K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Viljelylaatikon rakentaminen

Päivitetty 08.04.2020

Yrtit, vihannekset ja kukat viihtyvät kasvatuslaatikon suojassa. Tällä ohjeella nikkaroit kätevästi kolme kannellista viljelylaatikkoa.

Aloita viljelylaatikon rakentaminen valmisteluilla

Tarvitset yhteen viljelylaatikkoon kaksi 70-senttistä lautaa ja kaksi 65-senttistä lautaa. Varaa vielä jaloiksi neljä laudan korkuista pätkää. Sahatut sivut kannattaa hioa kevyesti hiomapaperilla.

kasvatuslaatikko-k-rauta-ak1

Viljelylaatikon kokoaminen

Asettele pikkupalikat 65-senttisten lautoihin päihin kolme senttiä laudan alapuolelle. Poraa reiät ja ruuvaa jalat kiinni molemmista päistä. Nosta vastakkain.

Viljelylaatikon viimeistely

Käännä valmiit sivut ylösalaisin ja kiinnitä puuttuvien sivujen laudat palikoihin. Tarvikelistan materiaaleista syntyy kolme samanlaista laatikkoa.

kasvatuslaatikko-k-rauta-ak2

Nikkaroi viljelylaatikon kannet

Jyrsijät pysyvät loitolla, kun nikkaroit laatikolle kannen, johon kiinnität jyrsijäverkon sinkilöillä eli litteillä teräsniiteillä tai harsokankaan niittipyssyllä. Nosta kehikko lavan kanneksi. Pinoaminen helpottuu, kun hiot palikkajalkoja hieman.

Viljelylaatikkosi on valmis!

Aseta laatikot katekankaan päälle. Kun taimien kasvu pääsee vauhtiin, korota laatikkoa toisella tai kolmannella laatikolla. Näin vihanneksilla on tilaa kasvattaa juuria, ja myös niiden parissa työskentely helpottuu.

Näillä onnistut:

Kolmeen viljelylaatikkoon ja kolmeen kehikkoon tarvitset seuraavat työvälineet ja raaka-aineet: