K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen

Haluamme kannustaa kaikkia ostamaan suomalaisia rakentamisen ja remontoinnin tuotteita, elintarvikkeita sekä käyttötavaroita. Varmistetaan yhdessä, että Suomi menestyy myös tulevaisuudessa.

ole-osa-hyvan-ketjua-k-rauta-fiilis-artikkeli

Olemme mukana valtakunnallisessa Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjassa. Haluamme olla mukana varmistamassa, että Suomi menestyy myös tulevaisuudessa tukemalla suomalaista työtä ja Suomessa toimivia yrityksiä. Ensimmäiset yhteistyökumppanimme ovat Biolan, Harvia, Kiilto, Oras, Saint-Gobain Finland Oy / Weber, Tikkurila ja Versowood.

Pienilläkin valinnoilla on suuri merkitys

”K-Rauta on rautakaupan markkinajohtaja ja merkittävä osa myynnistämme tulee kotimaisista tuotteista. Yhteisellä kampanjalla haluamme viestiä, että nyt kannattaa omien kulutusmahdollisuuksien rajoissa kohdistaa ostopäätökset suomalaisten yritysten tuotteisiin”, kertoo K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

ole-osa-hyvan-ketjua-k-rauta-fiilis-artikkeli-kollaasii-1

Kampanjayhteistyön kantavalla Ole osa hyvän ketjua -teemalla halutaan muistuttaa kaikkien osapuolien eli kaupan, tavarantoimittajien, valmistajien, kuluttajien ja ostajien tärkeästä roolista suomalaisen työn tukemisessa.

”Valitsemalla kotimaisen tuotteen voimme säilyttää työpaikkoja koko kotimaisessa tuotantoketjussa. Esimerkiksi kaikki 132 K-Rauta-kauppaamme myyvät kotimaista puutavaraa, jolla on vastuullisesta alkuperästä osoittava PEFC-sertifikaatti. Kun asiakkaamme ostaa K-Raudasta terassilautaa, hän tukee samalla isoa joukkoa kotimaisia toimijoita: metsänomistajia, sahoja, kuljetusyrittäjiä ja usein myös terassin tekeviä rakennusalan yrittäjiä. Haluamme kannustaa kaikkia mahdollisuuksien mukaan tekemään valinnan suomalaisen työn puolesta.”, summaa Pere.

Tee ilmastoteko – nouda K-Raudasta ilmainen siemenkiekko

Tiesitkö, että puu sitoo täysikasvuiseksi kasvaessaan ilmakehästä hiilidioksidia yhtä paljon kuin 5000 kilometrin ajo tavallisella perheautolla tuottaa. Tee siis ilmastoteko ja istuta männynsiemeniä sisältävä siemenkiekko haluamaasi paikkaan ulos.

ilmainen-siemenkiekko-k-raudasta

Mikä on siemenkiekko?

  • Yhden siemenkiekon sisällä on 6 männynsiementä: 3 eteläistä lajia ja 3 pohjoista.
  • Kiekko sisältää 30 % kasvuturvetta, 70 % kierrätettyä paperimassaa ja se on 100 % biohajoava.
  • Helppo istuttaa: valitse paikka, jossa kiekkoa ei uhkaa ruohonleikkuri tai tallotuksi tuleminen, poista kiekon alta kasvillisuus, laita kosteaan maahan ja kastele, mutta älä peitä maalla. Jatka kastelua vaikka päivittäin.
  • Itämisaika on 2-4 viikkoa istutuspaikasta ja sen kosteudesta riippuen.

Siemenkiekon voit noutaa ilmaiseksi lähimmästä K-Raudasta. Kiekkoja jaetaan niin pitkään, kun niitä riittää.

Siemenkiekot tarjoaa Metsien Suomi, joka on metsäalan yhteinen viestintähanke, jossa ovat mukana muun muassa: Suomen Metsäsäätiö, Metsähallitus, Maa- ja metsätalousministeriö, Suomen metsäkeskus, Metsäteollisuus ry, Puunjalostusinsinöörit ry, Metsämiesten säätiö ja MTK ry.

Yli 90 % K-Rautojen myymästä puusta on kotimaista

ole-osa-hyvan-ketjua-k-rauta-vastuullinen-puu-myymala

Pohjoinen Suomi on koko maailman parhaimpia puun kasvualueita. Meidän oloissamme puu kasvaa hitaasti, ja siksi puu on lujaa ja suorasyistä laadukasta materiaalia mm. terassipuuksi, lauteiksi, paneeleiksi ja rakennepuutavaraksi.

K-Raudat hankkivat paljon lähialueilla kaadettua ja jalostettua puutavaraa. Se tarkoittaa töitä sahoilla ympäri Suomea ja pienempiä päästöjä mm. kuljetuksissa.

ole-osa-hyvan-ketjua-k-rauta-vastuullinen-puu

Kaikki K-Raudat myyvät myös kotimaista, PEFC-sertifioitua mänty- ja kuusisahatavaraa. Sertifioidussa metsässä puun kasvatus, korjuu ja jalostus tehdään niin, että kestävän kehityksen periaatteet toteutuvat istutuksesta puun kaatamiseen.

Rakennetaan Suomi kuntoon suomalaisella työllä ja tarvikkeilla. Lue lisää PEFC-puutavarasta täältä.