K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kylppärin ja kodinhoitohuoneen muodonmuutos

Päivitetty 26.11.2021

Nelihenkisen perheen kylpyhuone, sauna ja kodinhoitohuone remontoitiin lattiasta kattoon. Halkeilevat laatat, ristikkäin avautuvat ovet ja oudot sähkökytkennät ovat nyt historiaa.

Anni, Jyri ja heidän lapsensa Tuomas, 8, ja Emil, 6, pääsevät pesulle pitkästä aikaa omassa kodissaan.

– Aluksi oli jännää käydä suihkussa kavereilla, tädillä, kuntosalilla treenin yhteydessä tai työpaikalla. Lopulta kävi raskaaksi suunnitella, missä ja milloin voimme peseytyä, Anni kertoo.

Nyt he ovatkin sitten saunoneet senkin edestä ja nauttineet uusista kylpytiloista sekä toimivasta kodinhoitohuoneesta.

– Tästä tuli tosi ihana. Emme ole keksineet toistaiseksi mitään, mitä olisi pitänyt tehdä eri tavalla, Anni kertoo.

Halkeilevat laatat ja viileät löylyt

Kun Anni ja Jyri ostivat 1990-luvulla rakennetun erillistalonsa kaksi vuotta sitten, kuntotarkastaja totesi kylpytilojen olevan käyttöikänsä päässä. Kylpyhuoneen laatat halkeilivat ja kiuas oli tehoton.

Kaipaatko neuvoja oman kylppärin remontoinnissa? Katso vinkkejä kylpyhuoneremonttiin.

Pariskunta halusi säästää rahat remonttiin etukäteen ja testata tilojen toimivuuden arjessa.

– Käytön myötä huomasimme, että kylpytilat oli suunniteltu järkevästi eikä niitä tarvinnut muuttaa, Jyri kertoo.

Kodinhoitohuone sen sijaan vaati uudenlaista suunnittelua.

– Tilaa vaatteiden kuivattamiselle, työkaluille ja siivoustarvikkeille ei ollut riittävästi. Henkaritanko oli katon rajassa ja tarvitsin sinne yltääkseni keittiöjakkaraa. Pyykin latominen pesukoneeseen oli hankalaa, koska huoneen, pesukoneen ja pyykkikaapin ovet avautuivat ristikkäin, Anni kertoo.

kylpyhuoneen-ja-kodinhoitohuoneen-muodonmuutos-k-rauta-eteinen-cont

Kodinhoitohuoneesta kylpyhuoneeseen vievä ovi ja pikkuvessan ja saunan ovi ovat sävytettyä lasia. Ne päästävät valoa läpi ja kestävät hyvin vettä.

kylpyhuoneen-ja-kodinhoitohuoneen-muodonmuutos-k-rauta-kodinhoitohuone-cont

Kodinhoitohuoneessa Anni laittoi uskallusvaihteen päälle ja on supertyytyväinen persoonalliseen lopputulokseen. Mustia elementtejä, kuten hyllyjä, Anni ja Aija sirottelivat remontin teon aikana lisää, sillä ne toivat tilaan kiva särmää.

Käytännöllisyys edellä

Anni mietti tarkasti etukäteen, millaista säilytystilaa, naulakoita ja hyllyjä perhe tarvitsee, jotta arki sujuu.

– Koska Pinterestin selailu ei riitä näin kalliin ja ison remontin suunnitteluun, varasimme K-Rauta Vantaanportista ilmaisen suunnitteluajan Aija Koivistolta. Hän sai heti kiinni ajatuksistamme. Kun saimme ensimmäiset suunnittelukuvat, olimme ihan että jes, Anni kertoo.

Aija valitsi kylpytilojen lattialaatan väriksi vaaleanharmaan, Annin lempivärin. Seiniin hän ehdotti kahta erilaista laattaa, perusvalkoista ja harmaata, jonka juju oli aaltoilevassa pinnassa. Materiaalit ovat ajattomat, mutta yksityiskohdat, kuten mustat hyllyt, tuovat tilat tähän päivään.

Kodinhoitohuoneen kaapistojen oviin valittiin Annin toiveesta vaaleaa puuta Cello-keittiömallistosta ja tasoon puolestaan tyylikästä ja helppohoitoista mustaa nanolaminaattia. Seinälle Aija bongasi näyttävän kukkatapetin, josta Anni oli jo aiemmin haaveillut.

– Jos olisimme itse tutustuneet alusta asti rautakauppojen valikoimiin ja vaihtoehtoihin, meillä olisi mennyt monta viikonloppua kierrellessä ja päätöksiä miettiessä. Nyt tapasimme Aijan kaksi kertaa, ja pojat malttoivat pelata sen aikaa iPadilla, Anni kertoo.

Anni ja Jyri ajoittivat remonttiin vuodenvaihteeseen niin, että he saivat hyödynnettyä kahden vuoden kotitalousvähennykset.

Remontti alkoi joulukuun alussa kylpyhuoneen, saunan ja pikkuvessan purkamisella.

– Työnjako oli selvä: Anni hoiti yhteydet Aijaan ja vastasi visuaalisesta puolesta, minä hoidin yhteydet urakoitsijaan ja rakennustarkastajaan, Jyri kertoo.

Remontin piti valmistua jouluksi, mutta kylpyhuoneen vesieristeiden kuivuminen venähti. Muuten aikataulu piti hyvin kutinsa.

kylpyhuoneen-ja-kodinhoitohuoneen-muodonmuutos-k-rauta-tilat-ennen-remonttia-cont

Vanhat pesutilat ennen remonttia olivat jo parhaat päivänsä nähneet.

kylpyhuoneen-ja-kodinhoitohuoneen-muodonmuutos-k-rauta-kylpyhuone-cont

Anni pitää ajattomista materiaaleista. Uusi ilme on raikas ja helposti muokattavissa esimerkiksi värikkäillä pyyhkeillä, koreilla, matoilla tai vetimillä.

Tutustu verkkokaupassamme kylpyhuoneen sisustustuotteisiin.

kylpyhuoneen-ja-kodinhoitohuoneen-muodonmuutos-k-rauta-sauna-cont

Saunassa esillä Cello-sarjan saunatuotteita.

Kaikelle on paikkansa

Uusissa tiloissa arki toimii. Kodinhoitohuoneessa pyykit saa nyt ladottua helposti pyykkikorista koneeseen ja kuivatettua ne kuivaustelineessä ja henkareissa rekillä. Siivoustarvikkeille ja työkaluille on riittävästi säilytystilaa. Emil ja Tuomas eivät enää jätä pyyhkeitään keoksi lattialle, vaan ripustavat ne sopivalle korkeudelle kiinnitettyyn naulakkoon.

– Pikkuvessassa on nyt bideesuihku, jolla saan pestyä vessan kunnolla. Pyyhkeitä ei enää tarvitse kuivattaa missä sattuu, vaan niille on oma kuivatuspatteri. Pukuhuoneessa on penkki, johon voimme riisua vaatteet. Oudot sähkökytkennät ovat mennyttä ja voin viikata pyykkiä kodinhoitohuoneessa valossa, vaikka joku sytyttäisikin pikkuvessaan valot, Anni kertoo.

Luonnonvaloa vaaleisiin kylpytiloihin tuovat kekseliäästi lasiovet, jotka eivät säikähdä vettä.

Toimivien tilojen lisäksi remontista jäi muistoksi myös joulu, jolloin perhe ei käynyt lainkaan joulusaunassa.

– Eikös sitä niin sanota, että tärkeimmät muistot ei ole täydellisiä, mutta ne ovat yhteisiä, Anni hymyilee.

Annin ja Jyrin vinkit remonttiin

  1. Mieti etukäteen, missä peseydyt kylpyhuoneremontin aikana. Remontin aikana lenkille ei voinut lähteä spontaanisti, koska kotona ei voinut mennä suihkuun. Meille kuntosalijäsenyys oli pelastus.

  2. Kysy remonttimiehiltä reippaasti, miten remontti etenee. Välillä hirvitti ja epäilytti, että mitä tästä tulee, mutta remonttimiesten selventävät vastaukset palauttivat mielenrauhan ja yöunet.

  3. Ota ammattilainen avuksi suunnitteluun, niin säästät aikaa ja vältät kalliit virheet. Arvostamme myös sitä, että ammattilainen teki päätöksen puolestamme, jos jäimme jahkailemaan kahden vaihtoehdon välillä.

  4. Palkkaa rakennusmestari valvomaan remonttia, jos sinulla itselläsi ei ole tarvittavaa osaamista.

K-Raudan avulla helpompi kylpyhuoneremontti

kylpyhuonetrendit-2021-k-rauta-artikkeli-GREEN-paivitys

K-Raudan avulla kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen remontti hoituu vaivatta. Aloita suunnittelu yhdessä myymälämme kylpyhuoneasiantuntijan kanssa. Varaa siis heti maksuton aika, joka ei sido sinua mihinkään.

Tutustu myös kylpyhuoneremontoinnin sekä saunaremontoinnin vinkkeihin! Sinua voisi myös kiinnostaa, miten luot saunaan ja pesuhuoneeseen savusaunan tunnelmaa.

K-Raudasta löydät lisäksi runsaat valikoimat: tapetit, sisämaalit, laatat, kostean tilan ovet sekä suihku- ja kylpyhuonekalusteet ja viimeistelyyn kauniit piensisustuksen ja säilytyksen tuotteet.

Apunasi on myös K-Raudan monipuoliset palvelut sekä remonttineuvonta, josta voit kysyä mitä vain remontointiin littyvää.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje