K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kiukaan valinta: Hyvä, parempi vai paras?

Päivitetty 03.12.2021

Kiukaan valinta ei ole enää pelkästä kiukaan tehosta kiinni. Yhä useammin kiukaan valintaan vaikuttaa myös kiukaan ulkonäkö ja käyttömukavuus. Katso asiantuntijamme valinnat ja tutustu sähkökiukaiden kuumaan kolmikkoon.

Sopivan sähkökiukaan valinta on helppoa: Valitse hyvä, parempi tai paras

Kotisaunan lauteet ovat paras paikka rentoutumiseen. Näillä komeilla sähkökiukailla saunan lämmitys käy entistä helpommin ja turvallisemmin.

kiukaan-valinta-k-rauta-artikkeli

Hyvä sähkökiuas: Mondexin perusmallinen Tahko-pilarikiuas

Mondex Tahko on tyylikäs valinta, kun haluat kunnon löylyt edullisesti. Mondex Tahko sopii hyvin 6 – 9 m³:n kokoiseen saunaan ja sen kiuaskivet voidaan laittaa myös vastusten keskelle, jolloin saadaan tasainen lämpö koko kivimäärälle. Tahkon suojaetäisyys palavaan materiaaliin on vain 10 cm. Kivimäärä maksimissaan 80 kg. Lattia-asennus.

Parempi sähkökiuas: Narvin Kota Saana -pilarikiuas erillisellä ohjauskeskuksella

Narvi Kota Saana on näyttävä ja laadukas valinta 5 – 8 m³:n kokoiseen saunaan. Narvi Kota Saana -kiukaan päälle laittaminen ja lämpötilan säätäminen on helppoa, sillä malliin kuuluu ohjauskeskus. Kiuas varaa hyvin lämpöä ja takaa pitkät, pehmeät löylyt. Kiviverkko tuo kivet näyttävästi esille. Termostaatti pitää lämpötilan juuri halutulla tasolla. Kivimäärä maksimissaan 80 kg.

Paras sähkökiuas: Harvia Cilindro Plus Spot -pilarikiuas langattomalla ohjauksella

Harvia Cilindro Plus Spot PP70SP on täydellinen sähkökiuas 6 – 10 m³:n kokoiseen saunaan. Langaton Harvia Spot -ohjauspaneeli tekee käytöstä vaivatonta ja turvallista. Harvia Cilindro Plus -kiuas on helppo käynnistää tai sammuttaa yhdellä painalluksella. Harvia Cilindro Plus Spotin erinomaiset löylyominaisuudet yhdistyvät tyylikkääseen muotoiluun, joka tekee siitä todella upean sähkökiukaan. Kivimäärä maksimissaan 80 kg.

Tärkeä muistaa sähkökiukaan valinnassa

Sähkökiukaita on nykyisin tarjolla useita erilaisia niin ulkonäöltään kuin ominaisuuksiltaan. Yhä useammin sähkökiuas valitaankin saunan ilmeeseen sopivaksi, joten enää pelkällä kiukaan suorituskyvyllä ei ole väliä.

Vaikka tekisit sähkökiukaan valinnan tyyli edellä, on hyvä muistaa seuraavat asiat, kuinka onnistut sähkökiukaan valinnassa:

  • Tarkista saunan koko: Kun tiedät saunan koon, osaat valita oikeankokoisen kiukaan.
  • Kiuaskivillä ja niiden määrällä on väliä. Mitä enemmän kivimassaa kiukaassa, sitä kosteammat ja pehmeämmät löylyt
  • Valitse sähkökiuas tarkoituksen mukaan: Olisiko esimerkiksi Aina valmis -sähkökiuas sinulle sopiva valinta?

Tutustu sähkökiukaiden valikoimaan ja muihin saunatuotteisiin.

Apua kiukaan valintaan saat myös lähimmästä K-Raudasta, katso myymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Valitse suosikkisi laajasta valikoimastamme 

Muista myös turvallisuus saunassa

saunan-turvallisuus-jalkatuki-kaide-harvia-k-rauta

Saunomisessa tärkeintä on luonnollisesti kunnon löylyt, mutta saunomisen tulee aina olla myös turvallista. Kun valitset kiuasta, kannattaa kiinnittää huomiota myös saunan turvallisuuteen. Käy katsomassa vinkit turvalliseen saunomiseen. Katso myös lisää vinkkejä saunan ja kylpyhuoneen remontoimiseen.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje