K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Aurinkopaneelit mökille

Kun haluat sähköistää kesämökin helposti, hanki aurinkopaneelit mökille. Katso lisää ja asenna aurinkopaneelit mökille yhdessä K-Raudan kanssa.

aurinkopaneelit-mökille-k-rauta-artikkeli

Voit hankkia aurinkopaneelit kesämökille riippumatta siitä, onko kesämökkisi liitettynä sähköverkkoon vai ei. Aurinkoenergiajärjestelmällä voidaan tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa taajamien ulkopuolella esimerkiksi saarissa, joita ei voi helposti yhdistää sähköverkkoon.

Aurinkopaneelit mökille, joka ei ole kytkettynä sähköverkkoon

Kun hankit aurinkopaneelit mökille, jota ei voi kytkeä sähköverkkoon, aurinkopaneelien tuottama energia ladataan akkuihin. Näin aurinkopaneeleiden keräämää energiaa voi kätevästi käyttää mökillä esimerkiksi valaistukseen sekä erilaisiin sähkölaitteisiin.

aurinkopaneelit-mökille-k-rauta-artikkeli-2

Aurinkopaneelit mökille, joka on kytketty sähköverkkoon

Sähköverkkoon kuuluvalle loma-asunnolle aurinkosähköjärjestelmän voi asentaa siinä missä pientaloonkin. Mökin pyöriessä ”säästöliekillä” isäntäväen ollessa poissa, aurinkoisina päivinä ylijäämäsähköä riittää myyntiin jopa enemmän kuin vakituisesti asutussa pientalossa. Ylijäämäsähkön myynti onnistuu tekemällä myyntisopimuksen sähköyhtiön kanssa.

aurinkopaneelit-mökille-k-rauta-artikkeli-3

- Mökillä aurinkosähkö on hyödyllistä siksikin, että mökkiä käytetään eniten kesällä, jolloin myös auringosta saadaan säteilyä eniten, johtaja Arto Koivisto teknisen tukkukauppa Onnisen Energia ja Lämmitys -liiketoiminnasta sanoo.

Syrjäisillä sähköverkkoon kuulumattomilla seuduilla puolestaan mökin varustaminen itsenäisellä, niin sanotulla Off-grid-aurinkosähköjärjestelmällä voi olla jopa ainoa energiatehokas vaihtoehto sähkölaitteiden käyttämiseksi.

Hanki aurinkopaneelit pakettiratkaisuna: Tutustu K-Aurinkovoimalaan

aurinkopaneelit-omakotitaloo-k-rauta-artikkeli-asennus

Jos haluat alkaa tuottaa aurinkosähköä mahdollisimman helposti, kannattaa aurinkopaneelit ostaa pakettiratkaisuna luotettavalta myyjältä. K-Aurinkovoimala tarjoaa aurinkopaneelien asennuksen pakettihintaan ja vastaa koko projektista alusta loppuun. Tututsu K-Aurinkovoimalaan tarkemmin täällä.

Lue lisää aurinkopaneeleista ja hanki aurinkopaneelit omakotitaloon

Jos kaipaat lisätietoa aurinkopaneeleista, käy lukemassa asennusvinkkejä sekä lisätietoja Aurinkopaneelit omakotitaloon -artikkelistamme. K-Aurinkovoimalasta pääset lukemaan täältä.

Hanki aurinkopaneelit K-Raudasta

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje