K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Näin valitset oikeanlaisen maalin

Päivitetty 29.11.2023

Himmeä, matta vai kiiltävä? Maalin valinnassa on oltava tarkkana, jotta lopputulos on toimiva ja miellyttää silmää. Katso parhaat vinkit maalin valintaan!

Valitse kiiltoaste tilan mukaan

 • Sisämaaleista kiiltävät maalit kestävät kulutusta ja pesua, joten niitä käytetään yleisesti keittiössä ja eteisessä.
 • Himmeäpintaiset maalit luovat rauhallisen vaikutelman, joten niitä käytetään yleensä olo- ja makuuhuoneissa. Pohjan mahdolliset epätasaisuudet eivät myöskään näy himmeässä pinnassa niin hyvin.
 • Kiiltoaste vaikuttaa värin tummuusasteeseen: mattapintainen ja himmeä maali näyttää vaaleammalta kuin kiiltäväpintainen maali, vaikka värikoodi olisi sama.
 • Sisäkaton maalauksessa käytetään yleensä valkoista, täyshimmeää maalia, jolla saadaan rauhallinen kokonaisuus. Tutustu sisäkattomaalien valikoimaan!
 • Onko suunnitelmissasi vanhojen laattojen maalaus? Tikkurilan Luja Ceramic Tiles Kaakelimaali on sävytettävissä tuhansiin sisäväreihin! Sillä luot juuri haluamasi maalisävyn kaakeleihin. Maalia on myynnissä 0,9 l ja 2,7 l -pakkauksissa. Se soveltuu seinälaattoihin kuivissa ja kosteissa tiloissa, esimerkiksi keittiössä kylpyhuoneessa. Lisäksi Tikkurilan kaakelimaali käy kevyen rasituksen alaisiin lattialaattoihin kuivissa tiloissa (kuten erillisissä WC-tiloissa). Tutustu upeisiin maalisävyihin! Tikkurilan sisämaalien sävykartat löydät täältä.
 • Kellastuneiden puuportaiden ilme raikastuu kätevästi maalaamalla. Katso täältä vinkit ja tuotteet puuportaiden kunnostukseen.

luja-maalisarja-tikkurila-k-rauta-maalattu-laattaseina-luja-ceramic-tile-maalatut-laatat-u

Luja Ceramic Tiles Kaakelimaalia on myynnissä 0,9 l ja 2,7 l -pakkauksissa. Sillä uudistat nopeasti jo aikaa nähneet laattapinnat.

Mieti ja testaa sävy huolella

 • Huoneeseen tuleva luonnonvalo ja valaistus vaikuttavat maalin sävyyn, ja se näyttää usein erilaiselta kuin rautakaupassa. Sävy näyttää usein vaaleammalta mallipalassa.
 • Jos epäröit, osta maalia pieni purkki ja tee koemaalaus tilassa. Näin näet todellisen sävyn.
 • Tummilla sävyillä voit tehdä tehosteseinän tai vaikka taustan kirjahyllyn taakse. Huomioi, että tummat sävyt pienentävät, kun taas vaaleat avartavat.

Etsitkö täydellistä sävyä? Kokeile värejä Cello Color Sample testipurkilla!

cello-color-sample-purkit-k-raudasta-kuvassa-2-purkkia-uusi

Kokeile sävyä kotonasi oikeassa ympäristössä ja valaistuksessa. Hanki pieni 0,45 litran edullinen Cello Color Sample maalipurkki, jonka sävytämme haluamaksesi. Color Sample PM3 testipurki on sävytettävissä K-Raudan myymälöissä sisämaalikarttojen tummiin ja PM1-testipurkki vaaleisiin sävyihin.

Löytyisikö täydellinen väri Cellon Sävyoppaasta? Selaa Sävyopasta!

Näin onnistut maalauksessa!

Katso kattava ohje sisäseinien maalaukseen.

 • Ennen maalausta tee seinään tarvittavat pohjatyöt: kittaa epätasaisuudet ja hio ne. Poista pöly aina ennen maalauksen aloittamista. Kiinnitä huomiota pohjatöihin erityisesti, jos käytät korkeakiiltoista maalia. Muista pohjamaalaus!
 • Sekoita maali huolellisesti ja varaa sitä tarpeeksi astiaan. Näin maalipinnasta tulee tasainen.
 • Maalaa ensin katto, sitten seinät. Maalauksen suunta on aina ylhäältä alaspäin.
 • Kun maalaat uutta pintaa, tee ensin pohjamaalaus ja sitten kaksi kertaa pintamaalaus. Valitse pohjamaaliksi hyvälaatuinen maali, joka peittää hyvin.
 • Kun teet huoltomaalausta, pese pinta rasvasta ja irtoliasta. Usein yksi maalauskerta riittää.
 • Kun aloitat maalauksen, käy seinän ylä- ja alaosat ja pistorasioiden ympärykset läpi pienellä siveltimellä tai rajaajalla.
 • Aloita maalaus aina reunasta. Nosta maalia telalla seinälle, levitä noin puolen metrin leveyteen ja tasoita vetämällä telalla alhaalta ylöspäin.

Tästä maaliostoksille

Kaikki maalaustarvikkeet löydät K-Raudasta.

Katso lisää maalausvinkkejä!

Kysy mitä vain remontoinnista, remonttineuvonta auttaa!

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin