K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ainoa Fiksu yhdistää kompaktit tilat ja modernin ulkoasun

Ainoa Fiksu -mallistoon kuuluva 110 m2 kokoinen kohde on suunniteltu pienelle lapsiperheelle. Kohde tarjoaa saavutettavan unelman kompaktin kokonsa ja edullisuutensa ansiosta. Ainoakodin voit rakentaa yhdessä K-Raudan kanssa! Tämä koti ihastutti vuoden 2021 Asuntomessuilla.

Talossa on olohuoneen ja keittiön lisäksi kolme makuuhuonetta, jonka lisäksi taloon kuuluu erillinen saunarakennus sekä autokatos ja varasto. Asuinrakennuksen koko on 90,5 m2 ja saunarakennuksen 19,5 m2.

Lastenhuoneen leikkisä tunnelma

Lastenhuoneen ja työhuoneen sisustuksen on suunnitellut kuvittaja Kaisa Kartela. Lastenhuoneeseen tuo leikkisää tunnelmaa Kartelan yksinoikeudella K-Raudalle luoma hauska Cello-kuvatapetti [Kuuhunkurkottaja][1]. Koko kuvatapettimallistolle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki tunnuksena siitä, että tuotteet on suunniteltu Suomessa.

"Kuuhunkurkottajan eläinpoppoon luonnonläheinen värimaailma jatkuu myös muualla huoneen sisustuksessa. Iso osa kalusteista on hankittu kierrätettynä. Lastenhuoneessa nähdään lisäksi mitä suloisimpia kotimaisten pienyrittäjien tuotteita", Kartela kertoo.

Asuntomessut-lastenhuone1

Osta hauska Kuuhunkurkottaja-kuvatapetti tästä.

Lue lisää suomalaisten suunnittelijoiden toteuttamasta kuvatapettimallistosta.

Katso ohje tyylikkään seinähyllyn rakentamiseen.

Asuntomessut-lastenhuone2

Lastenhuoneen pintamateriaalit: Seinässä kuvatapetti Kuuhunkurkottaja, muut seinät maalattiin (sävy NCS S 1510-Y50R). Lattia: Lankkuparketti Kährs Tammi Prague Calm

Työhuoneesta taiteilijan boheemi työtila

Työhuoneeseen Kartela loi boheemia ilmettä sisustuksella. Myös tässä huoneessa suunnittelun pohjana toimi Kartelan K-Raudalle suunnittelema kuvatapetti, tässä huoneessa valinta oli Haaveilija.

"Työhuoneen sisustus on suunniteltu tavanomaisen etätyöpisteen sijaan harrastekäyttöön. Sisustuksen punaisen langan muodostaa ikkunan äärelle rakentuva taiteilijan työpiste tarvikkeineen. Kuvatapetin rauhallinen värimaailma toistuu muualla huoneessa lämpimän harmaan, valkoisen ja käsittelemättömän puun sävyissä. Työhuoneen piensisustuksen kohdalla oli luontevaa tehdä yhteistyötä kotimaisten muotoilijoiden kanssa ja kalusteet tulevat niin ikään kotimaisilta yhteistyökumppaneilta”, kertoo Kartela.

Asuntomessut-tyohuone

Asuntomessut-tyohuone2

Katso ohje inspiroivan moodboardin rakentamiseen

Työhuoneen seinälle Kartela valitsi Haaveilija-kuvatapetin K-Raudan valikoimista. Muut seinät maalattiin (sävy Tikkurilan G487 Batisti). Lattia: Lankkuparketti Kährs Tammi Prague Calm.

Toteuta työhuoneen tyyli:

Makuuhuoneessa kukkaloistoa

Makuuhuoneen sisustus on stylisti Anna Biströmin käsialaa. Suunnittelussa näkyvät kotimaisten yrittäjien tuotteet niin kalusteissa kuin sisustusesineissä.

Asuntomessut-makuuhuone

Makuuhuoneen seinää koristaa kuvatapetti Whispering K-Raudan valikoimista. Muut seinät maalattiin (sävy Tikkurilan H477). Lankkuparketti Kährs Tammi Prague Calm K-Raudasta.

Toteuta makuuhuoneen tyyli:

Olohuone ja keittiö täynnä valoa

Asuntomessut-olohuone

Olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön seinät maalattiin, sävyksi valikoitui Tikkurilan X484 Muskoviitti. Lattia on Lankkuparketti Kährs Tammi Prague Calm. Katto maalattiin valkoiseksi.

Yhdessä kerroksessa sijaitsevat kolme metriä korkea keittiö ja olohuone suurin ikkunoin. Makuuhuoneita on kolme. Kohteessa on lisäksi oma saunarakennus, jonne kuljetaan terassin kautta. Saunan yhteydessä olevat tilat toimivat tarvittaessa myös työ- tai vierashuoneena.

Ainoa Fiksu -talon rakennutti K-Rauta Merituulen kauppias Petri Lappalainen. Kohteen väri- ja pintamateriaalisuunnitelman on tehnyt sisustussuunnittelija Karoliina Lantto. Cello-keittiö on Espoon K-Rauta Merituulen keittiösuunnittelija Tanja Karhun käsialaa.

Sisustuksen ovat luoneet stylisti Anna Biström ja kuvittaja Kaisa Kartela. Sisustuksessa ja pintamateriaaleissa nousevat kauniisti esille laadukkaat tuotteet, luonnonmateriaalit ja maanläheiset sävyt, sekä rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Valokeilaan pääsevät kotimaisten suunnittelijoiden ja pientuottajien tuotteet niin kuvatapeteissa, kalusteissa kuin sisustusesineissäkin.

Asuntomessut-olohuone-keittio

Olohuone ja keittiö muodostavat kohteeseen avoimet, viihtyisät oleskelutilat.

Asuntomessut-olohuone-keittio2

Keittiö on Cello-keittiöiden Otava-mallistosta. Vedin: musta V0076, laminaattitaso mustaa laavakiveä. Saarekkeen tausta: Laatta Powder Mud kalanruotomosaiikki, sauma 44. Kodinkoneet: Integroidut sekä rst/musta.

Avara, toimiva eteinen

Asuntomessut-eteinen

Eteinen suunniteltiin avaraksi, valoisaksi ja toimivaksi tilaksi. Seinät maalattiin (sävy Tikkurilan X484 Muskoviitti). Lattia on Lattialaatta Powder Mud 60x60, sauma 44 K-Raudasta. Katto maalattiin valkoiseksi.

Kylpyhuoneessa seesteistä spa-tunnelmaa

Erikoisuutena kohteessa on taloon yhdistetty ulkosauna, jonne kuljetaan terassilta. Kylpyhuone- ja saunatiloihin haluttiin luoda rauhallinen ja seesteinen kylpylätunnelma.

Asuntomessut-kylpyhuone

Asuntomessut-kylpyhuone2

Pesuhuoneen pintamateriaalivalinnat: seinissä lattialaatta Powder Sand 60x60, sauma 240, lattiassa lattialaatta Memento Canvas 5x5, sauma 240. Katto: saunapaneeli lämpöhaapa 15x120. Kalusteet: Cello Wave -mallisto, vedin kromi. Suihkuseinä: kiinteä 700, kirkas/kromi. Löylyhuoneen seinät: Saunapaneeli lämpöhaapa 15x120. Lattia: lattialaatta Memento Canvas 5x5, sauma 240. Katto: saunapaneeli lämpöhaapa 15x120. Lauteet: Lumitrendi 140 lämpöhaapa.

Kodinhoitohuoneen seinät maalattiin (sävy X484 Muskoviitti), välitila: Mosaiikki Cello Lantern valkoinen, sauma 10. Lattia: lattialaatta Memento Old White 5x5, sauma 243. Katto: maalattu valkoinen. Kalusteet: Cello Otava, vedin valkoinen V0078, laminaattitaso Ruskea marmori.

Toteuta tyyli:

Katettu terassi kutsuu rentoutumaan

Asuntomessut-terassi

Toteuta terassin tyyli:

Toimivuutta ja tehokasta tilankäyttöä

Asuntomessutjulkisivu

Lohjan asuntomessukohde numero 15 edustaa K-Raudan Ainoakoti-mallistoa. Talon ulkoasun väritys on rauhallinen ja pohjoismaisen klassinen.

Asuntomessut-pohjakuva

Ainoa Fiksussa tila on käytetty tehokkaasti. Yhdessä kerroksessa sijaitsevat kolme metriä korkea keittiö ja olohuone isoin ikkunoin. Makuuhuoneita on yhteensä kolme. Kohteessa on lisäksi oma saunarakennus, joka yhdistyy taloon terassin kautta. Saunan yhteydessä olevat tilat toimivat tarvittaessa myös työ- tai vierashuoneena.

Ainoa Fiksu -malliston talot ovat muunneltavissa asukkaiden ja elämäntilanteiden mukaan. Tilaaja voi vaikuttaa talon tekniseen varusteluun ja hankkia taloonsa tarvittaessa lisäelementtejä, esimerkiksi sähköauton latauspisteen tai aurinkopaneelijärjestelmän.

Löydä oma Ainoakoti

Ainoa-mallisto

Ainoakodin saat vain K-Raudasta! Ainoakoti tarjoaa laadukkaita ja muokattavia talopaketteja niin omakotirakentajan kuin ammattirakentajan tarpeisiin. Tutustu ja rakenna oma koti yhdessä K-Raudan kanssa.

Tutustu tästä

Katso lähin Ainoakoti-talomyyjä