K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kaakeleiden ja laattojen maalaus: sävytettävä kaakelimaali

Päivitetty 20.10.2023

Haluaisitko päivittää keittiön välitilan laattojen ilmeen ilman laattojen vaihtamista? Tai luoda kylpyhuoneeseen tai pikkuvessaan uuden tyylin? Tikkurilan Ceramic Tiles -kaakelimaalilla onnistut helposti: pohjamaalia ei tarvita, ja voit sävyttää maalin haluamaasi sävyyn! Katso ohjeet ja tarvikkeet.

Näin maalaat Ceramic tiles -kaakelimaalilla:

kaakelimaali-ak1

Aloita ensin valitsemalla kaakelimaalin sävy. Tikkurilan Ceramic Tiles -kaakelimaalin voit sävyttää haluamaasi sävyyn, valittavanasi on tuhansia eri sisäsävyjä.

Mihin sopii? Ceramic Tiles -kaakelimaalilla voit maalata seinälaatat kosteissa ja kuivissa tiloissa, sekä lattialaatat kuivissa tiloissa.

Katso tästä tarvikkeet

1 Alkuvalmistelut

Poista vanhat silikonisaumat terävällä veitsellä. Loput silikonijäämät saat pois silikonin poistoaineella. Pese vielä pinnat maalinpesuaineella, ja huuhtele runsaalla vedellä niin ettei pesuainetta jää pintaan. Kalkkijäämät voit pestä esimerkiksi Tikkurilan Supi Saunapesulla. Anna pinnan kuivua kunnolla. Varmista myös että laatoituksen saumat ovat kuivuneet hyvin ennen maalausta.

2 Suojaus

Suojaa ympäröivät pinnat maalarinteipillä ja suojapaperilla. Muista suojata myös suihkujen kiinnikkeet.

3 Maalauksen aloittaminen

Tikkurilan Ceramic Tiles -kaakelimaalia käyttäessä et tarvitse erillistä pohjamaalia. Sekoita kaakelimaali hyvin ennen käyttöä, ja kaada sitä telakaukaloon. Maalaa ohuesti siveltimellä nurkat, kaakelisaumat ja alueet, joihin on vaikea levittää maali.

4 Tela esiin

Telaa kaikki pinnat huopatelalla ohuelti, välttäen paksuja maalikerroksia. Saumakohtia ei tarvitse vältellä, vaan voit maalata myös niiden päältä. Anna kuivua vähintään 16 tuntia.

5 Toinen kerros

Maalaa toinen kerros samalla tavalla, nurkista aloittaen. Maalikerroksia voi tehdä 2 tai tarpeen mukaan useammankin. Maalikerrosten kannattaa olla ohuita. Kun viimeinen maalikerros on kosketuskuiva, poista maalarinteipit. Anna kuivua vielä vähintään 6 tuntia.

6 Uusi silikonisaumat

Käytä maalarinteippiä uusien silikonisaumojen rajaamiseen. Pursota sauma-aine paikalleen ja levitä sormella tiiviiksi ja siistiksi. Poista maalarinteippi heti levittämisen jälkeen.

Vinkki: Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua

Katso ohje videolta:

Katso ohje videolta:

Täydellinen setti kaakeleiden maalaamiseen

K-Raudasta löydät kaikki tarvikkeet kaakeleiden ja laattojen maalaamiseen. Poimi tuotteet alta ja toteuta maalausprojekti helposti. Maalin voit tilata myös verkkokaupasta sävytettynä, ja noutaa valitsemastasi K-Raudasta.

Ideoita sisämaalaukseen:

Menneiden vuosikymmenten trendivärit – poimi maalisävyt kotiisi

Tutustu

Tee sisämaalaus helposti asiantuntijan vinkeillä

Tutustu

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje