K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Aidan maalaus: siisti aita helposti ja huolettomasti

Olet sitten maalaamassa uutta aitaa tai huoltomaalaamassa vanhaa, näillä ohjeilla onnistut helposti. Lue vinkit aidan maalaukseen.

Niin uuden aidan suojaaminen maalilla kuin vanhankin aidan huoltomaalaaminen on helppo tapa pitää aita kunnossa ja edustavan näköisenä. Laadukkailla tuotteilla ja huolella toteutettuna maalaus pysyy puhtaana liasta ja säilyttää siistin ulkonäkönsä pitkään.

Teknoksen vesiohenteinen Aitamaali on kauniin puolihimmeä sekä likaa hylkivä erikoisakrylaattimaali ulkokäyttöön. Sen sisältämät maalikalvoa suojaavat tehoaineet ehkäisevät kasvuston muodostumista kuivalle maalipinnalle. Aitamaalin kestävän sekä likaa hylkivän pinnan ansiosta aita on myös helppo pitää puhtaana. Lisäksi maalaustyötä helpottaa se, että tuote levittyy hyvin ja kuivuu nopeasti, eikä se vaadi erillistä pohjamaalia. Paljaat puupinnat on kuitenkin hyvä pohjakäsitellä ennen maalausta.

Aitamaali soveltuu puupohjaisille aidoille, kaiteille ja pylväille, asuin- ja talousrakennusten räystäänaluslaudoille sekä vuorilautojen ylimaalaukseen. Se on sävytettävissä kaikkiin Teknoksen Ulkovärit-värikartan sävyihin.

Ratkaisut myös kuultokäsitellylle aidalle

Kauniin, kuultavan lopputuloksen aikaansaamiseksi aidan voi myös käsitellä Teknoksen vesiohenteisella Woodex Aqua Classic -kuullotteella. Ennen sävytettyä pintakäsittelyä, puupaljaat pinnat on hyvä suojata lahottaja- ja sinistymäsieniä vastaan Teknoksen Woodex Aqua Base -pohjustepuunsuojalla. Kuultavissa tuotteissa väripigmentti suojaa puuta auringon UV-säteilyn vaikutuksilta ja aita pysyy näin kauniina sekä huoliteltuna pidempään.

Jotta peittävästä aidasta saataisiin kuultava, tulee vanha maalipinta hioa ensin pois. Tämän jälkeen paljas puupinta pohjustetaan ennen kuultokäsittelyä. Woodex Aqua Classic -kuullote on sävytettävissä kaikkiin Teknoksen Woodex-värikartan sävyihin.

Lue lisää maalausvinkkejä