K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kylpyhuoneen purku – näin aloitat remontin

Päivitetty 03.12.2021

Kun uuden kylpyhuoneen suunnittelutyöt on tehty, on aika siirtyä purkamaan vanhaa pois. Osa hommista hoituu omalla talkooporukalla, mutta myös ammattilaisia tarvitaan kylppäriremontin eri vaiheissa.

Ennen purkutöiden aloittamista on teetettävä asbestikartoitus alan ammattilaisella, jolloin remontoitavasta tilasta otetaan näytteitä, jotka toimitetaan esimerkiksi Työterveyslaitoksen laboratorioon analysoitavaksi. Kartoitus on pakollinen kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa remonttikohteissa. Asbestiksi kutsutaan kuitumineraaleja, joita on käytetty tulenkestävänä eristeenä ja sidosaineena. Purkutöitä tehtäessä asbestista voi irrota hengitysilmaan ainesosia, jotka ovat terveydelle erittäin vaarallisia. Yleisin syy joutua tiedostamatta asbestialtistukselle on juurikin kylpyhuoneremontin aikana, jolloin asbestipöly voi levitä koko asuntoon.

Huolellinen purkutyö nopeuttaa uuden kylpyhuoneen rakentamista

Ennen kylpyhuonekalusteiden poistamista, tulee tilasta sulkea vesi ja tarvittaessa myös sähkö, sekä peittää lattiakaivo valukannella. Poistoilmaventtiilit suljetaan ja tiivistetään, jottei purusta syntyvä pöly pilaa ilmanvaihtokanavia. On myös järkevää suojata kylpyhuoneeseen johtava oviaukko esimerkiksi vetoketjuovella, jotta sotku leviäisi mahdollisimman vähän muuhun asuntoon.

Valmistelutöiden jälkeen puretaan katto- ja seinäpaneelit, saunanlauteet ja poistetaan vanhat kalusteet. Laatoitus vedeneristeineen irrotetaan piikkaamalla tai taltan ja vasaran avulla. Pinnoille jääneet epätasaisuudet ja lika irrotetaan esimerkiksi jyrsimellä. Muistathan, ettei remonttijätettä saa viedä taloyhtiön roskakatokseen vaan se tulee hävittää asianmukaisesti esimerkiksi sorttiasemalle.

Nyrkkisääntönä purkutöissä voidaan pitää, että kaikki sähkö- ja putkityöt tulee teettää osaavalla ammattilaisella. Näin takaat remontin turvallisen etenemisen, vältät ylimääräiset hidasteet ja huolet.

Tyylikäs uusi kylpyhuone K-Raudasta

kylpyhuoneen-purku-krauta-cello-wave-kylpyhuonekalusteet

K-Raudasta löydät upeat kylpyhuonekalusteet sekä laatat ja kaiken muun tarvittavan kylpyhuoneeseen. Kuvassa Cello Wave -sarjan kylpyhuonekalusteet. Tutustu K-Raudan kylpyhuoneen ja saunan tuotteisiin.

Katso myös opas jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen sekä TOP 3 -kysymystä pintojen suojaamisesta ennen remonttia

Katso lisää asiaa kylpyhuoneremontista!

Kysy mitä vain remontoinnista maksuttomasta remonttineuvonnastamme.

Varaa maksuton palveluaika K-Raudan kylpyhuoneasiantuntijalle.

Suunnitteletko kylpyhuoneremonttia? Tutustu K-Raudan Remonttimestari-palveluun. Saat halutessasi remontin vaikka avaimet käteen -periaatteella.

Purkuhommiin K-Raudasta: 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje