K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Rakennat hyvää ostamalla suomalaista

Päivitetty 16.05.2022

Osta K-Raudasta Suomessa valmistettuja rakentamisen, remontoimisen sekä sisustamisen tuotteita ja tue suomalaista työtä ja tuotantoa. Katso vinkkejä, tuotteita ja suomalaisten tekijöiden tarinoita.

Kun ostat K-Raudasta Suomessa valmistettuja rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tuotteita, tuet suomalaista työtä ja tuotantoa. Hyvän tekeminen on helppoa, sillä suomalaisten tuotteiden osuus on K-Raudan valikoimista merkittävä. Kiitos siitä kuuluu tuottajille, tavarantoimittajille, kauppiaille sekä tietysti asiakkaille. Kun esimerkiksi ostat meiltä PEFC-sertifioitua kotimaista puutavaraa, tuet samalla isoa joukkoa kotimaisia toimijoita: metsänomistajia, metsureita, sahoja ja kuljetusyrittäjiä.

Pienilläkin valinnoilla on suuri merkitys

”K-Rauta on rautakaupan markkinajohtaja ja merkittävä osa myynnistämme tulee kotimaisista tuotteista. Yhteisellä kampanjalla haluamme viestiä, että nyt kannattaa omien kulutusmahdollisuuksien rajoissa kohdistaa ostopäätökset suomalaisten yritysten tuotteisiin”, kertoo K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

Rakennat hyvää ostamalla suomalaista -teemalla halutaan muistuttaa kaikkien osapuolien eli kaupan, tavarantoimittajien, valmistajien, kuluttajien ja ostajien tärkeästä roolista suomalaisen työn tukemisessa.

”Valitsemalla kotimaisen tuotteen voimme säilyttää työpaikkoja koko kotimaisessa tuotantoketjussa. Esimerkiksi kaikki 132 K-Rauta-kauppaamme myyvät kotimaista puutavaraa, jolla on vastuullisesta alkuperästä osoittava PEFC-sertifikaatti. Kun asiakkaamme ostaa K-Raudasta terassilautaa, hän tukee samalla isoa joukkoa kotimaisia toimijoita: metsänomistajia, sahoja, kuljetusyrittäjiä ja usein myös terassin tekeviä rakennusalan yrittäjiä. Haluamme kannustaa kaikkia mahdollisuuksien mukaan tekemään valinnan suomalaisen työn puolesta.”, summaa Pere.

Novitek & K-Rauta: Luotettavia ulkoporealtaita suomalaisena käsityönä

K-Rauta Kuninkojan kauppias Sami Aalto osaa arvostaa kotimaisia Novitekin ulkoporealtaita, sillä ne valmistetaan Salossa vain 50 kilometrin päässä Sami Aallon K-Rauta-kaupasta. Novitek valmistaa K-Raudalle Novitekin sekä Cellon ulkoporealtaita.

- Minulla on itsellänikin Novitekin ulkoporeallas. Valinnan peruste oli kotimaisuus sekä erityisesti luotettavuus ja kestävyys Suomen sääoloissa.

95% suomalaista käsityötä

Novitekin myyntijohtaja Juuso Sinervo on erityisen ylpeä Novitekin ulkoporealtaiden valmistuksesta, sillä ne tehdään lähes täysin käsityönä.

- Me ollaan aina sanottu kaikille, että jos haluaa nähdä, miten kotimaiset ulkoporealtaat valmistuu, niin tänne saa aina tulla. Novitekille laatu on äärimmäisen tärkeää. Juuso Sinervon mukaan Novitekilla mennään aina laatu edellä ja sitä seurataan todella tarkasti niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

- Novitekilla tiedetään, mitä Suomen olosuhteet vaatii. Siksi me käytämme kotimaisia eristeitä, huoltoverkosto palvelee kotimaan kielellä ja huollettavuus meidän altaissa on lähes 100%.

Narvin kotimaiset ja laadukkaat kiukaat K-Raudasta

Narvi-kiukaat sekä Narvin K-Raudalle valmistamat Black-sarjan kiukaat ovat Suomessa tehtyjä ja korkealaatuisia kiukaita. Tutustu Narvin valikoimaan ja rakenna hyvää ostamalla suomalaista.

Valitse kotimainen Narvi Black -kiuas 

Kotimaisilla maaleilla saat laadukkaan lopputuloksen ja tuet kotimaista työtä

Käyttämällä suomalaisia maaleja, et ainoastaan anna pinnoille kaunista ja kestävää suojaa, vaan tuet myös suomalaisia yrittäjiä ja työntekijöitä. K-Raudassa myytävistä maaleista yli 90 % on kotimaisia. Tutustu laajaan maalien valikoimaamme tästä.

Valitse kotimaiset maalit 

Versowood & K-Rauta: Puulla on syynsä

Puulla on syynsä ja niin tällä kampanjallakin. Haluamme edistää puunkäyttöä ja olla rakentamassa vähähiilistä tulevaisuutta, sillä huominen kasvaa metsästä. Tähän me Versowoodilla uskomme.

Teemme töitä parhaista syistä

"Olemme perheomisteinen yritys, meillä on kasvot ja meihin voi aina luottaa. Kuuntelemme metsänomistajan ja asiakkaiden tarpeita ja meistä on hienoa olla alueellisesti merkittävä työllistäjä ja tuoda hyvinvointia maakuntiin. Työllistämme Versowoodilla lähes 800 henkeä, 12 paikkakunnalla. Valmistamme laadukasta sahatavaraa, ja sen jatkojalosteita kuten kyllästettyjä ja höylättyjä tuotteita, liimapuuta, puusiltoja sekä puupakkauksia. Kova työnteko ja yrittäjyys innostavat meitä päivittäin", kertoo toimitusjohtaja Ville Kopra

Tulevaisuus rakentuu puusta

"Juuremme ovat suomalaisessa luonnossa ja käytämme suomalaista puuta, sitä arvostaen. Se tarkoittaa sitä, että kaikki puunosat hyödynnetään ja jalostetaan siihen käyttötarkoitukseen mihin se parhaiten sopii. Ostamme puuta suomalaisilta metsänomistajilta, läheltä sahaa. Voidaankin puhua lähipuusta, sillä kaikki puu tulee noin 100 km säteeltä sahalta", kertoo metsäjohtaja Jussi Torpo

Siihen pystyy vain puu

Puu on ainoa täysin uusiutuva rakennusmateriaali. Puu taipuu moneen eri käyttötarkoitukseen ja sillä on monia terveysvaikutuksia, kuten, puu vaikuttaa sisäilman laatuun, akustiikkaan, vähentää stressiä, on antibakteerinen. Puu sitoo hiilidioksidia koko sen elinkaaren ajan ja toimii luonnollisena hiilivarastona. Rakennetaan siis puusta.

Valitse laadukasta kotimaista puutavaraa 

Fiskars & K-Rauta: Klassikko on syntynyt. Uudelleen.

Uudet Fiskars kierrätyssakset valmistetaan kierrätysmateriaaleista ja ne ovat 100% kierrätettävissä. Kaikki Fiskars kierrätyssakset ovat valmistettu Suomessa ja ne ovat käsintestattu.

rakennat-hyvaa-fiskars-k-rauta-artikkeli-2

Katso lisää Fiskars kierrätyssaksista ja osta omasi K-Raudan verkkokaupasta tai lähimmästä K-Rauta-kaupasta.

Mirka & K-Rauta: Kotimaisia hiomatuotteita vaativaankin käyttöön

K-Rauta Alahärmän, Kauhavan ja Lappajärven kauppiaalla Mika Erkinheimolla on pitkä kokemus Mirkan hiomatuotteista. Mika näkee Mirkan tuotteissa paitsi kotimaisuuden myös korkean laadun.

- Nämä ovat toimivia ja laadukkaita tuotteita rakentajille sekä rakentamisen ammattilaisille.

Korkealaatuisia välineitä sekä suuri merkitys yhteisön hyvinvoinnille.

Mirka on paitsi kotimainen myös paikallinen toimija ja työllistäjä, jonka merkitystä ei voi liikaa alueella korostaa.

- Mirkan tuotteethan valmistetaan ihan tässä lähellä, noin 25 kilometriä länteen. Suomalaisen tuotteen ostamisella tuetaan suomalaista työtä ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Mirkalle keskeisin arvo on kotimaisuus

Mirkan Suomen myyntipäällikkö Kari Myllylä näkee kotimaisuuden keskeisimpänä arvona Mirkan toiminnassa.

- Pyrimme käyttämään kotimaisia alihankintaketjuja niin paperissa kuin muissakin raaka-ainehankinnoissa.

Työvälineet suunniteltu Suomessa suomalaista ammattilaista varten

Mirkalle kotimaisuuden tärkeys näkyy myös työvälineiden suunnittelussa. Esimerkiksi Mirkan varsihiomakone on suunniteltu Suomessa suomalaista pintaurakoinnin ammattilaista varten.

- On todella hienoa, että me pystymme suunnittelemaan ja valmistamaan Suomessa laadukkaita kotimaisia hiomatarvikkeita niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin.

Kohiwood & K-Rauta: Kotimaista sekä vastuullista puutavaraa

K-Rauta Seinäjoen sekä K-Rauta Lapuan kauppias Iiro Takala on neljännen polven K-kauppias. Iiro Takala ymmärtää sahan merkityksen alueiden yhteisöille paitsi työllistäjinä myös eri toimialoja yhdistävänä tekijänä. Suomalainen Kohiwood valmistaa K-Raudalle kotimaista ja PEFC-sertifikoitua Cello-liimapuulevyä.

Katso videolta, mitä ajatuksia kotimaisuus, vastuullisuus sekä suomalainen työ rakentamisen ammattilaisissa herättää.

Suomalaista designia kauneimmillaan: Tutustu upeisiin design-valaisimiin

ole-osa-hyvan-ketjua-valaisimet-2

Nyt jos koskaan on syytä panostaa suomalaiseen designiin. K-Raudan valaisin-valikoimasta löytyy kauniita design-valaisimia, jotka ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa. Valikoimastamme löytyy muun muassa Matti Syrjälän, Laura Väreen sekä Jenni Inkeroisen Sessakille suunnittelemia valaisimia. Lue lisää design-valaisimista ja tutustu tämän hetken trendikkämpiin valaisimiin.

ole-osa-hyvan-ketjua-valaisimet

Yli 90 % K-Rautojen myymästä puusta on kotimaista

ole-osa-hyvan-ketjua-k-rauta-vastuullinen-puu-myymala

Pohjoinen Suomi on koko maailman parhaimpia puun kasvualueita. Meidän oloissamme puu kasvaa hitaasti, ja siksi puu on lujaa ja suorasyistä laadukasta materiaalia mm. terassipuuksi, lauteiksi, paneeleiksi ja rakennepuutavaraksi.

K-Raudat hankkivat paljon lähialueilla kaadettua ja jalostettua puutavaraa. Se tarkoittaa töitä sahoilla ympäri Suomea ja pienempiä päästöjä mm. kuljetuksissa.

ole-osa-hyvan-ketjua-k-rauta-vastuullinen-puu

Kaikki K-Raudat myyvät myös kotimaista, PEFC-sertifioitua mänty- ja kuusisahatavaraa. Sertifioidussa metsässä puun kasvatus, korjuu ja jalostus tehdään niin, että kestävän kehityksen periaatteet toteutuvat istutuksesta puun kaatamiseen.

Rakennetaan Suomi kuntoon suomalaisella työllä ja tarvikkeilla. Lue lisää PEFC-puutavarasta täältä.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje