K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Naantalin Asuntomessut: Ainoakoti Villa Aalto

Päivitetty 16.11.2022

K-Raudan ja Ainoakodin Villa Aalto ihastutti Naantalin Asuntomessuilla. Tutustu kauniiseen kotiin ja puusisustamisen ideoihin!

Asuntimessut-naantali-julkisivu

K-Raudan kohde Asuntomessuilla on nro 10, Ainoakoti Villa Aalto. 115-neliöinen valoisa ja kompakti kohde yhdistää valoisat tilat ja toimivan pohjan. Kohde on jokaisen rakentajan saavutettavissa oleva koti. Rakennus on puurunkoinen ja hengittävä. Energiatehokas ekorakenne ja tavallisen perheen tarpeiden kokoinen, arjessa toimiva ja tilatehokas talo muuntautuu helposti niin pariskunnalle kuin kahden lapsen perheellekin sopivaksi kodiksi.

Pohja-asuntomessut-naantali

Talossa on normaalia suurempi huonekorkeus sekä laajat ikkunapinnat, joista alueen luonto tulee sisään. Villa Aalto on avara 4 huonetta, keittiö, kodinhoitohuone, sauna, autokatos ja varasto. Keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet ovat Cello-mallistoa. Kohteessa on myös etätyöhön suunniteltu työhuone. Katetulta terassilta löytyy myös ulkoporeallas.

Olohuone ja ruokailutila

Asuntomessut-naantali-olohuone-1

Kohteen kaikki pintamateriaalit ovat K-Raudan valikoimasta. Talon johtavana teemana on puun käyttö sisustamisessa. Kohteessa on useita mielenkiintoisia ja näyttäviä ratkaisuja mm. puurimoista. Esimerkiksi tv:n suojaksi on puuseppä valmistanut koivurimasta kauniin liukuoven osana kirjahyllyä.

Monikäyttöisestä puurimasta syntyi upea tehosteseinä ruokailutilaan sekä olohuoneen rimaliukuovi, jolla tv:n saa kätevästi piiloon.

Katso ohjeet rimaliukuseinän ja kirjahyllyn rakentamiseen

K-Rauta Villa Aallossa on panostettu kotimaiseen designiin ja kotimaisten suunnittelijoiden tuotantoon. Sisustusarkkitehti Tapio Anttilan ja K-Raudan yhteistyössä toteuttama upea DIY-huonekalumallisto on esillä Naantalin kohteessa. Olohuoneen sohva- ja ruokapöydät rakennettiin kotimaisesta liimapuulevystä. Sohvapöydän kantena toimii laatta, ja ruokapöydän kanneksi valittiin lasilevy.

Asuntomessut-naantali-olohuone-2

Toteuta olohuoneen ja ruokailutilan tyyli: 

Keittiö

Asuntomessut-naantali-keittio

Messukohteen keittiö on K-Raudan Cello-keittiöiden valikoimasta. Keittiön oviksi valittiin Cello Kasperi, työtasona on Ylämään Graniitin kauniin vaalea graniittinen taso, sävynä Coral Clay. Kauniit avohyllyt tuovat ilmavan ja kodikkaan tunnelman.

Toteuta keittiön tyyli: 

Makuuhuone

Asuntomessut-naantali-makuuhuone1

Makuuhuonetta kaunistaa taustaseinän keveän näköinen ristikointi, joka on tehty kapealla tuplarimoituksella ja maalattu seinän sävyyn NCS S 3005-R80B.

Makuuhuoneen katseenvangitsijana toimii myös Tapio Anttilan suunnittelema sänky. Sänky on osa Tapio Anttilan DIY-huonekalumallistoa.

Katso ohje rimapaneelin tekemiseen

Katso ohje Tapio Anttilan suunnitteleman sängyn rakentamiseen

Asuntomessut-naantali-makuuhuone2

Toteuta makuuhuoneen tyyli: 

Työhuone

Asuntomessut-naantali-tyohuone1

Työhuoneen sisustus on rauhallinen ja luonnonläheinen. Pitkä työtaso avohyllyineen sulautuu hyvin kaapistoon, ja kaunis tapetti luo tunnelmaa. Daybed kutsuu pitämään taukoja työn lomassa, ja toimii myös varavuoteena.

Asuntomessut-naantali-tyohuone2

Toteuta työhuoneen tyyli: 

Lastenhuone

Asuntomessut-naantali-lastenhuone

Lastenhuoneen teemaksi valikoitui metsä, ympäröivästä luonnosta inspiroituen. Tiipii-henkinen DIY-sänky kutsuu unen lisäksi myös majaleikkiin. Kaunis luonnonläheinen tapetti harkiten valikoitujen pientavaroiden kanssa viimeistelee tunnelman.

Katso ohje tiipii-sängyn rakentamiseen

Katso ohje seinälle ripustettavien laatikoiden tekemiseen

Asuntomessut-naantali-lastenhuone2

Toteuta lastenhuoneen tyyli: 

Eteinen

Asuntomessut-naantali-eteinen-2

Eteiseen teetettiin iso puolipyöreä peili, jonka suora sivu on liukuovikaapiston vieressä. Peilin eteen rakennettiin liimapuulevystä kätevä taso. Peilin pyöreälle puolelle tehtiin rimoitus, johon voi myös ripustaa muutaman koukun takeille.

Katso ohje rimaseinän ja tason rakentamiseen

Toteuta eteisen tyyli: 

Kylpyhuone ja sauna

Asuntomessut-kylpyhuone-sauna

Kohteen kaikki pintamateriaalit ovat K-Raudan valikoimasta. Sisustusta kodinhoitohuoneessa ja wc:ssä piristävät näyttävät laatoitukset. Kodinhoitohuoneeseen valittiin kaunis pastellivihreä double arrow -muotoinen laatta Cello Lanse.

Asuntomessut-kylpyhuone-sauna2

Toteuta kylpyhuoneen tyyli: 

WC

Asuntomessut-naantali-wc

WC:n liukuoveen teetettiin kaisla-aiheinen valokuva, jonka sävyt toistuvat tilan materiaalivalinnoissa.

Toteuta WC:n tyyli: 

Terassi

Asuntomessut-naantali-terassi1

Kohteessa on viihtyisä, metsämaisemaan kauniisti sulautuva ja toiminnallinen piha. Helppohoitoisella pihalla on kunttaa, kiveyksiä ja luonnonläheisiä istutuksia. Pihan sydän on kesäkeittiö, jossa on grilli ja pizzauuni. Kesäkeittiön katto on toteutettu maisemoituna kunttaviherkattona. Kesäkeittiön yhteydessä on hyötypuutarha. Terassilla on kotimainen Cello-ulkoporeallas.

Asuntomessut-naantali-terassi2

Toteuta terassin tyyli: 

Löydä oma Ainoakoti

talot-ja-mokit-artikkeli-ainoakoti

Naantalin asuntomessujen kohde kuuluu Ainoakoti Fiksu-talomallistoon, joka on saatavilla K-Raudan talomyyntipisteistä kautta maan. Ainoakoti-brändin myynnistä vastaa K-Rauta ja Ainoakodin rakentajana toimii Suomen suurin talovalmistaja DEN.

Ainoakodin saat vain K-Raudasta! Ainoakoti tarjoaa laadukkaita ja muokattavia talopaketteja niin omakotirakentajan kuin ammattirakentajan tarpeisiin. Tutustu ja rakenna oma koti yhdessä K-Raudan kanssa.

Tutustu tästä

Katso lähin Ainoakoti-talomyyjä

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje