K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kotitalousvähennys

Päivitetty 08.11.2021

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi saada, kun ostat palveluja kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi. Tutustu kotitalousvähennykseen ja hyödynnä kotitalousvähennys oman kodin remontoinnissa.

Kotitalousvähennys 2022

Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennyksen määrä v. 2022 on enintään 2250 euroa vuodessa / henkilö. Jokaisen kotitalouden pitää hakea kotitalousvähennystä aina itse.

Kaikista kotona ja vapaa-ajan asunnolla tehtävistä remonteista ja kunnostustöistä voi saada kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen tyypillisiä kohteita ovatkin keittiöremontit, kylpyhuoneremontit ja kattoremontit. Voit saada vähennyksen vain työn osuudesta, mutta et esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € vuodessa / henkilö. Yhdessä puolison kanssa voi saada kuitenkin 4500 euron vähennyksen. Jos 2 250 euron raja ei ylity, niin vähennys kannattaa hakea ainoastaan toisen puolison nimiin, koska silloin 100 euron omavastuu vähennetään vain kerran.

Kotitalousvähennyksen määrä vuonna 2021, jos

  • ostat työn yritykseltä: 40 % työn osuudesta (jossa on mukana arvonlisävero)
  • palkkaat työntekijän: 15 % palkasta ja työnantajan sivukulut

Kotitalousvähennys ja omavastuu

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa. Alla näet esimerkkilaskelman, miten kotitalousvähennys hyödynnetään täysin:

Yritykseltä työtä ostettaessa maksimivähennys kertyy silloin, kun työn osuus laskusta on tasan 5875 euroa. Silloin 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta on 2350 euroa, josta vähennetään omavastuu 100 euroa ja päädytään 2250 € vuosittaiseen maksimisummaan. Jos haet kotitalousvähennystä yhdessä puolisosi kanssa, niin silloin työn osuus laskusta voi olla 11750 euroa, jolla saa 4500 euron kotitalousvähennyksen.

Hyödynnä kotitalousvähennys K-Raudassa: Tutustu palveluihin

kotitalousvahennys-k-rauta-artikkeli

K-Raudoista löydät ammattilaisten palvelut, joiden hyödyntämiseen kotitalousvähennys sopii täydellisesti. Voit hyödyntää kotitalousvähennystä esimerkiksi asennuspalvelujen yhteydessä. Tutustu kattaviin palveluihimme ja hyödynnä kotitalousvähennys omassa projektissasi.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje