K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Maalaa itse puulattia: katso ohjevideo

Päivitetty 22.06.2020

Katso ohje miten voit maalata vanhan puulattian helposti itse! V33-lattiamaali puulle on vesiohenteinen, kestävä lattiamaali, jolla voit maalata puu-, parketti- tai laminaattilattian – ilman aikaa vievää pohjamaalausta.

Puulattian hionta ja maalaus

Puulattian hionta ja maalaus

Yhden huoneen puulattian maalaus V33-lattiamaalilla vie hionta-, maalaus- ja kuivumisaikoineen pari päivää yhdeltä henkilöltä.

1. Kittaa ja puhdista lattia ennen maalausta

  • Jos vanha maalilattia on suhteellisen hyvässä kunnossa, riittää että kittaat ja hiot lattian pienet kolot ja naarmut. Imuroi hiontapöly pois. Jos maali on hilseillyt, se pitää poistaa kokonaan ja hioa puupuhtaaksi ennen uutta käsittelyä.
  • Pyyhi lattia maalarinpesuaineella.
  • Kun lattia on kuivunut, levitä siihen esikäsittelyaine, joka auttaa maalia tarttumaan paremmin. Aine myös täyttää pieniä naarmuja. Anna aineen kuivua pari tuntia.

2. Maalaa ja anna kuivua

  • Sekoita maali huolellisesti ja aloita maalaaminen pensselillä lattian reunoista. Rajaa reunat keinokuitusiveltimellä ja jatka maalaamista telalla. Telaus on nopeaa ja sillä tulee siistimpää jälkeä kuin pensselillä.
  • Telaa ristikkäisin vedoin: ensin pystysuuntaan lautojen suuntaisesti ja sitten ristikkäiseen suuntaan.
  • Anna kuivua komisen tuntia ja maalaa lattia toisen kerran. Anna sen jälkeen lattian kuivua vähintään yön yli. Lopullisen lujuutensa maali saavuttaa parin viikon aikana.

Työvälineet:

Tarvikkeet:

Tutustu myös muihin maalausvinkkeihin!

Kysy mitä vain remontoinnista – remonttineuvontamme auttaa!

Katso lattiamaalien valikoimaa.