K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

DIY: Yöpöytä vanerista

Päivitetty 06.04.2020

Inspiraatiota vanerista! Katso alta Projekti Verkaranta -bloggarin ohjeet diy-yöpöydälle.

Moni teistä on saattanut huomata, että vaneri on materiaali, joka ihastuttaa minua erityisen paljon. Tekisin siitä oikeastaan lähes mitä tahansa. Tällä kertaa tästä suosikkimateriaalistani syntyi yöpöytä. Oikeasti tämä on samalla myös prototyyppi kalusteesta, jonka kanssa haluan päästä vielä eteenpäinkin.

Ensimmäinen kokeilu on nyt siis valmis ja täytyy sanoa, että tästä tuli upeampi mitä uskalsin toivoakaan. Tämä pöytä ei ehkä varsinaisesti ole se helpoin tee-se-itse-kaluste, mutta halusin silti kokeilla, miten ideani toimisi käytännössä ennen kuin alan kehittelemään sitä eteenpäin ja viilaamaan lisää pieniä yksityiskohtia.

diy-yopoyta-vanerista-k-rauta-ak1

Vinkki teille, jotka haluatte ryhtyä samanmoiseen hommaan, mutta käytössä ei ole tarvittavia koneita ja laitteita! Pöydän mallihan on todella simppeli, ja helpointa sellainen on rakentaa vanerilevyistä, jotka sahautetaan valmiiksi rautakaupassa haluttuun mittaan. Itse halusin testata puusäleikkö ajatusta tässä, mutta tee-se-itse-version saa tehtyä helposti laittamalla säleikön sijaan jaloiksi vaneriset umpilevyt. Näin siis umpijalkojen päälle asetetaan pöytälevy ja puutapeilla saadaan hyllylevy pysymään paikoillaan.

diy-yopoyta-vanerista-k-rauta-ak2

Tätä prototyyppiä on ilo lähteä kehittelemään eteenpäin, vaikkakin nyt on hyvä hetkeksi unohtaa tämä, sillä monesti pieni tauko suunnittelussa tekee vain hyvää. Päässä pyörii jo kokonainen kalustesarja tällä menetelmällä tehtynä ja olen superinnoissani tästä inspiraatiopuuskasta.

Pöydän tekemiseen tarvitset:

Iso iso kiitos koulukaverilleni Tapsalle, joka urhoollisesti avusti makuuhuoneemme kokoisen valtavan sirkkelin käytössä! Yksin en olisi saanut tätä ikinä valmiiksi. Kasauksessa taas täytyy jälleen kiittää rakasta miestäni, joka ei välttämättä ollut ensialkuun kovin innoissaan kuullessaan, että tarvitsen apua kahdentoista jalan kiinnittämiseen käsipelin :D.

Olen ikionnellinen, että jaksoin saattaa tämän idean loppuun, vaikka usko meinasi loppua pohtiessani jalkojen kiinnitystä ja tukevuutta. Jossakin vaiheessa avaan varmasti vielä hieman taustoja tälle idealle; mistä ja miten ajatus aikanaan lähti liikkeelle... Mutta nyt haluan vain katsoa tätä ja olla itsestäni jopa vähän ylpeä <3 Minä tein sein!

diy-yopoyta-vanerista-k-rauta-ak3

Kirjoittajana K-Raudan vierasbloggaaja; Projekti Verkaranta -blogin Jutta.

Tutustu myös:

K-Raudan kiinnitysopas – kiinnitä kuin pro!

DIY: taittopöytä seinään

Huonekalujen ja kalusteiden maalaus

Katso lisää tee se itse -projekteja ja vinkkejä rakentamiseen.