K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Monikäyttöinen ulkopöytä on todellinen puutarhurin apupöytä

Pyörillä varustettu ulkopöytä toimii niin istutuspöytänä kuin kesäkeittiönä ja tarjoilukärrynäkin. Ulkopöydän rimoitus syntyy näppärästi kylppärin ritilämatosta. Katso helpot ohjeet ja rakenna puutarhurin apupöytä helposti itse.

Rakenna ulkopöytä näillä helpoilla ohjeilla

Puutarhurin apupöydäksi soveltuva ulkopöytä rakentuu helposti kuudessa vaiheessa. Alta löydät ulkopöydän teko-ohjeet sekä tarvikkeet.

Vaihe 1: Mittaa, sahaa ja käsittele

Tarvitset kaksi 130-senttistä takapystypuuta, kaksi 75-senttistä etupystypuuta, seitsemän 91-senttistä vaakapuuta pystypuiden väliin ja kuusi 49-senttistä sivuvaakapuuta pystypuiden väliin. Käsittele rimat sävytetyllä puuöljyllä. Anna kuivua.

diy-puutarhurin-apupöytä-k-rauta-vaiheet-1-ja-2-A

Vaihe 2: Kokoa rungon sivut

Kasaa ulkopöydän tuolinmuotoiset sivut: kiinnitä sivuvaakapuut ruuveilla taka- ja etupystypuun väliin. Alin vaakapuu tulee kiinni pystypuiden alareunaan, seuraavan vaakapuun alareuna asettuu 17 sentin päähän ja ylimmän alareuna 70,5 sentin päähän pystypuiden alareunasta.

Vaihe 3: Kokoa ulkopöydän runko

Yhdistä ulkopöydän poikkipuut sivukappaleisiin kulmaraudoilla, alaosassa samoille paikoille sivuvaakapuiden kanssa. Kiinnitä takapystypuiden yläreunojen väliin yksi poikkipuu ja 15 senttiä sen alle pyörölista, jonka kiinnität poraamalla ensin kiinnitysruuveille reiät ja ruuvaamalla ne sitten reikien läpi kiinni listan päihin.

diy-puutarhurin-apupöytä-k-rauta-vaiheet-3-ja-4-A

Vaihe 4: Kiinnitä pyörät ulkopöytään

Käännä ulkopöytä kyljelleen ja kiinnitä pyörät ruuveilla rungon alaosan kulmiin. Jos haluat rungosta tummemman kuin se nyt on, käsittele se vielä koottuna sävytetyllä puuöljyllä kerran tai kaksi. Anna kuivua.

Vaihe 5: Leikkaa puumatot

Käännä puumatot nurja puoli ylöspäin ja leikkaa mattoveitsellä metrin paloiksi. Tarvitset yhden hyllyksi, toisen pöytätasoksi ja kaksi takaseinäksi. Sahaa alahyllypalan reunalautojen molemmista päistä ja pöytälevyn reunojen takakulmista 4,5 cm palat pois, jotta matot istuvat rungon väliin.

diy-puutarhurin-apupöytä-k-rauta-vaiheet-5-ja-6-A

Vaihe 6: Asenna ritilät runkoon

Kiinnitä ritilämatot runkoon naulaimella. Yksi naula laudanpäätä kohden riittää. Kiinnitä ensin takaseinä rungon takapuolelle ja sitten pöytälevy sekä alahylly. Kärrää pöytä paikalleen.

diy-puutarhurin-apupöytä-k-rauta-valmis-pöytä-A

Näillä ulkopöytä rakentuu