistaso. Värejä on runsaasti, ja laminaattitasoon voi tehdä myös viisteitä ja pyöristyksiä.

keittiotaso-krauta-cello-keittio-u

Kuvan Hennala-ovimallin Cello-keittiön tasot ovat mustaa laminaattia mallia laavakivi, jonka pinta on upean eläväinen.

__Plussat: __

  • Edullinen, huoleton ja helppohoitoinen
  • Kestää hyvin kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Esimerkiksi Cello-nanolaminaattitasoissa on käytetty edistyksellistä teknologiaa, jonka takia mattamaisessa pinnassa ei näy sormenjäljet. Lue lisää nanolaminaatin eduista.

Miinukset:

  • Laminaatti ei sovi leikkuualustaksi, eikä sen päälle voi laskea suoraan kuumia kattiloita

keittiotaso-krauta-cello-keittio-harmaa-elavainen-tyotaso

Eläväinen työtason pinta tuo keittiöön kaunista rouheutta. Cellon valikoimista löytyvät eloisat tasot: kivenharmaa, harmaa laasti sekä harmaa ja musta laavakivi.

Puutaso keittiössä

Massiivipuutasot ovat öljyvahattuja keittiötasoja. Niitä pitää huoltaa, jotta niiden upea pinta säilyisi pitkään. Jos aiot asentaa puutason välittömään läheisyyteen vaikkapa tiskikoneen, huolehdi, että koneen viereiset pinnat ovat vedenpitäviä.

Plussat:

  • Miellyttävän näköinen
  • Käyttöikää voi pidentää hiomalla kulumia pois
  • Ekologinen; kysy puuvaihtoehdoista omalta remonttiammattilaiseltasi

Miinukset:

  • Naarmuuntuu helposti; toisaalta hiomalla huollettava
  • Vaatii öljyämistä varsinkin ensimmäisenä vuonna

Lopuksi, muistathan että voit yhdistellä molempia pintoja keittiössäsi! Keskustele asiasta oman Keittiösuunnittelijan kanssa.

Selaa Cellon työtasojen valikoimaa ja kysy lisää lähimmästä K-Raudasta.

Tutustu Cello-keittiöihin!

Katso Cello-keittiön myyjät ja varaa ilmainen palveluaika keittiösuunnitteluun!

Lue lisää keittiöremontista.