K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Siveltimen ja maalaustelan valinta

Päivitetty 17.02.2023

Milloin valita maalaustela, entä milloin sivellin? Millainen tela on paras valinta maalattava pinta huomioiden? Katso vastaukset näihin sekä muihin siveltimen ja maalaustelan valintaan liittyviin kysymyksiin, niin saat viimeistellyn maalaustuloksen.

Milloin valita maalaustela, entä milloin sivellin?

Maalaustela kannattaa valita kun maalattava pinta on laaja tai halutaan maalata nopeammin. Oikeastaan valtaosassa maalaustöitä kannattaa työskennellä telalla sekä siveltimellä. Sivellin on erittäin toimiva rajaamisessa ja pienten yksityiskohtien maalaamisessa. Mitä pienempi sivellin, sitä tarkempaa jälkeä saat.

Miten telan valinta vaikuttaa lopputulokseen?

siveltimen-ja-maalaustelan-valinta-k-rauta-ak-telalla-maalaus

Telan valinnalla määritellään kuinka tasainen tai kuvioitu lopputulos saadaan. Toki pitää muistaa myös maalattava pinta. Karkeasta pinnasta ei saa maalaustelalla sileää.

Millainen tela on paras valinta maalattava pinta huomioiden?

Karkealle tai reilummalla hakkausjäljellä olevalle seinälle tai katolle suositellaan pitkänukkaista telaa, kuten Anza Micmex, Anza Rilon tai Anza Rimax. Jos maalattava pinta on sileä eli esimerkiksi kipsilevy tai hyvin tasoitettu seinä ja halutaan tasaista pintaa niin suositellaan keskipitkän nukan maalausteloja, esimerkiksi CEL Microstar tai Anza Titex.

Kalusteiden ja ovien maalaamiseen suositellaan hyvin lyhytnukkaista maalaustelaa, jotta maalausjälki olisi mahdollisimman tasainen. Tuotteina tähän tarkoitukseen sopivat muun muassa CEL Mohair tai Anza Huopa.

Kuinka paljon telan käyttö nopeuttaa maalausta verrattuna siveltimeen?

Telalla saa varmasti nopeammin maalattua kuin siveltimellä. Ovien ja kalusteinen maalaamisessa 10 cm levyinen minitela on erinomainen valinta. Mikäli kalusteen pintaan halutaan vähän siveltimen jälkeä, niin silloin maali levitetään telalla ja pinta viimeistellään tasoittajalla.

Kuinka leveä tela kannattaa valita?

Isompien seinä- ja kattopintojen maalaamisessa paras valinta on 23 cm leveä maalaustela. Pienempien tilojen maalaamiseen soveltuu 18 cm tela. Kaikessa maalaamisessa kannattaa olla mukana myös 10 cm minitela rajauksia ja ahtaampia paikkoja varten. Kalusteiden ja ovien maalaamisessa ehdoton valinta on 10 cm minitela.

Sileää jälkeä näillä: 

Siveltimen valinta

Siveltimen vedoissa näkyy kädenjälki. Telaan verrattuna se luo persoonallisemman lopputuloksen. Mikäli valitset sileän siveltimen, niin siveltimen jälki erottuu vain vähän. Siveltimellä saat myös telaa tarkempaa jälkeä.

valitse-oikea-sivellin-k-rauta-ak

  1. Ulkomaalisivellin PROF 120 mm on ergonominen ja sopii jatkovarteen. PROF vinkkeli -ulkomaalisivellin sopii vesi- ja luotinohenteisille maaleille, lakoille ja puuöljylle.

  2. PROF-puunsuojasivellin käy sekä vesi- ja liuotinohenteisille maaleille, tuotenumero 501329412.

  3. PROF-maali- ja lakkasivellin sopii liotinohenteisille maaleille ja lakoille sekä vesiohenteisille puupetseille.

  4. PROF-patterisivellin on pitkävartinen ja sopii sekä vesi- että liuotinohenteisille maaleille.

  5. PROF-tasoittaja sopii esimerkiksi ovien ja kalusteiden sekä muiden sileiden pintojen viimeistelyyn vesi- ja liuotinohenteisilla maaleilla.

Mitä muuta tarvitaan?

Maalaustyövälineiden valinnalla ja avulla pyritään helpottamaan työtä ja saamaan haluttu lopputulos. Laadukkailla työvälineillä maalaaminen on joutuisaa ja mukavaa. Telan ja siveltimen lisäksi seinän ja katon maalaamisessa tarvitaan suojaamiseen maalarinteippiä ja suojamuovia. Folsen-maalarinteipin avulla saat tarkat rajaukset ja Folsen-suojapeitteellä estät kalusteiden maalitahrat. Maalaamista nopeuttaa erittäin paljon telavarteen liitettävä jatkovarsi. Seinän ja katon rajan maalaamiseen ehdoton työväline on rajaaja.

Muista myös nämä: 

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin